7 x Originele Veggie Burgers

Ik heb maar liefst ZEVEN recepten voor je om super originele vegaburgers te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Gado Gado burger, Hawaï Festivalburger, een bietenburger met geitenkaas of een Tex Mex bonenburger?!

En… als bonus deel ik in dit artikel ook nog eens vier restaurants waar ik de allllllerlekkerste vega(n) burgers heb gegeten!

Vegaburgers zijn te gek

Toen ik jaren geleden nog een flexitariër was, experimenteerde ik veel met verschillende vegaburgers. Burgers zijn altijd al mijn guilty pleasure geweest: ik ben echt een sucker voor comfort food. Toen ik nog kon vergelijken tussen vegaburgers versus vleesburgers, viel het me op dat ik me na het eten van een vegaburger veel minder opgeblazen voelde. En dit beviel zó goed, dat ik eigenlijk heel makkelijk de stap maakte om volledig vegetarisch of vegan te eten.

Ik hoop je met deze zeven recepten voor originele veggieburgers te inspireren, wanneer je nog zoekend bent als flexer of wanneer je net als ik ook vegetariër bent 🙂 .

1. Hawaï Vegakipburger

De combinatie van een krokante vegakipburger met friszoete ananas, een plakje gesmolten cheddar en jalapeńopepers op een bedje van ijsbergsla, geeft je echt instant summer vibes. De broodjes zijn ingesmeerd met een lekker tropisch sausje, dat ik maakte van mayonaise, ananassap en een snufje kerriepoeder.
Bekijk het recept voor deze Hawaï Vegakipburger >> >>

2. Vega Tex Mex Bonenburger

Deze home made en vega Tex Mex bonenburger maakte ik from scratch van zwarte bonen en kikkererwten. Het is een flinke burger op een vers broodje met guacamole, ijsbergsla, cheddar, jalapeños met een lepel crème fraîche. In de Mexicaanse rubriek van mijn food index vind je trouwens nog een paar andere Tex Mex burgers, ook allemaal muy bien!
Bekijk het recept voor deze vega Tex Mex bonenburger >> >>

3. Bietenburger met geitenkaas

Nou ben ik niet heel erg dol op rode bietjes, maar deze bietenburger met spinazie, geitenkaas en honing-mosterdsaus is wel echt fantastisch! Voor dit recept gebruikte ik gewoon een kant en klare (vegan) bietenburger van Albert Heijn, dus geen gedoe of rode handjes door zelf burgers van bietjes te maken.
Bekijk het recept voor deze bietenburger met spinazie, geitenkaas en mosterdhoning >> >>

4. Griekse vegaburger

Waan jezelf weer even op vakantie in Griekenland met deze supermakkelijk te bereiden veggie burger! Het is een heerlijk fris broodje met een vegaburger, plakjes komkommer, reepjes paprika, rode ui, tzatziki en natuurlijk zwarte olijfjes.
Bekijk het recept voor deze Griekse vegaburger >> >>

5. Indische Gado Gado Vegaburger

Gado Gado Burger vega

Gado gado is mijn all time favoriete Indische gerecht en vegaburgers zijn mijn ultieme guilty pleasure. Een combinatie van deze twee is wat mij betreft dus…. perfectie op een bordje 😉 .
Bekijk het recept voor mijn Gado Gado burger >> >>

6. Italiaanse Vega Pestoburger

Italiaanse vega Pestoburgers! Een super eenvoudig te bereiden recept van een flinke vegaburger met pestomayonaise, tomaat, zure room en rucola.
Bekijk het recept voor deze Italiaanse Vega pestoburgers >> >>

7. Rainbow Veggie Burger

Het is alweer wat jaartjes geleden dat ik deze vegan proof regenboogburger maakte met een maïs-wortelburger van Albert Heijn. Ik heb deze burger al heel lang niet meer in de schappen gespot, maar je kunt natuurlijk from scratch een maïsburger maken (net zoals de bonenburger die ik ook in dit artikel tipte) of een andere kant en klare geel gekleurde vegaburger kopen 🙂 .

Wanneer je deze gele burger belegt met groene sla, oranje wortel, rode tomaat en (paars gekleurde) rode ui, dan heb je een burgerbroodje met álle kleuren van de regenboog 🙂 . I ❤️ Rainbow Food! Check ook mijn Veggie Rainbow Pizza met groenten en fruit.

Bekijk het recept voor mijn rainbow veggie burger >> >>

Restaurant tips voor de allerbeste vega(n) burgers

Als je mij op Instagram volgt, dan weet je dat ik echt heel erg gek ben op vegaburgers 🙂 . Je ziet ze dan ook regelmatig voorbij komen in mijn stories tijdens een city trip, maar ook wanneer ik met mijn zoon of mijn vriend uit eten ga, kiezen we vaak voor kleurrijke retro diners met de allerlekkerste vega(n) burgers.

Vegan Junkfood Bar (Amsterdam en Eindhoven).

De Vegan Junkfood Bar heeft een paar vestigingen in Amsterdam en eentje in Eindhoven. De keuze is reuze wat betreft de kleuren van de broodjes:

Hoe tof zijn deze roze burgerbroodjes?! De burgers zijn ook echt waanzinnig, de Loaded Freak Fries wil je er ook bij bestellen en de Betterballs zijn wat mij betreft ook echt een aanrader. Het interieur is ook supertof: een edgy mix van kleurrijke street-art.
www.veganjunkfoodbar.com 

Donna’s Social Club (Groningen)

Toen wij 24 uur in Groningen verbleven, had ik van tevoren al besloten dat ik bij Donna’s wilde eten:

Ik was namelijk op slag verliefd op het kleurrijke retro-interieur. Toen ik er was heb ik veel foto’s gemaakt, omdat het mij inspireerde voor de make over van mijn nieuwe retro keuken. Het heeft de look & feel van een echte 50’s diner en de burgers, frietjes en milkshakes waren ook echt schitterend om te zien en fantastisch lekker.
www.donnasocialclub.nl

Deer Mama (Amsterdam)

Deer Mama bezoek ik regelmatig wanneer ik in Amsterdam ben. Niet alleen vanwege de waanzinnige burgers en vegan borrelhapjes, maar hun Pandan Piña Colada is echt goddelijk!

En ook dit fantastische restaurant heeft net als de vorige hotspots in dit rijtje een geweldig kleurrijk en vrolijk interieur met een 50’s diner vibe, maar dan met een 80’s touch.
www.deermama.nl

IKEA

IKEA behoeft geen introductie denk ik 😉 maar ik wilde ‘m toch even noemen in dit rijtje met restauranttips voor vega(n) burgers. Ik ben namelijk superblij dat deze vegan beyond burger nu te bestellen is in het IKEA restaurant:

Hij wordt geserveerd op een broodje met tomaat, rode ui, sla en een lekker chipotle sausje. Met de frietjes erbij kost dit menu ook maar slechts €9,- en dat maakt het nog fantastischer.
Tijdens al mijn geklus in huis moest ik een paar keer naar IKEA en mijn zoon vond het geen straf om mee te gaan, want wij zijn echt enthousiast over deze burger 🙂 .
www.ikea.com/nl/nl/stores/restaurant/

Volg je mij al op Instagram? Daar deel ik vaker leuke tips voor fijne (burger-)restaurants en lekkere recepten!

PIN DIT:

Ga je aan de slag met een DIY of recept van mijn blog? Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tag @hare_maristeit op Instagram, vind ik leuk! En misschien zie je ‘m binnenkort met credits terug in een nieuw artikel met lezersfoto’s 🙂

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem. Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Toiletportret

Webshop