7 x inspiratie voor Pasen

pasen inspiratie

7 x inspiratie voor Pasen! De Paasdagen staan weer voor de deur, stiekem toch wel mijn favorietste feestdagen van het jaar. Ik ben altijd zó blij als die ellendige korte, grauwe en koude dagen voorbij zijn en de boel weer een beetje in bloei komt en opwarmt.

7 DIY’s en recepten voor Pasen

De afgelopen jaren heb ik aardig wat leuke posts gepubliceerd in Paasthema en het leek me leuk om daar een verzamel-artikel van te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een paasei piñata, een no bake cake met chocolade paaseitjes of… kippetjes gemaakt van ei? Ik hoop dat ik je mag inspireren met dit lijstje van 7 x Paas-inspiratie en ik wens je natuurlijk alvast héél fijne Paasdagen toe!

1. Hoe kook je een perfect ei?

hoe kook je een perfect ei

Dit lijstje trap ik af met een handig artikel, namelijk: ‘Hoe kook je een perfect ei?’. Ik kan er serieus teleurgesteld in zijn als ik me verheug op een perfect medium/zachtgekookt eitje, maar na het tikken blijkt de binnenkant nog snotvormig te zijn. Ook heb ik ooit eens geleerd om eitjes áltijd met een plastic lepel te eten. Metalen bestek, kan namelijk de smaak beïnvloeden. Wist jij dit?
Bekijk hier hoe je een perfect ei kookt en lees nog meer leuke ei-feitjes >> >>

2. Gebreide ei-muts

eiwarmer mutsje breien voor ei

Als het je gelukt is om een perfect eitje te koken, wil je deze natuurlijk ook warm serveren. Wellicht een uitdaging met een wat groter tafelgezelschap (voordat iedereen aan tafel zit), maar ik heb de perfecte oplossing: brei een ei-mutsje!
Bekijk hier hoe je een mutsje kunt breien voor je eieren of Barbies >> >>

3. Dip Dye & Marble Paaseieren

diy dip dye marble paasei

Geen zin om een flinke batch eitjes handmatig en stuk voor stuk te beschilderen? Experimenteer dan eens met verftabletten! Daarmee maak je heel eenvoudig deze Dip Dye of Marble Paaseieren.
Bekijk de how to voor Dip Dype & Marble Paaseieren >>

4. Kippetjes, gemaakt van ei

kip maken van ei

Deze kippetjes gemaakt van ei zijn niet moeilijk om te maken en ik vind ze nog steeds één van de grappigste food posts op mijn site. Ik hou ervan om met eten te spelen 😉 . Overigens waren mijn Paaskuikentjes een Pinterest-desillusie (zo lelijk haha), maar wel heel erg lekker!
Bekijk de kippetjes en kuikentjes, gemaakt van ei >> >>

5. DIY konijnen-shirtje met pompom staartje

konijnen shirt pompom staartje

Ik maakte dit shirtje toen mijn dochter nog een baby was (voor haar eerste Paasdagen) en het stond haar zó cute! Ik knipte een konijnen-applicatie van stof en naaide er een pompom staartje op. Zo simpel! Als je geen naaimachine hebt om het konijntje op het shirtje vast te stikken, kun je ook dubbelzijdige vlieseline gebruiken en het er gewoon opstrijken. Handig!
Bekijk de how to voor schattig paas-shirtje van konijntje met pompom-staartje >> >>

6. No Bake Easter Cake

kwarktaart chocolade paaseitjes

Kwarktaarten zijn áltijd een goed idee! Ze mislukken zelden en je kunt eindeloos variëren met kleuren, patronen en smaken (zie ook: 8 x verrassende kwarktaarten ). Hak een handje chocolade eitjes in stukjes, meng ze door je kwarktaartbeslag en zet in de koelkast. Decoreer met wat fluffy kuikens en een paastopper en tadaa: al klaar!
Bekijk de No Bake Easter Cake >> >>

7. Paasei Piñata

diy paasei pinata

Ik sluit dit lijstje met Paas-inspiratie af met deze geweldige piñata! Hij is echt heel simpel om te maken van wat karton en crêpepapier. Vul ‘m met chocolade paaseitjes, kuikentjes of ander leuks en hang het boven de Paastafel.
Bekijk de how to voor de Paasei Piñata >> >>

PIN DIT:

7 x inspiratie voor Pasen

Ga je aan de slag met een DIY of recept van mijn blog? Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tag @hare_maristeit op Instagram, vind ik leuk! En misschien zie je ‘m binnenkort met credits terug in een nieuw artikel met lezersfoto’s 🙂 .

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret