No Bake Minty Xmas Cake + Free Printables

Heel eerlijk: ik heb best lang getwijfeld over de naam van deze taart. Ik vond ‘No Bake Minty Xmas Cake‘ namelijk best wel hipster klinken en ik schrijf altijd zoveel mogelijk gewoon lekker in mijn moerstaal. Maar tja: ‘Een kerstige taart met een vleugje mint, waarvoor je geen oven nodig hebt‘ bekt nou eenmaal minder lekker 😉 .

Ook zijn de decoraties die ik heb gebruikt gratis te downloaden en ik houd niet van click baits met het schreeuwerige woordje GRATIS. Maar jij kunt deze taart dus ook heel eenvoudig namaken. Zonder oven. En met gratis te downloaden en zelf te printen decoraties.

Kwarktaart met mint en chocolade

Dr. Oetker benaderde mij een tijdje geleden of ik voor deze feestdagen een aantal eenvoudige, maar mooie kerstcreaties wilde bedenken met hun bakmixen. Eerder zag je al mijn Rendier Brownies en Trifles met Monchou Taart, Brownies & Kersen voorbij komen. Dat ik iets met kwarktaart wilde doen, stond voor mij al vanaf het eerste moment vast.

Op mijn blog vind je namelijk meerdere creaties van leuke taarten, waarvoor ik #nospon de Kwarktaart Naturel Bakmix van Dr. Oetker heb gebruikt. Het is mijn ‘signature dish‘ (sorry nogmaals voor de hipster talk) en ook één van de meest door mijn lezers nagemaakte recepten (kijk HIER maar).

Voor deze kerstcreatie met de Naturel Kwarktaart ging ik eens niet aan de slag met hysterische kleurstoffen, maar met ‘After Eight‘. De combinatie van chocolade en mint associeer ik namelijk heel erg met Kerst en… ze zijn eenvoudig toe te passen in een Naturel Kwarktaart en geven het écht een frisse en verrassende smaak!

Ingrediënten voor 1 Kwarktaart
(12 taartpunten)

VOOR DE TAART:

 • 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
 • 500 gr magere kwark
 • 250 ml slagroom
 • 60 gr boter/margarine
 • 400 ml water
 • 12 stuks After Eight
 • bakspay en/of bakpapier

VOOR DE DECORATIE:

 • 1 zakje chocoladeglazuur
 • 5 Candy Canes
 • 1 zakje vanillesuiker
 • Dr. Oetker strooisels ‘Kerstfantasie
 • Free Printable met kerstdecoraties van bakken.nl
 • tandenstokers & plakband

Bereidingswijze

TAARTBODEM
Leg het in de verpakking bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem.
Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

Tip!
Spray de binnenkant van de springvorm in met bakspray en bekleed eventueel met bakpapier.
Hierdoor blijft de buitenkant van je taart mooi glad, wanneer je de springvorm verwijdert.

Smelt 60 gram boter in een pannetje.
Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.

Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

TAART BEREIDEN
Snijd de After Eight’s rustig in dunne reepjes en vervolgens in tweeën of drieën. Doe dit met een beetje beleid, want de inhoud van deze chocolaatjes is plakkerig en je wil geen klonten in je taart 🙂

Doe 400 ml water (op kamertemperatuur), de kwark en de slagroom in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.

Voeg de taartmix uit de verpakking toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa. Schep beetje bij beetje de fijngesneden stukjes After Eight door de kwarkmassa.

Schenk het taartmengsel over de bodem. Laat de taart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast.

DECOREREN
Download deze leuke kerstdecoraties op bakken.nl, print en knip ze uit. Ik heb de figuurtjes zowel op A3- als op A4-formaat geprint voor een speelser effect. Daardoor heb ik bijvoorbeeld kerstboompjes in verschillende formaten.

Bevestig op iedere decoratie die je gaat gebruiken een tandenstoker op de achterkant met een klein stukje plakband.

Breng water aan de kook en giet dit in een kom.
Leg hier het zakje met chocoladeglazuur 10 minuten in.
Kneed het zakje goed door en het is klaar voor gebruik.

Zorg ervoor dat al je decoraties al klaarliggen om meteen te gebruiken.
Verwijder het plastic van de Candy Canes, schud alvast de sneeuwvlokjes en rode parels uit het busje met strooisels en leg de kerstprikkers binnen handbereik.

De warme chocoladeglazuur hardt namelijk zeer snel over de koude kwarktaart: je moet dus snel handelen.

Knijp de volledige inhoud van het zakje uit op het midden (bovenkant) van de taart en smeer dit voorzichtig uit met een mes. Niet te snel (want dan druipt het té ver over de zijkanten heen) en ook niet te langzaam (want dan is het te hard om nog uit te smeren).

Prik als eerste de Candy Canes in de taart en daarna de kerstprikkers.
Strooi tot slot de strooisels en een beetje vanillesuiker over de chocolade en je bent klaar!

Wil je nog meer inspiratie voor stressvrije kerstbaksels met een hoog WOW-gehalte?
Neem dan eens een kijkje op bakken.nl
Ga je aan de slag met één van deze creaties, deel dan je foto op social media met de hashtag #kerstopdetaart 

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret