Veggie Burger Greek Style

Veggie Burger Greek Style

Vakantie vieren in Griekenland staat nog op mijn ‘To Do’ list. Ik ben hier nog nooit geweest en als ik mijn schoonfamilie (die hier ieder jaar een hele zomer vertoeft) moet geloven, dan is het daar geweldig: een prachtig land met leuke gastvrije mensen en heerlijk eten.

Grieks eten ben ik de afgelopen jaren ook meer gaan waarderen, maar ik ben natuurlijk wel supernieuwsgierig naar hoe ‘de locals’ het bereiden. Veel verder dan ‘voeg wat feta en zwarte olijven toe’ kom ik eigenlijk niet, maar stiekem vind ik dit als noob eigenlijk al genoeg voor dat typische Griekse tintje 😉

Heb je wel eens patat gegeten met fetakruimels, zwarte olijven en een scheutje olijfolie?
Dit moet je echt eens doen: je waant jezelf meteen op vakantie.

Bij Albert Heijn kocht ik een paar vegaburgers en kwam ik op het idee om deze in een ‘Greek Style’ burger te verwerken. Voor zover ik weet hoe écht Grieks eten smaakt dan…

Ingrediënten voor twee Veggie Greek Burgers

  • 2 Quinoa Boerenkool-Broccoliburgers
  • 2 harde broodjes
  • 6 plakjes komkommer
  • 2 el Tzatziki (kant en klaar of zelfgemaakt)
  • halve rode paprika (in reepjes)
  • halve rode ui, fijngesneden
  • paar plakjes zwarte olijf
  • handje rucola

Hoe maak je deze Griekse Vegaburgers?

Verwarm de broodjes even in de oven en snijd ze doormidden.
Besmeer beide helften met de Tzatziki en beleg met rucola en paprika.

Bak de burgers volgens de instructies op de verpakking en leg ze op de rucola.
Beleg de burgers met de plakjes komkommer, fijngesneden rode ui en zwarte olijfjes.

Veggie Burger Greek Style

You like veggie burgers?
Bekijk dan ook deze Kidneybonenburger met tomatensalsa of bietenburger met geitenkaas en pijnboompitten!

[bctt tweet=”Veggie Burger Greek Style: broccoliburger met tzatziki!” username=”MarisMariaRenne”]

 

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Misschien verover je hiermee een moment of fame met eervolle credits in een volgend artikel met lezersfoto’s!

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

3 reacties

  1. Nog nooit in Griekenland geweest? O, dat is zo geweldig mooi en leuk. Maar ga nooit in zo’n resort. Er zijn genoeg leuke kleine appartementgebouwtjes. Voor mij is Griekenland het meest exotische land in Europa. Alleen dat Griekse schrift al! En die prachtige bougainville. Ik vind het ook zo leuk dat Grieken echt hun best doen om van het meest simpele terrasje een lekker kitscherig paradijsje te maken: geschilderde blauwe gammele houten stoeltjes, klimop, lichtjes, oude olijfolieblikken met plantjes erin. Echt gezellig daar altijd. Ik hoop dat we volgend jaar weer een keer gaan. Het is alweer wat jaar geleden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne
Hi!
Ik ben Maris Maria Renne, geboren in 1979 en ik woon met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem. Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site. Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >>

Toiletportret

Webshop