HACK: Burger King’s Whopper

whopper-recept-burger-king
Na het zelf maken van McDonald’s Big Mac, moest ik natuurlijk óók de iconische Whopper van Burger King proberen zelf te maken!
Net als de Big Mac Hack, komt ook dit recept uit het boek ‘Guilty Pleasures‘ van Sabine Koning.
Zij is één van mijn favoriete foodbloggers en ik kan eindeloos kwijlen en klikken op haar site ‘Oh My Foodness‘.

Sabine zegt zelf over dit Whopper recept:

“Het grappige is dat de Whopper, als je goed kijkt, eigenlijk helemaal niet zo speciaal is. Dit is alleen maar goed, dat betekent dat je hem thuis namelijk heel makkelijk kunt namaken.
Sterker nog, ik durf te wedden dat je de meeste ingrediënten wel in huis hebt.

Wat een Whopper echter zo speciaal maakt, is dat de burger boven houtskool gegrild wordt. En daar heb je toch echt een barbecue voor nodig.

Geen barbecue in huis of is het weer er niet naar? Natuurlijk is deze burger ook lekker wanneer je het vlees in een koeken- of grillpan bakt.
De ‘echte’ Whopper-smaak moet je er dan alleen wel bij denken.”

Ik heb ‘m gemaakt (zowel in een koekenpan als op de BBQ) en ik had inderdaad alle ingrediënten al in huis.
Deze burger is superlekker, maar niet zo speciaal als de Big Mac. Dat geheim zit ‘m natuurlijk in DE beroemde Big Mac saus, die stiekem eigenlijk ook helemaal niet moeilijk is om na te maken.
Vers van de grill is de Whopper inderdaad véél lekkerder, dus ik zou deze burger zeker eens in de zomer proberen en niet ’s winters ‘gewoon’ in een pan!

Ingrediënten voor twee Whoppers

 • 500 gram extra mager rundvlees
 • Peper & zout
 • 1 tomaat
 • 2 zure augurken
 • 1 ui
 • 2 hamburgerbroodjes
 • Paar blaadjes sla
 • 1 el tomatenketchup
 • 2 el mayonaise
 • OPTIONEEL: 2 plakjes cheddar kaas, als je net als ik de Whopper Cheese nóg lekkerder vindt dan een gewone Whopper.

Hoe maak je zelf Burger King’s Whopper?

Breng het gehakt op smaak met peper en zout en vorm twee grote burgers van het vlees.
Gril deze op de barbecue in 5-7 minuten gaar.
Van binnen mogen de burgers nog wel een beetje rood zijn.

Whopper Hack

Snijd de tomaat en augurken in plakken en de ui in ringen.
Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en leg de hamburger op de onderste helft van het broodje.

Verdeel de ketchup over de hamburger en top af met de augurk, ui, tomaat en sla.
Smeer de onderkant van het kapje brood in met de mayonaise en leg vervolgens het kapje brood op de andere ingrediënten.


Aan alle (stiekeme) fastfood fans: welke burgers vinden jullie lekkerder, die van de Burger King, of van Oom McDonald?
DO share!

Ga je ook aan de slag met deze burger?
Deel dan een foto van jouw home made Whopper op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet ‘m naar @MarisMariaRenne
Je kunt je foto ook delen op Instagram met de hashtags #HareMaristeit en #guiltypleasureskookboek (tag ook @hare_maristeit IN je foto!) en wie weet verschijnt jouw foto met eervolle vermelding in een volgend artikel met lezersfoto’s ?

Gek op burgers? Bekijk dan HIER alle burgerrecepten van mijn blog.

 

[bctt tweet=”Recept voor Burger King’s Whopper: maak ‘m zelf op de BBQ deze zomer!”]

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

14 reacties

 1. Ik zou het juist leuk vinden om je koolhydraatvrije-afslank-avonturen te volgen 😀
  Kan me voorstellen dat je geen zin hebt om erover te schrijven, maar ik vind zulke onderwerpen altijd reuze interessant. Succes, zet ‘m op! 😀

 2. Oh YUM! Ik ben stiekem veel meer fan van de BK dan van de Mac, daar vind ik alleen de Big Tasty lekker (de dagelijkse calorie-intake voor een volwassen vrouw in vier happen naar binnen) dus deze whopper ga ik zeker proberen. Misschien met wat extra bacon….

  1. Oh ja, bacon… sorry, ik heb trek.
   Ik vind het vlees (grill) van de BK lekkerder, maar de combi/het aanbod van broodjes van de Mac lekkerder. De Big Mac, de Quarter Pounder… Wat een dom idee van mij om dit artikel te delen in mijn 1e koolhydraatarme week 🙁

 3. D’r bestaat ook rookolie dat geeft die bbq smaak…..
  Enneeee koolhydraad arm is goed te doen wij maken wel altijd lijstjes met wat we deze week eten zowel lunch als diner anders verval ik heuuuuuul snel in ff snel wat anders!?Zetumop bij ons werkte t goed en eigenlijk doe ik t nog steeds …80/20 op m’n vrije dag eet ik brood ?

  1. Rookolie? Dat moet ik even Googlen, thanks voor de tip! Ik probeer ook voor dagen vooruit te plannen met lunch en diners. Deze week weer veel Indisch (op verzoek/eters over de vloer) en dan laat ik dus de rijst staan en laat ik de aardappelen uit de Gado Gado. So far, so good. Maar ’s avonds trek en dat is nog even wennen. Zit ik dan op de bank, met m’n mandarijntjes…

  1. Oh ja, dit is een must have om (achter-)in je boekenkast te hebben staan! Het lukt me alleen niet om net zulke mooie burgers te maken als op de foto’s in het boek, maar gelukkig smaken ze daar niet minder lekker door ?

 4. Burger King Whopper! Zodra we weer eens burgers eten ga ik ze allebei proberen? hoewel …. ik moet eigenlijk ook iets met kilo’s eraf?
  Hoe heerlijk is trouwens zaterdagochtend, mn vriend en mn kleine meisje op de bank Sesamstraat kijken. Kan mama even achterstallig leesvoer van Maris inhalen ??

  1. Ik zie inderdaad een riedel comments op verschillende artikelen voorbij komen haha, leuk 😉
   Mijn eerste week zonder brood, pasta, rijst en aardappelen zit erop en dat ging goed! Ik sta mezelf één cheat day per week toe en dan mag ik eten/drinken wat ik wil. Dus van zo’n foute burger zal ik dan driedubbel genieten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret