Gemak van een foodbox

Ik had het vorige week zó ontzettend druk, dat ik de balans echt even kwijt was. In mijn geval betekent dit, dat ik vaak ’s avonds werk moet inhalen wat ik overdag niet heb kunnen afmaken. Op de avonden dat ik niet hoefde te werken, werd ik ’s nachts half zittend op de bank wakker. Daar was ik dan niet al te lang na kinderbedtijd in slaap gevallen na 10 minuten Netflixen.

Geen tijd voor boodschappen en huishouden

Wanneer ik zo’n week heb dat ik al mijn focus en energie op mijn werk moet richten, dan lukt het mij niet om andere voor mij belangrijke zaken te volbrengen. Dan schrap ik (met tegenzin) een aantal dingen uit mijn sociale agenda en probeer ik mij niet druk te maken over het huishouden op orde houden. Ik draai dan bijvoorbeeld wel wasjes (de kinderen moeten immers schone kleding aan naar school), maar het opvouwen en opruimen van die bergen wasgoed, schiet er dan bij in. Dus de schone broeken en shirts moeten dan uit één van de vele shoppers (met ongevouwen schone was) op de overloop gevist worden 😉 . Boodschappen doen wanneer mijn hoofd overloopt is ook nooit een goed idee. Sowieso heb ik dan al geen zin om te koken, dus grijp ik al snel naar iets makkelijks en prijzigs, zoals pizza’s en een kant en klare salade.

Tijd en geld besparen

De timing van HelloFresh was dan ook perfect, toen ze mij vroegen of ik een maaltijdbox wilde ontvangen. Ik voelde metéén een rust en enthousiasme over me heenkomen, toen ik de box met verse producten en ingrediënten uitpakte. Het niet hoeven Googlen naar een recept, het maken van boodschappenlijstjes of vermoeid door de supermarkt zoeken naar ingrediënten, was precies wat ik nodig had vorige week. Bovendien ken ik mezelf. Wanneer ik inspiratieloos door de supermarkt slenter, mik ik ook allemaal dingen in mijn mandje die ik niet nodig heb, maar waar ik wel spontaan trek in heb. Meestal zijn dit niet de gezondste of goedkoopste producten 😉 . Ik val dus in de categorie mensen die daadwerkelijk tijd en geld bespaart met maaltijdboxen laten bezorgen in superdrukke weken.

Gezonder en evenwichtig

Ik voelde dus meteen een rust over me heenkomen, met het vullen van de groentelade en voorraadkast. Welke maaltijdbox je ook bestelt (ik bestelde de veggiebox), het voedsel dat je thuisbezorgd krijgt is relatief gezond, van goede kwaliteit en bevat een evenwichtige hoeveelheid. Als je behoefte hebt aan extra gezonde voeding, kun je een caloriebewuste maaltijdbox bestellen met iets gezondere maaltijden dan de “gewone” foodboxen.

Makkelijk te bereiden gerechten

De vegetarische maaltijden die ik van tevoren had geselecteerd, waren ook allemaal snel en makkelijk te bereiden. En ik vind het dus zó fijn dat werkelijk álle ingrediënten worden meegeleverd, zodat je niet alsnog naar de supermarkt moet voor bijvoorbeeld één knoflookteentje 😉 . Ook als je nog nooit eerder hebt gekookt, zijn de gerechten van HelloFresh very dummy proof. Voor iedere maaltijd ontvang je namelijk een receptkaart op handig A4-formaat, met duidelijke foto’s en een stap-voor-stap uitleg:

Wat ik ook leuk vind aan af en toe een maaltijdbox bestellen, is dat ik er weer nieuwe inspiratie van krijg. Door het gebruiken van ingrediënten die ik niet zo vaak koop of door een andere bereidingswijze dan ik normaal doe, krijg ik altijd weer ideetjes om zo’n gerecht nog eens te maken, maar dan ánders. Nog een fijne bijkomstigheid: geen voedselverspilling! Omdat je precies de hoeveelheden ontvangt die je nodig hebt voor een gerecht, belandt er niets in de groenbak of vuilnisbak #teamnowaste

‘The making of’ van deze plaattaart met paprika en geitenkaas, deel ik vandaag op Stories (deze verdwijnen na 24 uur). Als je het leuk vindt, kun je me volgen op Instagram voor meer backstage kiekjes, filmpjes en keukenavonturen!

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret