Bij de BBQ: Pittige Mangosalsa

bbq mangosalsa
Afgelopen weekend ging de BBQ aan in Casa di Maris en bedacht ik na het sluiten van de supermarkt (toen de vleesjes en groentenspiesjes al op de grill lagen) dat ik niet genoeg sausjes en dips in huis had gehaald.

Story of my life: ik ben niet altijd overal even goed op voorbereid…
Gelukkig heb ik wel altijd life savers in de voorraadkast en maakte ik binnen no time deze ietwat pittige en superlekkere mangosalsa.

Vandaag deel ik dit recept (uit het Dekamarkt magazine) met jullie en laat ik zien wat er nog meer op tafel stond. Spoiler alert: ik maakte ook Burger King’s Whopper!

Hoe maak je Mangosalsa?
Bijgerecht – 4 personen

Schil 2 eetrijpe mango’s met een dunschiller en snijd ze in plakken van de pit. Ik had geen verse mango’s in huis, maar wel een blik in mijn voorraadkast. Eén blik halve mango’s is voldoende.

Snijd de helft van de mangoplakken in mooie kleine blokjes. Doe de rest van de mango over in de blender en voeg 1 fijngehakte rode peper zonder zaadjes, 1 eetlepel geraspte gember, het sap en rasp van 1 limoen en 2-3 eetlepels kokosmelk toe.

Pureer alles tot een dikke saus. Doe de saus in een schaaltje en schep de mangoblokjes, een halve gesnipperde rode ui en 2 eetlepels fijngehakte koriander erdoor. Ik heb de koriander vervangen door munt, want ik vind koriander naar zeep smaken.

bbq mangosalsa pepers

Wat stond er nog meer op tafel?

Op het blog van foodilove.nl las ik in het artikel 5 tips voor gezond BBQen over easy peasy groentenspiesjes.

bbq groentenspiesjes

Ik heb champignons, uien en paprika aan satéprikkers geregen.

In een schaaltje mengde ik olijfolie met een teentje uitgeperste knoflook en tijm en hier heb ik de groentenspiesjes mee bestreken. Even een uurtje (of langer) in de koelkast zetten, zodat de smaken er goed intrekken.

bbq party
Bij een BBQ hoort natuurlijk stokbrood met kruidenboter (of een ander kruidig smeerseltje) en salades. Ik maakte uiteraard weer mijn watermeloen met feta en munt, want dat eet ik nou eenmaal ’s zomers ie-de-re dag.

Ook maakte ik een frisse salade van ijsbergsla, tomaat, surimi en ei:

bbq food

bbq buffet

Eerder dit jaar maakte ik Burger King’s Whopper, uit het toffee kookboek ‘Guilty Pleasures‘.
Alleen heb ik de burger toen in een koekenpan gebakken, waardoor de échte grillsmaak ontbrak die toch wel kenmerkend is voor de BK burgers.

Het stond dus nog op mijn To Do list om deze burger een keer op de BBQ te maken. En zo geschiedde:

bbq burger king whopper cheese

Eerlijk: hij was heerlijk, maar niet heel erg bijzonder. Want, let’s face it: dat is de Whopper eigenlijk stiekem ook niet.
De ingrediënten (ketchup, augurk, ui) zijn namelijk niet heel erg bijzonder.

Mocht je op jouw volgende BBQ-feestje een écht bijzondere burger willen serveren, dan kan ik je dit recept voor McDonald’s Big Mac (ook uit het Guilty Pleasures Kookboek) aanraden of deze Hawaï Burger met ananas en jalapeñopepers.

Zijn jullie ook zo gek op BBQen? Wat voor BBQ-hapjes maken jullie graag?
DO share, misschien maak ik het op mijn volgende BBQ-feestje 🙂

Meer BBQ-inspiratie?
Bekijk alle salades op mijn blog of kijk en kwijl op alle bijzondere burgerrecepten.
Ben je net als ik ook gek op fruit bij een BBQ? Bekijk dan al mijn recepten met fruit.

Ga je aan de slag met een recept of DIY van mijn blog?
Deel er dan een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit, tweet ‘m naar @MarisMariaRenne of deel je foto op Instagram met de HASHTAG #haremaristeit
Wie weet verschijnt jouw foto in een volgend artikel met lezersfoto’s 🙂

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

7 reacties

 1. Deze muts is helemaal niet z’n bbqfan wel voor de gezelligheid en de salades HEERLIJK en brood met dips&botertjes.
  Het liefst eet ik een vis met kruiden en citroen gevuld en gewikkeld in natte kranten Vd BBQ .
  En wat gegrilde groenten of fruit zalig .
  Die mangosalsa lijkt mij heerlijk ! Toevallig ook net gemaakt zoet&pittig en een klein zuurtje zalig.
  Zoiezo lekker buiten eten is toch al heerlijk al is t stamppot !

 2. Ik eet bijna geen burgers en al helemaal niet op een broodje omdat ik dan verder niets meer kan eten maar lekker mais op de bbq en de blt pasta salade staan meestal wel op het programma (net als de groente spiesjes en watermeloen salade)

 3. “… want koriander smaakt naar zeep.” Whahahaha, wat een geweldige uitspraak. XD Stokbrood en salades mogen absoluut niet ontbreken bij een BBQ. Verder ben ik altijd wel in voor knoflooksaus, met extra knoflook, that is. Al klinkt deze mangosalsa ook niet verkeerd. 🙂

  1. Ik ben gek op knoflook, gebruik het bijna dagelijks. Knoflooksaus vind ik ook heerlijk (aioli!), alleen de dag erna… not so much 😉 Ik heb soms periodes dat ik heftig op kruiden/ingrediënten reageer. Helaas ook op knoflook, dus soms moet ik dat een tijdje met mate gebruiken. Van koriander word ik 9 van de 10 keer ziek, vooral als het vers/fijngehakt ergens doorheen zit. Deze mangosalsa moet je zeker proberen! Heerlijke mix tussen fruitig en pittig, I like 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret