8 x Toffe variaties met kwarktaarten

Als je mij al langer volgt, dan weet je dat kwarktaarten mijn ‘signature dish’ zijn. Ik geloof namelijk niet in moeilijk doen, als iets ook makkelijk kan. Een kwarktaart mislukt vrijwel NOOIT en je kunt er zó makkelijk mee variëren!

Variëren met kwarktaarten

Ik gebruik altijd een kant en klaar pakje voor kwarktaartmix uit de supermarkt. Zero stress en gegarandeerd een succes op ieder feestje. In de afgelopen 10 jaar deelde ik al enthousiast succesnummers van kwarktaarten met regenboogkleuren en in de smaken van banaan, pandan en kokos. Ook heb ik kwarktaarten gemaakt met onder andere Oreo koekjes, chocoladeglazuur, paaseitjes, After Eight en macarons. Ik vind mezelf gewoon eigenlijk wel de ongekroonde koningin van de simpele kwarktaarten. Hoog tijd dus voor een handig verzamel-artikel om al deze kwarktaart variaties eens op een rijtje te zetten!

Tips voor het maken van een mooie kwarktaart

Wanneer je een pak kwarktaart-mix koopt, zit hierin altijd:
– een mix voor de kruimelbodem
– een mix voor het kwarktaartbeslag
– een velletje bakpapier om op de bodem van je bakblik te leggen.

Zelf moet je boter kopen (voor het maken van de bodem) en kwark om te mengen met de taartmix.
Op zo’n pakje wordt ook aangeraden om een springvorm van Ø24 cm te gebruiken en hier haal je 12 puntjes uit.

kwarktaart met after eight

Zoals je op de meeste foto’s van mijn kwarktaarten ziet, zijn mijn taarten vrij hoog. Dit komt omdat ik een kleinere springvorm ( Ø20 cm) gebruik. Daardoor heb je ook een iets dikkere bodem en het kán zijn dat je méér beslag hebt dan dat er in je springvorm past. Ook hiervoor heb ik een handig trucje:

kwarktaart extra hoog maken

Spray de springvorm in met bakspray en beplak dit met stroken bakpapier. Hiermee verleng je niet alleen de hoogte van je springvorm, maar voorkom je ook rafels en scheuren aan de buitenkant van je kwarktaart. Wanneer je de springvorm en het bakpapier verwijdert is je kwarktaart (meestal) mooi strak en glad.

Nog een tip: een beetje warm water tegen de springvorm, kan ook helpen wanneer hij een beetje moeilijk loslaat. Hopelijk heb je wat aan deze tips en aan deze 8 variaties om zelf ook een toffe kwarktaart te maken!

1. Regenboog Kwarktaart

regenboog kwarktaart

Ik trap dit lijstje af met de meest populaire kwarktaart van mijn blog: de regenboog kwarktaart. Deze heb ik in de afgelopen jaren zó vaak gemaakt en ik krijg vaak enthousiaste foto’s van lezers die hier ook mee aan de slag zijn gegaan. Je maakt ‘m heel eenvoudig met een pakje naturel kwarktaartmix en een paar druppeltjes kleurstof.
Bekijk de how to voor deze regenboog kwarktaart >> >>

2. Kwarktaart met chocolade paaseitjes

kwarktaart chocolade paaseitjes

Dit wil je echt onthouden voor Pasen! Hak een handje chocolade paaseitjes in stukjes en meng dit door je naturel kwarktaart beslag, decoreer met grappige Paas-toppers en kuikentjes en je bent al klaar. Voor deze taart experimenteerde ik door het beslag in twee kommen licht-en-donkergroen te kleuren, maar één (of geen) kleur is natuurlijk ook leuk. Ik zou wel voor een lichte pasteltint gaan om in de Paas-sfeer te blijven.
Bekijk de how to voor kwarktaart met chocolade paaseitjes >> >>

3. Kwarktaart met chocolade glazuur en bodem van Oreo koekjes

kwarktaart met chocolade glazuur

Deze mooie kwarktaart maakte ik voor de tweede verjaardag van mijn dochter. In plaats van de kruimelmix uit het pakje, maakte ik zelf een bodem van Oreo-koekjes. Ik decoreerde de taart met een glazuur van chocolade en versierde het met madeliefjes van fondant en een cijferkaarsje. Zo simpel en zó leuk!
Bekijk de how to voor kwarktaart met chocolade glazuur en bodem van Oreo koekjes >> >>

4. Trifles van aardbeien kwarktaart met kersen

In plaats van een springvorm te gebruiken, kun je de taartbodem en het kwarktaartbeslag ook mooi in laagjes stapelen en in champagne glazen serveren. Lekker met laagjes kersen, een dot slagroom erop en tadaa: je hebt een superfeestelijk dessert!
Bekijk de how to voor Trifles van aardbeien kwarktaart met kersen >> >>

5. Pandan Kokos Kwarktaart met mango

Deze pandan kokos kwarktaart vind ik persoonlijk de leukste en lekkerste kwarktaart uit dit lijstje. Hij ziet er ook een beetje Indisch uit, vind ik. De laagjes doen me namelijk denken aan Kue Lapis of spekkoek en de smaak van pandan is gewoon…. goddelijk! In plaats van naturel kwark, gebruikte ik kokoskwark voor de taartmix. Het kokoskwark-beslag verdeel je vervolgens in twee kommen. Een paar druppeltjes pandan (te koop bij de toko) is genoeg om die mooie groene kleur én waanzinnige pandansmaak te krijgen. Garneren met plakjes mango en wat geraspte kokos en je hebt een heerlijk frisse tropische kwarktaart!
Bekijk de how to voor Pandan Kokos kwarktaart >> >>

6. Bananensplit Kwarktaart

Ik heb nog even getwijfeld of de foto van deze bananensplit kwarktaart het daglicht wel mocht zien, want echt trots ben ik anno 2022 niet meer op de uitvoering en de foto van deze taart uit 2017 😉 . Maar #noshame want hij was wel echt waanzinnig lekker en ik heb geen zin om ‘m opnieuw te maken, alleen voor betere foto’s in dit lijstje. Ik maakte ‘m met een naturel kwarktaartmix waar ik een drupje bananen smaakstof en een beetje gele kleurstof aan heb toegevoegd. Decoreren met chocolade glazuur, Smarties, een mini vlaggenlijn en leuke kaarsjes en je hebt een super originele en echt lekkere taart op tafel getoverd!
Bekijk de how to voor bananensplit kwarktaart >> >>

7. Kwarktaart met After Eight

kwarktaart met after eight

Deze minty kwarktaart staat qua smaak ook in mijn lijstje met favoriete kwarktaarten. Ik hakte wat After Eight’s (je weet wel, die chocolaatjes met munt-vulling) in kleine stukjes en mengde dit met het naturel kwarktaartbeslag. De smaak is daardoor precies goed en echt very christmassy! Heel fris en subtiel en superlekker ook met de stukjes chocolade. Ik decoreerde de kwarktaart met chocolade glazuur en kerstdecoraties.
Bekijk de how to voor kwarktaart met After Eight >> >>

8. Rainbow Marble Kwarktaart

Ik heb nog steeds geen goede naam verzonnen voor deze regenboog kwarktaart. Je zou ‘m een No Bake Unicorn Cake of een No Bake Mermaid Cake kunnen noemen (denk er even bijpassende taarttoppings bij) en hij is geschikt voor het verjaardagsfeestje van iedere eenhoorn-of-zeemeerminnen fan. Het beslag maak je op dezelfde manier als bij de regenboog kwarktaart met de strakke laagjes. Alleen schep je het in ‘bollen’ in de springvorm en meng je het beslag voorzichtig door elkaar met een vleesvork.
Bekijk de instructies en stap-voor-stap foto’s voor deze Rainbow Marble Kwarktaart >> >>

TIP! Bewaar deze foto op één van je Pinterest borden:

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret