• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Hare Maristeit logo

  • Over mij
    • Adverteren
    • Contact & Disclaimer
    • FAQ
    • Over Mij
    • In de media
  • Food
  • DIY
  • Shopping
    • Productreviews
    • Shoplogs & Shoptips
    • Webshop
  • Persoonlijk
    • Achter de schermen
    • Blogpraat
    • Challenges & Tags
    • Entertainment
    • Gewichtige Zaken
    • Huis & Tuin
    • Kids & Stuff
    • Lezersfoto’s
    • PARTY!!!
    • Scheiden
    • STOM!
    • Travel, Trips, Hotspots & Events

Pandan-Kokos Kwarktaart

Mar 15, 2020 · 3 Comments


Van alle dingen die ik heb gemaakt en waar ik wel een beetje trots op ben, scoort deze taart toch wel een plekje in mijn persoonlijke top drie 🙂

Ik ben een gróót kwarktaartfan, want ik houd gewoon van toffe resultaten zonder ingewikkelde handelingen. Je hoeft namelijk geen next level Pinterest-keukenprinses te zijn om een indrukwekkende taart te serveren.
Bekijk deze eerdere succesnummers op mijn blog maar eens:

– Regenboog Kwarktaart
– Minty Kwarktaart met After Eight & chocoladeglazuur
– No Bake Unicorn Cake
– Two Tone Kwarktaart met Paaseitjes

Voor deze nieuwe, eenvoudige maar indrukwekkende No Bake Pandan-Coco Cake, was ik geïnspireerd door het Indische gebakje ‘Kue Lapis’.
Google maar naar afbeeldingen van deze zoete en tropische lekkernij: het ziet er prachtig uit en bestaat meestal uit dunne groene, witte en vaak ook roze laagjes.
Best wel een tijdrovend klusje om zelf te maken en ik heb dit ook nog nooit geprobeerd. Bij de toko koop ik regelmatig een paar kleine porties of plakjes: mijn kinderen zijn er ook dol op.

Met een kwarktaart is het niet mogelijk om dezelfde flinterdunne gekleurde laagjes te maken als bij Kue Lapis. Maar het idee komt wel in de buurt en de tropische smaak is waanzinnig!
En het is dus helemaal niet moeilijk om te maken en een feestje om te serveren! Ik heb het afgelopen maand een paar keer gemaakt en mijn Indische vrienden beaamden ook dat het een nostalgisch smaakje had 🙂

Ingrediënten & Benodigdheden
voor 1 Pandan-Kokos Kwarktaart 

  • 60 g boter
  • 1 pak Kwarktaart Naturel (Dr. Oetker)
  • 400 ml water
  • 500 g Campina Magere milde kwark kokos (of een ander merk kokoskwark)
  • 250 ml slagroom
  • pandan extract (flesje koop je voor €0,90 bij de toko of online)
  • geraspte kokos
  • 1 mango

OVERIG:

  • mixer met garden
  • 5 schaaltjes
  • springvorm met Ø 20 of 18 cm
  • 1 vel bakpapier
  • bakspray

Hoe maak je het?

Leg het bijgesloten velletje bakpapier uit de verpakking van de kwarktaartmix over de springvormbodem.
Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

TIP!
Wanneer je een iets kleinere springvorm dan de veelal standaard aanbevolen Ø 24 cm gebruikt, kun je een hogere taart maken.
Dit ziet er niet alleen toffer uit op foto’s, maar het is daardoor ook makkelijker om verschillende gekleurde laagjes mooi op elkaar te stapelen.

Smelt 60 gram boter in een pannetje.
Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.

Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de kruimelmix en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Zet de springvorm in de koelkast.

TIP!
Knip twee stroken uit een vel bakpapier, die qua hoogte een paar centimeter boven de rand van de springvorm uitsteken.
Spray de randen van de springvorm in met bakspray en plak hier de stroken bakpapier op.
Hierdoor blijft de buitenkant mooier en strakker wanneer je later de springvorm verwijdert.
Nog een voordeel: als je net als ik een kleinere springvormgebruikt, heb je iets meer kwarktaartbeslag dan dat er in de springvorm past.
Het bakpapier werkt dus ook als een verlengstuk van je springvorm, waardoor je de taart hoger kunt maken.

Doe het water, de kwark en de slagroom in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar.
Voeg de kwarkttaartmix toe en meng het met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel.
Klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa.

Verdeel het kwarktaartmengsel in gelijke hoeveelheden over 5 verschillende schaaltjes.
Druppel in drie schaaltjes een kneepje pandan extract. Je hebt echt niet veel nodig om die mooie knalgroene kleur én de heerlijk tropische pandansmaak te krijgen!
In de twee schaaltjes met wit kwarktaartmengsel, kun je eventueel nog wat geraspte kokos toevoegen voor een éxtra kokossmaak.

Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel een groene laag kwarktaartmengsel over de bodem.
Zet de springvorm ongeveer 5 tot 10 minuten in de koelkast.

Verdeel dan een wit laagje kwarktaartmengsel over de groene laag en strijk het voorzichtig uit met een lepel.
Zet het weer 5 tot 10 minuten in de koelkast en herhaal bovenstaande stappen tot je alle vijf de lagen hebt verdeeld.

TIP!
Ik stort een nieuwe kleur altijd in het midden op de onderliggende kleur.
Heel voorzichtig duw ik dan gelijkmatig het mengsel naar de randen toe.
Met keukenpapier maak ik de springvorm schoon, als ik bijvoorbeeld ben uitgeschoten bij de randen of wat heb gespetterd. Hierdoor krijg je mooiere en strakkere laagjes.

Laat de taart een paar uur opstijven in de koelkast, voordat je voorzichtig de springvorm en het bakpapier verwijdert.
Garneer met plakjes mango en nog een beetje geraspte kokos.
Selamat Makan!

PIN DIT:

Ga je ook aan de slag met een recept of DIY van mijn blog?
En lijkt het je leuk om jouw foto terug te zien in een volgend artikel met lezersfoto’s ?

Deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne

Deel je jouw foto op Instagram?
Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit in je onderschrift of tag @hare_maristeit in je foto.

Op Pinterest kun je ook een foto als reactie delen, in mijn ‘No Bake Pandan-Kokos Party Cake’ Pin 🙂




Dit vind je vast ook leuk:

  • Regenboog KwarktaartRegenboog Kwarktaart
  • Gado Gado + Perfecte Pindasaus + Leuke Indische WeetjesGado Gado + Perfecte Pindasaus + Leuke Indische Weetjes
  • Gado Gado BurgerGado Gado Burger
  • Pandan PoffertjesPandan Poffertjes

Bakken (Zoet & Hartig), Desserts, Indisch, Recepten dr oetker kwarktaartmix, kokoskwarktaart, pandan

Reader Interactions

Comments

  1. chucky1012 says

    16/03/2020 at 12:45 am

    Yummie……
    Ik had dit gezien op jou instastories
    Het ziet er zo lekker uit…. 👌🏽
    Dit lijkt me inderdaad super makkelijk te maken.
    Het ziet er zo lekker uit 😍
    Ik jou ook van lapis dus dit zal ik zeker heerlijk vinden….

    Xoxo

    Reply
  2. Rachel Kromdijk says

    16/03/2020 at 1:41 pm

    Deze taart ziet er al uit als een feestje, wat bijzonder zeg.
    Makkelijk en smakelijk, wat willen we nog meer?

    Reply
  3. Dominique says

    16/03/2020 at 3:27 pm

    Dikke vette aanrader! De taart is zoooo lekker…

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Hare Maristeit


Hare Maristeit is het kleurrijke, diverse en persoonlijke blog van Maris Maria Renne uit Haarlem.
Gepensioneerd webwinkelier, hardcore shopaholic, 90’s Lover en retro-nerd. Pimpt graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijkt ook veel films en series.
Dol op koffie, rosé, veggie burgers en Mexicaans eten.
Meer weten? Klik HIER!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Thanks 4 UR support!

Lees hoe je mij kosteloos een beetje kunt supporten tijdens de coronacrisis, wanneer je gaat shoppen op Bol.com

Volg Hare Maristeit op Pinterest

Like Hare Maristeit op Facebook

Footer


Me: “Let’s explore a new hobby!”😀 @badja Me: “Let’s explore a new hobby!”😀

@badjak_meow : “No.”😼

#badjakmiauw #redcatsofinstagram #catsofinstagram #bestmeow #catsareassholes #catsagram #redcat
Ik roep het wel eens vaker, maar doe het gewoon no Ik roep het wel eens vaker, maar doe het gewoon nog een keer: NOOIT AFGAAN OP ALLEEN MAAR MOOIE SOCIAL MEDIA PLAATJES. 

Die ogenschijnlijke Zen-knutselmoeders met Pinterestwaardige knutsels van hun Insta-proof kinderen, hebben ook wel eens kortsluiting in hun hoofd.
Ik zag er vandaag nog eentje haar sh!t verliezen door strijkkraaltjes die aan een bakpapiertje bleven plakken.

Just saying ❤️
Nog even wennen (en vanmiddag nieuwe kleurpotloden Nog even wennen (en vanmiddag nieuwe kleurpotloden en stiften scoren), maar wát een supertof verjaardagscadeau kreeg ik van mijn zoon 😍
Hij maakte een winkelafspraak bij @pipooshobby en kocht daar dit boek met ‘Extreme Kleurpuzzels voor volwassenen’ voor mij ❤️🙏🏻

Gister kreeg ik zoveel leuke reacties & DM’s van 80’s kinderen over de Troeliewoelies en dat de My Little Ponies van nu zoveel lelijker, stommer en hysterischer zijn dan die van de 1e generatie 😆
Ik schreef er in 2018 een betoog over met filmpjes van de tekenfilms, van toen en nu. Deze blogpost heb ik even opgepoetst en vandaag opnieuw gepubliceerd op de homepage van www.HareMaRisteit.nl

Happy reading & trips down memory lane en ik wens jullie een zonnige zaterdag 😘
💡QUIZ-vraagje: wie van jullie 80’s kinderen w 💡QUIZ-vraagje: wie van jullie 80’s kinderen weet hoe dat beestje/speelgoed rechtsboven op de foto heet...?

Thanks voor alle felicitaties en leuke berichtjes gister: ik heb een heel fijne en relaxte verjaardag gehad ❤️

Vandaag zette ik deze fijne vibe voort met een #vrijmibo samen met m’n posse 🤟
#Vega bitterballen & kaasstengels uit de oven en Frozen Kwartet 😊

#80s #retrotoy #retrotoys
42 🤟 Photo Credits @glowzyig ❤️ 42 🤟

Photo Credits @glowzyig ❤️
Niet normaal, hoeveel berichten & vragen ik heb ge Niet normaal, hoeveel berichten & vragen ik heb gekregen op mijn Stories van de betegelde vensterbank die ik gisteren heb gevoegd 😍

Een blogpost met voor-en-na foto’s + tips & tricks staat op de planning: ik moet eerst nog de motivatie vinden om de verwarming van een laatste laag radiatorlak te voorzien 🤪

#diy #meetmycolors #interior #budgethome #budgethomedecor #mosaic #mozaiek
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2021 · HareMaristeit.nl

Privacyverklaring