DIY: Lief cadeautje met aandacht!

stekje cadeau

“Wat wil je graag hebben voor je verjaardag?”
“Oh, doe maar een envelopje!”

Of dit antwoord:

“Oh, weet ik niet, ik hoef niets hoor!”

Klinkt dit je bekend in de oren?

Zelf vind ik het nooit zo leuk om geld (of niets) cadeau te geven. Een envelopje is zo… ‘plat’. En dit bedoel ik letterlijk: ik wil graag een entree maken met iets feestelijks in mijn handen om te overhandigen aan de jarige. Iets met volume, vrolijk verpakt, met een kaartje en met feestelijk krullende lintjes.

Daarnaast vind ik het ook leuk om iets persoonlijks te geven. Iets waardoor de ontvanger vaak aan jou en/of het feestelijke moment van ontvangst kan denken.

Vandaag deel ik daarom een leuke, makkelijke en persoonlijke DIY om cadeau te geven. Wat je al dan niet nog kunt voorzien van een envelopje 😉

Wat heb je nodig?

  • doorzichtige folie (te koop bij HEMA en de meeste supermarkten)
  • plantenpotje (SHOPTIP: Bij de HEMA koop je een setje van 3 Bamboe potjes met bakjes voor €4,- en deze zijn verkrijgbaar in vrolijke kleuren en in het grijs!)
  • cadeaulint, plakband en schaar
  • lief kaartje
  • Tuinprikkers (10 stuks in diverse kleuren €2,50 HEMA)
  • stekje van fruit, groenten, plant of bloem naar keuze

stekje cadeau

 

Hoe maak je het?

Allereerst heb je natuurlijk een stekje nodig, waarvan je weet dat het kans heeft om te overleven. En het is ook wel zo leuk als je een zaadje hebt geplant van iets waarvan je weet dat de ontvanger er blij mee gaat zijn.
Geen ingewikkelde planten dus, voor mensen zonder groene vingers of kamerbewoners met één klein zolderraampje.

In dit voorbeeld heb ik stekjes van peperplanten gepot. Ik had namelijk een visioen van een vensterbank vol rijk bloeiende peperplanten en kilo’s verse rode pepers, waarvan ik zelf sambal zou gaan maken.

Dit was nog best wel een dingetje en een kleine desillusie. Ik begon zo’n zes weken geleden met het planten van peperzaadjes. Vierentwintig zaadjes en minstens net zoveel teleurstellingen verder, zijn er maar zes (ZES!?) gaan kiemen.  stekje cadeau

Meer info, tips & tricks voor ‘Project Peperplant’ volgt nog, want ik heb nu een missie.
Maar voor nu vond ik het leuk om een paar ontluikende peperplantstekjes cadeau te geven aan wat Indische familieleden, die ik afgelopen weekend heb bezocht.

Op de tuinprikkers heb ik één kant voorzien van liefs en groetjes, op de andere kant schreef ik instructies voor het stekje:

  • Op een zonnige plek neerzetten
  • Eerste bloemetje verwijderen voor méér pepers
  • Regelmatig besproeien met plantenspuit

stekje cadeau

Mijn familie woont niet om de hoek en we hebben regelmatig contact via WhatsApp. Ik vind het dus superleuk dat we elkaar nu foto’s kunnen sturen, onze stekjes kunnen vergelijken, tips & tricks kunnen uitwisselen voor onze plantjes én straks (zoals het een Indische familie betaamt) zelf sambal kunnen gaan maken 🙂

Als je een stekje cadeau geeft, is het dus leuk om dit aan te passen op de ontvanger, maar ook op het seizoen.
Aardbeien vind ik persoonlijk toffe plantjes en het is geweldig om daar een heel seizoen lang eindeloos van te kunnen plukken. De beste tijd om aardbeienzaadjes te planten is pas vanaf april, dus dit is iets waarmee je nu zou kunnen beginnen, om vervolgens in juni en juli enigszins groeiende stekjes cadeau te kunnen geven!
Maar ook kleine zonnebloemen zijn leuk en vrolijk om zowel cadeau te geven, als te krijgen.

stekje cadeau

Verpak de overgepotte stekjes voorzichtig in folie. Zet het prikkertje niet té dichtbij, zodat het stekje tijdens het vervoer naar het feestje niet het miniplantje kan beschadigen.
Knoop er een leuk lintje omheen, voorzie het van een kaartje en je bezoekt niet met lege handen of een saai envelopje het feestje!

[bctt tweet=”DIY: Lief & persoonlijk cadeautje met aandacht!” username=”MarisMariaRenne”]

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Misschien verover je hiermee een moment of fame met eervolle credits in een volgend artikel met lezersfoto’s!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret