Lasagne met Spinazie, Gehakt & Gorgonzola

lasagne blauwe kaas 1

Deze lasagne maakte ik een paar weken geleden en hij past helaas nu niet in mijn huidige eetpatroon. Maar ik kijk er al wel weer naar uit om ‘m te maken op een dag dat ik van mezelf niet zo streng hoef te zijn, je moet immers ook af en toe kunnen genieten!
Mijn lief houdt van lasagne met gehakt en tomatensaus, ik houd meer van vegetarische lasagne met bijvoorbeeld spinazie en blauwe kaas. Het leek me wel een uitdaging om onze twee voorkeuren te combineren en dit is gelukkig gelukt.

lasagne blauwe kaas 2

Ingrediënten

– Spinazie à la crème, deelblokjes (450 gr. diepvries)
– Gorgonzola
– lasagnebladen
– 300 gr gehakt
– 1 rode ui
– 2 teentjes knoflook
– 2 kleine blikjes tomatenpuree
– geraspte oude kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in. Ontdooi de spinazieblokjes al roerend in een pan en breng op smaak met peper, zout, knoflook en ui.
Bedek de bodem van de ovenschaal met lasagnebladen en verdeel hier 1/4 van de spinazie over en wat gebrokkelde gorgonzola. Bedek met lasagnebladen, besmeer deze met een beetje tomatenpuree en een laagje gehakt.

[bctt tweet=”Recept voor lasagne met blauwe kaas en gehakt!”]

Herhaal dit (laagje spinazie met gorgonzola en laagje tomatenpuree en gehakt) totdat alles op is. Bestrooi tot slot rijkelijk met geraspte oude kaas, want tsja: als je dan toch zondigt, doe het dan goed!
Schuif de schaal in de oven en bak het gerecht goudbruin en gaar in ca. 30 minuten. Snijd de lasagne in de schaal in 4 stukken en verdeel over de borden.

lasagne blauwe kaas 3

Lekker met een frisse salade van ruccola, cherry tomaatjes en basilicum. Ik had een grotere salade voor mezelf gemaakt en deze alvast gegeten terwijl de lasagne in de oven stond. Hierdoor heb ik toch kunnen genieten van deze zondige lasagne, maar was ik minder hongerig en heb ik niet teveel gegeten.

Heeft iemand nog tips voor een gezonde lasagne met bijzondere ingrediënten of smaakcombinaties? Laat het horen in de comments!

 

 

Maak je een DIY of recept van mijn blog? Deel er dan een foto van op mijn Facebookpagina, tweet het naar @MarisMariaRenne of deel je foto op Instagram met de hashtag #haremaristeit
Wie weet verschijnt jouw foto in een volgend artikel met lezersfoto’s 🙂

Wil je (bijna) iedere week een update ontvangen met de laatste artikelen, behind the scenes foto’s en exclusieve winacties? Vul dan hieronder je e-mailadres in + klik op SUBSCRIBE!


Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

3 reacties

  1. Hmmm lekker! Ik maak altijd groentelasagne, door de bladen te vervangen door gegrilde courgette, dat is zooo jammie! Ik doe er wel altijd gewone geraspte kaas op, maar he waarom zou dat niet kunnen toch? (mocht je het willen maken, het recept staat op mijn blog)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret