Het vervangen van vlees met plantaardige vleesopvolgers, heeft mij in het afgelopen jaar geholpen om uiteindelijk helemaal geen vlees meer te (willen) eten.
Vooral met het bereiden van de gewone snelle doordeweekse maaltijden die ik zo gewend ben om te maken, vind ik dit echt een uitkomst!
Op drukke dagen wanneer ik geen tijd/zin/puf heb om al te lang na te denken over het avondeten en gewoon snel iets op tafel wil toveren voor mijn hongerige volkje, maakte ik vaak snelsnelsnel een pasta (met gehakt), Nasi Goreng (met kipfilet) of Mexicaanse wraps (met gehakt of kipfilet).
Lees ook: Vleesvervangers voor beginners
Er is inmiddels volop keus en variatie te koop in de vegetarische schappen van alle supermarkten. Al mijn makkelijke en snelle maaltijden, kan ik dus nog steeds op mijn ‘oude vertrouwde manier’ blijven maken.
Vandaag laat ik je zien hoe ik snelle Mexicaanse burrito’s heb gemaakt, met plantaardige kipstukjes.
Ik heb overigens (nog) geen favoriet merk van deze kipstukjes. Meestal koop ik die van Vivera of de Vegetarische Slager: allebei lekker!
Ingrediënten voor 6 burrito’s
- 6 grote wraps
- 175 gram plantaardige kipstukjes
- tacokruiden
- 160 gram bonen (ik kocht een blikje Bonduelle bonenmix met maïs)
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 grote teen knoflook
- geraspte kaas
- 1 avocado
- 125 gram crème fraîche
- paar blaadjes verse peterselie
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de kipstukjes nog kleiner.
Verhit olie of boter op middelhoog vuur en bak hierin de kipstukjes gaar.
Voeg de tacokruiden toe en schep alles goed door.
In tegenstelling tot kippenvlees, hoef je geen rekening te houden met ‘goed doorbakken’ of ‘risico op salmonella’ dus de bereiding van plantaardige kipstukjes gaat sneller en veiliger.
Snijd de paprika’s in blokjes en voeg dit samen met de uitgelekte bonenmix toe aan de kipstukjes.
Schep alles goed door op laag vuur: je hoeft dit niet aan te bakken, want dan blijven de bonen en paprika’s lekker crunchy!
Besmeer de wraps met crème fraîche en vul ze met het bonen-kipstukjes-mengsel.
Rol ze strak op en rangschik ze in een grote ovenschaal.
Strooi de geraspte kaas erover en zet 5-10 minuten in de oven, zodat de kaas een beetje gesmolten is.
Prak een avocado fijn, meng dit met een eetlepel crème fraîche en breng op smaak met een snuf versgemalen peper.
Lekker met een pikante salsasaus en knapperige ijsbergsla!
2 reacties
Dit ziet er heerlijk uit!
Fijne en snelle gerechten zoals dit heeft mijn voorkeur op snikhete dagen.
Fijn weekend Xoxo
Ziet er heerlijk uit!