Deze Griekse vegaburgers zijn supersimpel om te maken en zó lekker! Het is een vullende maaltijd met lekkere frisse tzatziki, komkommer, reepjes paprika, rode ui en natúúrlijk olijfjes. Waan je weer even op vakantie in Griekenland met dit heerlijke gerechtje 😉 .
Ingrediënten voor twee Griekse vegaburgers
- 2 vegaburgers of groenteburgers naar keuze
- 2 harde broodjes
- 6 plakjes komkommer
- 2 el Tzatziki (kant en klaar of zelfgemaakt)
- halve rode paprika (in reepjes)
- halve rode ui, fijngesneden
- paar plakjes zwarte olijven
- handje rucola
Greek Style Veggie Burgers: hoe maak je ze?
Verwarm de broodjes even in de oven en snijd ze doormidden.
Besmeer beide helften met de Tzatziki en beleg de onderste helft met rucola en reepjes paprika.
Bak de burgers volgens de instructies op de verpakking en leg ze op de belegde broodjes.
Beleg de burgers met de plakjes komkommer, fijngesneden rode ui en zwarte olijfjes.
Simpel, no?! Eet smakelijk!
Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tag @hare_maristeit in je foto op Instagram. Misschien zie je ‘m binnenkort terug in een volgend artikel met lezersfoto’s!
Bewaren
Bewaren
3 reacties
Hier krijg ik nu zo een trek in 😉
Wat een mooie foto’s.
Xoxo
Ziet er heerlijk uit!
Nog nooit in Griekenland geweest? O, dat is zo geweldig mooi en leuk. Maar ga nooit in zo’n resort. Er zijn genoeg leuke kleine appartementgebouwtjes. Voor mij is Griekenland het meest exotische land in Europa. Alleen dat Griekse schrift al! En die prachtige bougainville. Ik vind het ook zo leuk dat Grieken echt hun best doen om van het meest simpele terrasje een lekker kitscherig paradijsje te maken: geschilderde blauwe gammele houten stoeltjes, klimop, lichtjes, oude olijfolieblikken met plantjes erin. Echt gezellig daar altijd. Ik hoop dat we volgend jaar weer een keer gaan. Het is alweer wat jaar geleden.