7 x recepten voor vegaburgers

vega burger recepten

Ik heb maar liefst ZEVEN recepten voor je om super originele vegaburgers te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Gado Gado burger, Hawaï Festivalburger, een bietenburger met geitenkaas of een Tex Mex bonenburger?!

Gezondere burgers

‘Gezond’ en ‘burgerbroodje’ in één zin, klinkt niet heel erg fitgirly. En dat is een klef wit bolletje met een kant-en-klare burger en gefrituurde patat on the side natuurlijk ook niet. Er zijn gelukkig heel veel manieren om dit ultieme comfort food toch wat gezonder te maken, maar toch te kunnen genieten van deze guilty pleasure.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een gezonder volkoren broodje of meer groenten door je zelfgemaakte burger mengen. Zelf voel ik me vele malen fitter, bij het eten van plantaardige producten. Toen ik jaren geleden nog een flexitariër was, experimenteerde ik veel met verschillende vegaburgers. Burgers zijn altijd al mijn guilty pleasure geweest: ik ben echt een sucker voor comfort food. Toen ik nog kon vergelijken tussen vegaburgers versus vleesburgers, viel het me op dat ik me na het eten van een vegaburger veel minder opgeblazen voelde. En dit beviel zó goed, dat ik eigenlijk heel makkelijk de stap maakte om volledig vegetarisch of vegan te eten.

Mocht je dit ook interessant vinden om mee te experimenteren, check dan dit oude artikel ‘Vleesvervangers voor beginners’ voor mijn ervaringen met het tweaken van vleesgerechten. Nog een bonustip: op het blog van de website Orangefit.nl vind je ook veel tips voor een fitter leven. Niet alleen met plantaardige producten, maar ook met inzichten en tips over voeding, beweging en gezondheid.

Ik hoop je met de volgende (niet allemaal even gezonde 😉 ) zeven recepten voor originele veggieburgers te inspireren, wanneer je nog zoekend bent als flexitariër of wanneer je net als ik ook vegetariër bent.

1. Hawaï Vegakipburger

De combinatie van een krokante vegakipburger met friszoete ananas, een plakje gesmolten cheddar en jalapeńopepers op een bedje van ijsbergsla, geeft je echt instant summer vibes. De broodjes zijn ingesmeerd met een lekker tropisch sausje, dat ik maakte van mayonaise, ananassap en een snufje kerriepoeder.
Bekijk het recept voor deze Hawaï Vegakipburger >> >>

2. Vega Tex Mex Bonenburger

Deze home made en vega Tex Mex bonenburger maakte ik from scratch van zwarte bonen en kikkererwten. Het is een flinke burger op een vers broodje met guacamole, ijsbergsla, cheddar, jalapeños met een lepel crème fraîche. In de Mexicaanse rubriek van mijn food index vind je trouwens nog een paar andere Tex Mex burgers, ook allemaal muy bien!
Bekijk het recept voor deze vega Tex Mex bonenburger >> >>

3. Bietenburger met geitenkaas

Nou ben ik niet heel erg dol op rode bietjes, maar deze bietenburger met spinazie, geitenkaas en honing-mosterdsaus is wel echt fantastisch! Voor dit recept gebruikte ik gewoon een kant en klare vegan bietenburger van Albert Heijn, dus geen gedoe of rode handjes door zelf burgers van bietjes te maken.
Bekijk het recept voor deze bietenburger met spinazie, geitenkaas en mosterdhoning >> >>

4. Griekse vegaburger

Waan jezelf weer even op vakantie in Griekenland met deze supermakkelijk te bereiden veggie burger! Het is een heerlijk fris broodje met een vegaburger, plakjes komkommer, reepjes paprika, rode ui, tzatziki en natuurlijk zwarte olijfjes.
Bekijk het recept voor deze Griekse vegaburger >> >>

5. Indische Gado Gado Vegaburger

Gado Gado Burger vega

Gado gado is mijn all time favoriete Indische gerecht en vegaburgers zijn mijn ultieme guilty pleasure. Een combinatie van deze twee is wat mij betreft dus…. perfectie op een bordje 😉 .
Bekijk het recept voor mijn Gado Gado burger >> >>

6. Italiaanse Vega Pestoburger

Italiaanse vega Pestoburgers! Een super eenvoudig te bereiden recept van een flinke vegaburger met pestomayonaise, tomaat, zure room en rucola.
Bekijk het recept voor deze Italiaanse Vega pestoburgers >> >>

7. Rainbow Veggie Burger

Het is alweer wat jaartjes geleden dat ik deze vegan proof regenboogburger maakte met een maïs-wortelburger van Albert Heijn. Ik heb deze burger al heel lang niet meer in de schappen gespot, maar je kunt natuurlijk from scratch een maïsburger maken (net zoals de bonenburger die ik ook in dit artikel tipte) of een andere kant en klare geel gekleurde vegaburger kopen voor een regenboogfeestje op je bord 🙂 .

Wanneer je deze gele burger belegt met groene sla, oranje wortel, rode tomaat en (paars gekleurde) rode ui, dan heb je een burgerbroodje met álle kleuren van de regenboog 🙂 . I ❤️ Rainbow Food! Check ook mijn Veggie Rainbow Pizza met groenten en fruit.

Bekijk het recept voor mijn rainbow veggie burger >> >>

PIN DIT:

Ga je aan de slag met een DIY of recept van mijn blog? Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tag @hare_maristeit op Instagram, vind ik leuk! En misschien zie je ‘m binnenkort met credits terug in een nieuw artikel met lezersfoto’s 🙂

Volg je mij al op Instagram? Daar deel ik vaker leuke tips voor fijne (burger-)restaurants en lekkere recepten. See you there!

Dit artikel is geschreven i.s.m. Orangefit.nl

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret