Wat word ik toch altijd weer ongelooflijk blij van jullie foto’s!
Echt: you guys…. make my day!
Vandaag deel ik weer een aantal foto’s met jullie, van recepten die ik op mijn blog heb gedeeld en die door mijn lezers zijn gemaakt.
Er zijn een aantal populaire gerechten, die ik in bepaalde periodes regelmatig voorbij zie komen op social media.
In december bijvoorbeeld, worden vaak de slagroomsoesjes met sprinkles en speculaas cheesecake gemaakt. In januari en februari zie ik vaak comfort food voorbij komen, zoals makkelijke pasta’s en foute burgers.
Ik vermoed dat de smoothies en salades weer gespot gaan worden, wanneer bikiniseizoen nadert 🙂
Dit Mexicaanse eenpansgerecht met gehakt, nacho’s en crème fraîche spotte ik de laatste tijd ook weer vaker:
Lezeres Debby mailde mij bovenstaande foto en Kris ( @kris_de_pis) deelde deze foto op Instagram:
Zelfgemaakte soepen zijn ook altijd superlekker in deze periode van het jaar.
Jody ( @jowdybowdy ) maakte mijn verse tomatensoep met basilicum:
Een foto die is geplaatst door Jody (@jowdybowdy) op
Ze vond het lekker, maarrrrrr…. voegde hier wel aan toe dat ze de gehaktballetjes mistte.
Dit snap ik wel, maar ik moest nou eenmaal een vegetarisch voorgerecht maken voor het kerstdiner op de school van mijn zoon, dus: geen balletjes. Maar mét balletjes is het vast ook heel erg lekker, dus dit kun je er natuurlijk zelf altijd nog aan toevoegen.
Een foto die is geplaatst door Rory Blokzijl (@roryrj) op
Blogger Rory Blokzijl ( @roryrj ) liet me met bovenstaande foto even heel hard schrikken. Het recept voor deze Lasagne Passata was ik namelijk stiekem alweer vergeten.
Ik deelde dit recept (van HelloFresh) in de zomer van 2014, toen ik nog minder goed kon koken en minder bezig was met foodstyling en fotografie.
Nou schaam ik mij heus niet voor mijn oude posts. Wat ik écht heel lelijk vond heb ik allemaal verwijderd voordat mijn nieuwe site eind vorig jaar live ging.
Maar zo af en toe is er nog een twijfelachtig recept (zoals deze lasagne…) waar ik niet heel erg tevreden over ben. Vergeet dus de matige foto’s in mijn post, de tekst heb ik inmiddels gepolijst (nadat Rory mij een kleine hyperventilatie aanval had bezorgd) en het is gewoon een superlekker gerecht!
Een foto die is geplaatst door Rory Blokzijl (@roryrj) op
Rory heeft net als ik ook extra kaas toegevoegd. Wat de hoeveelheid kaas betreft, houd ik mij NOOIT aan een recept. Ik heb nou eenmaal een kaasverslaving 🙂
Rory maakte trouwens ook dit vegetarische bijgerecht van Tahoe Tempeh Ketjap:
Een foto die is geplaatst door Rory Blokzijl (@roryrj) op
Ik heb dit zowel met tahoe als met tempeh geprobeerd. Aan tempeh moet ik nog een beetje wennen, ik vond het persoonlijk met tahoe (tofu) lekkerder, maar ik ga het met tempeh nog een kans geven. Zodra ik beter weet hoe ik dit moet bereiden 😉
Inge de Wit ( @ingwie_b ) heeft een afgeschermd account op Instagram en stuurde mij een privé berichtje met foto’s van maar liefst DRIE gerechten van mijn blog!
Allereerst, mijn all time favourite broodje:
Dit broodje heet ‘Spinazie #2′ op de menukaart van mijn favoriete lunchroom in Haarlem.
Ik was tijdens mijn tweede zwangerschap zooooo verslaafd aan dit broodje met spinazie, mozzarella, avocado, sambal badjak en pijnboompitten, dat ik het recept heb gehackt en vervolgens thuis maandenlang een paar keer per week at.
Als vrienden blijven eten maak ik het ook regelmatig, echt ie-de-reen vindt het lekker. En dat is het ook!
Inge maakte ook mijn Gado Gado met perfecte pindasaus. Vroeger at ik dit altijd met gado gado saus, maar ik vind ‘mijn’ zelfgemaakte pindasaus (bereid met o.a. knoflook en kokosmelk) zooooooveel lekkerder.
Dit hoor ik van meer mensen trouwens en dat vind ik zo leuk om te lezen! Ik krijg af en toe bedankjes voor dit pindasausrecept en dan glunder ik toch wel een beetje van trots 🙂
Het is helemaal niet moeilijk om te maken en als je het eenmaal hebt geproefd, dan wil je NOOIT meer pindasaus uit een pakje. Overigens is pindasaus NIET hetzelfde als satésaus. Meer weten over pindasaus en hoe ik het maak? Klik HIER.
Tot slot maakte Inge ook nog deze Ajam Mosterd (Mosterdkip). Dit is een supermakkelijk en snel te bereiden Indisch bijgerecht (uit het boek ‘Zoals alleen Oma dat kan‘ van Danny Jansen.
Een geweldig boek voor beginners en newbies in de Indische keuken, lees HIER mijn review maar. Ik beschouw dit boek inmiddels als mijn bijbel en durf het nu aan om wat ingewikkelder recepten uit te proberen. Allemaal dankzij dit boek!
Op mijn blog vind je meer Indische gerechten die ik uit dit boek heb gemaakt en binnenkort deel ik er weer iets uit.
Een foto die is geplaatst door A&A? Anita&Anniekindekeuken (@anita_anniek_koken_bakken_eten) op
En last but not least, Anita ( van het afschuwelijk lekkere Instagram account: @anita_anniek_koken_bakken_eten ) maakte de pittige Indische gehaktballetjes uit het eerdergenoemde boek van Danny.
Sinds ik deze balletjes in een handomdraai (ha!) kan maken, eet ik ze echt overal bij. Superlekker ook in combinatie met een Hollandsche Andijviestamppot!
En heel toevallig ga ik deze gehaktballetjes vanavond ook weer maken, maar dan met rijst en boontjes. En door al deze foto’s en het gepraat over eten, heb ik nu onwijs veel trek in iets lekkers….
Heb jij ook een DIY of recept gemaakt van mijn blog en wil jij ook een keer schitteren in deze rubriek met lezersfoto’s?
Deel dan een foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram?
Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit en/of tag @hare_maristeit in je foto (niet in een reactie of onderschrift).
Heb je een afgeschermd profiel, dan mag je mij ook een privé berichtje sturen met je foto.
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
3 reacties
Wat een mooie foto’s!
Leuk om te zien dat er zoveel lezers gerechten klaarmaken waar jij recepten van op je blog geplaatsd had 😉
Xoxo
Hahaha, liet ik je zó schrikken ?!? Het is een heerlijk recept! De man heeft het een week later gemaakt (ok, met drie ons gehakt erin) en ook hij en schoonouders waren er weg van. Wel grappig om te lezen. En oh, mijn moeder vertelde mij nog om ALTIJD de tempé eerst te bakken. Uit de pan te halen en dan pas de tahoe (want die spoel je van te voren af onder water en sowieso is het wat nattig / zompig). Daar kwam ik dus achter tijdens het maken van het gerecht… Hoe dan ook was het erg lekker 🙂
Ik moet tempeh een nieuwe kans geven, vond het erg lastig!