Spaghetti à la Lady en de Vagebond (tikkeltje pittig)

spaghetti-ballen-paprika

Een kleine bekentenis: ik bestel nooit spaghetti in een restaurant. Het lukt mij namelijk niet om dit te draaien met een vork en lepel en kan het dus niet zonder te knoeien eten.
Thuis, veilig achter gesloten gordijnen, snijd ik die slierten dus gewoon in kleine stukjes. Not done, ik weet het, maar ook ik ben niet perfect.

Wij eten thuis al jaren ‘Seth’s Simpele Spaghetti‘ omdat mijn zoon het niet lekker vond hoe IK de spaghetti klaarmaak. Humpf.
Inmiddels zijn we de meeste Dit lust ik niet’-fases wel voorbij. Dit even als kleine hart onder de riem voor ouders met moeilijke etertjes: ALLES is een fase en ’this too shall pass’.

Het leek mij daarom dus wel leuk om spaghetti eens anders te bereiden en ik moest denken aan de Disney film ‘Lady en de Vagebond’.
Google vond meteen een toepasselijk recept voor me op de website van 24Kitchen, voor spaghetti met ietwat pittige balletjes en paprika.

Ingrediënten voor 4 personen

 • 300 g spaghetti
 • olijfolie extra vierge
 • 2  rode uien
 • 2 teentjes knoflook
 • 0.5  rode peper
 • olijfolie om in te bakken
 • 400 g half-om-half gehakt
 • 1  ei
 • 75  paneermeel
 • 2 el mosterd
 • 2  rode paprika’s
 • 4  rijpe trostomaten
 • 100 ml rode wijn
 • 750 ml passata
 • 0.5 bosje basilicum
 • 100 g Parmezaanse kaas

Yes, de oplettende kijker ziet het goed: na het maken van de foto’s en halverwege het nuttigen van de maaltijd, realiseerde ik dat ik geen Parmezaanse kaas had gestrooid. Story of my life…

Pasta

Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spoel de spaghetti af met koud water. Meng de spaghetti met een klein scheutje olijfolie.

spaghetti-met-ballen

Hoe maak je het?

 • Pel en snipper de helft van de ui.
 • Pel en snijd de knoflook fijn.
 • Snijd de rode peper fijn.
 • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en de peper circa 2 minuten.
 • Meng in een kom de gefruite ui, knoflook, rode peper, gehakt, ei, paneermeel en de mosterd. Kneed kort door.
  TIP: de gefruite uitjes, knoflook en peper zijn natuurlijk loeiheet, dus meng dit met een grote opscheplepel door het gehakt. De olie giet je er ook gewoon bij, dit maakt het extra smeuïg!
  Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Rol gehaktballetjes ter grootte van een pingpongbal.
 • Verhit een scheutje olie in de reeds gebruikte hapjespan en bak de gehaktballetjes rondom in circa 4 minuten goudbruin.
 • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
 • Pel en snijd de resterende ui in halve ringen
 • Voeg de ui en paprika toe aan de gehaktballetjes.
 • Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe aan de gehaktballetjes. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
 • Schenk de rode wijn en de passata bij de gehaktballetjes. Laat circa 10 minuten zachtjes pruttelen.
 • Pluk en scheur de basilicum.
 • Meng de basilicum en de spaghetti door de saus.

Eet smakelijk!
Wij vonden de balletjes trouwens niet echt pittig, dus best wel kidsproof. Mocht je nou erg jonge tafelgasten hebben, dan kun je het pepertje misschien beter weglaten. Ik voeg er de volgende keer echter nog eentje extra aan toe 🙂

[bctt tweet=”Recept voor tikkeltje pittige spaghetti met balletjes à la Lady & The Vagebond!” username=”MarisMariaRenne”]

spaghetti-gehaktballen

Eerlijk zeggen: wie van jullie snijdt ook de slierten spaghetti in stukjes?
Lees HIER al mijn 10 gekke food bekentenissen.

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

5 reacties

 1. *kuch* ook ik snij spaghetti gewoon hoor. Niet te doen (vind ik) om het anders te eten. Nu je het zegt. In een restaurant bestel ik het nooit 🙂 Lekker recept! Ik denk dat ik ze hier thuis wel blij mee kan maken. Hoe zit het eigenlijk met wijn (of bier of port of…) in gerechten. Vervliegt het door het koken? Tot nu toe heb ik dat eigenlijk nooit gebruikt ivm mini me.

  1. Yay, altijd fijn om te horen dat ik niet de enige volwassene ben die spaghetti snijdt 🙂
   Wat betreft kleine scheutjes alcohol in gerechten i.c.m. kleine kids, daar zijn de meningen over verdeeld en daar lees je verschillende opvattingen/beweringen over. Ik heb geen mening/dit niet bestudeerd en waag me niet aan advies hierover 🙂
   Maar mijn oudste mini is nu 10 jaar, dus ik heb wellicht wat makkelijker praten. Voor mijn babydochter vermijd ik nu nog van alles. Ik weet eerlijk gezegd niet meer hoe oud mijn zoon was, toen hij opeens interesse toonde voor sambal/stinkende blauwe kaasjes/kaasfondue (ook met wijn bereid) of pittig eten en hoe ik dit heb opgebouwd. Sorry, hier heb je niets aan 😉

 2. Het ziet er heerlijk uit. Ik bestel nooit spaghetti als ik uit eten ben, niet alleen om dezelfde die jij hebt maar ook omdat ik het niet speciaal genoeg vind om er meer geld voor neer te leggen.

 3. Ziet er lekker uit Maris! Zelf ben ik meer van de pasta’s met roomsaus, al experimenteer ik tegenwoordig ook wel meer met rode sauzen. Spaghetti eten is een hel(s)e kunst trouwens ja, lukt mij ook niet hoor. Kies in restaurants meestal voor penne, is veiliger, haha. 😛

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret