DIY Paasei Piñata

paasei Piñata

Normaal gesproken vind ik het zonde om schitterende piñata’s kapot te slaan. Maar ik kan me voorstellen dat jullie in coronatijd ook wel wat stoom kunnen afblazen 😉 .

Dus misschien is het een leuk idee om deze paasei piñata met je kinderen te maken! Hebben jullie een fijne DIY om lekker aan te knutselen en heb jij deze Paaszondag iets om wat opgekropte emoties op af te reageren. En daarna lekker samen chocolade paaseitjes snaaien: win-win voor iedereen!

Ik deelde deze DIY in 2018 en ik had ‘m zo gemaakt dat je het eenvoudig kan openen, om de inhoud eruit te schudden. Dit kun je dus ook op deze manier doen, mocht je de piñata liever niet kapot willen slaan.

Paasei Piñata maken: wat heb je nodig?

paasei Piñata
  • grote kartonnen doos
  • 2 kleuren crêpepapier
  • hobbylijm
  • plakband
  • stevig touw of lint
  • schaar
  • grote confetti om te decoreren
  • verschillende gekleurde paaseitjes, paaskuikentjes en eventueel confetti om de piñata mee te vullen.

Ik kwam op het idee om een piñata te maken, toen ik deze paasei adventkalender van Babor had ontvangen in een perspakket:

Piñata Paasei knutselen met karton en crêpepapier

Ik had natuurlijk mazzel dat ik zo’n toffe adventkalender kreeg en dus al een kant en klare verpakking had om mee aan de slag te gaan. Maar je kunt zelf heel eenvoudig een paasei tekenen op papier, deze twee keer overnemen op karton en uitknippen.
Knip vervolgens een lange strook karton uit en bevestig deze met plakband aan een paasei-helft.

paasei piñata

Prik gaatjes in de bovenkant van de strook en rijg hier een touwtje door.
Zo kun je de piñata straks ophangen.

paasei piñata

Knip een ‘luikje’ in de onderkant van de strook.
Vul de piñata met goodies en bevestig dan de andere paasei-helft.

Vouw het crêpepapier een paar keer dubbbel en knip er smalle stroken uit.
Knip de strookjes in en vouw ze dan weer uit.

Breng een laagje lijm aan en beplak het ei rondom met de stroken crêpepapier.
Gebruik niet teveel lijm, want dan krijg je vlekken (zoals ik, kuch).

Decoreer met grote confetti, plak het luikje dicht met plakband en je bent klaar!

paasei piñata

De gekleurde kuikentjes kocht ik bij Zeeman, de goudkleurige confetti is van partydeco.nl, de chocolade paaseitjes kocht ik bij Jamin.


Bij Jamin hebben ze grote (op kleur gesorteerde) schepbakken met 649103 smaken en vullingen.
Ik ben al twee keer terug gegaan 🙂
Welke smaak is jullie favoriet?

PIN DIT:

Ga je aan de slag met een DIY of recept van mijn blog? Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit, tag @hare_maristeit in je foto op Instagram of laat op Pinterest een foto achter in een reactie op deze Piñata pin, vind ik leuk! En misschien zie je ‘m binnenkort met credits terug in een nieuw artikel met lezersfoto’s 🙂 .

 

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

6 reacties

  1. Dit is zo’n leuke en vrolijke DIY! Ik zou hem bijna zelf maken maar omdat ik een chocoladetrauma heb met Ollie (die alles opvreet) lijkt me dat niet heel verstandig haha. Mijn favoriete smaak is die met karamel-zeezout (die ik op een heel hoge plank opberg ivm Het Vreetmonster).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret