• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Hare Maristeit logo

  • Over mij
    • Adverteren
    • Contact & Disclaimer
    • FAQ
    • Over Mij
    • In de media
  • Food
  • DIY
  • Shopping
    • Productreviews
    • Shoplogs & Shoptips
    • Webshop
  • Persoonlijk
    • Achter de schermen
    • Blogpraat
    • Challenges & Tags
    • Entertainment
    • Gewichtige Zaken
    • Huis & Tuin
    • Kids & Stuff
    • Lezersfoto’s
    • PARTY!!!
    • Scheiden
    • STOM!
    • Travel, Trips, Hotspots & Events

Pittige Indische Gehaktballetjes

Jan 6, 2016 · 14 Comments

pittige-indische-gehaktballetjes

In de aanloop naar de feestdagendrukte had ik verschillende Indische gerechten gemaakt, waar we een paar dagen van konden eten. Dus toen wij enigszins brak op de bank hingen op Nieuwjaarsdag, hoefde ik alleen wat rijst te koken en deze gehaktballetjes op te warmen.
Een extra fijne bijeenkomst van Indische gerechten, is dat de smaak de volgende dag nog lekkerder is, omdat alle ingrediënten dan nog meer in het vlees zijn getrokken.

Qua pittigheid vonden Seth en ik het wel meevallen, maar het is niet bepaald kidsproof. Mocht je dit dus ook met kinderen willen eten, dan zou ik het aantal pepers halveren en geen extra sambal toevoegen.

Wat ook fijn is van dit gerecht, is de korte bereidingstijd van slechts 30 minuten!
Overigens deed ik er iets langer over, want ik ben nogal traag met het snijden van ingrediënten 😉

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 lente-uitjes
  • 3 rode pepers
  • 1 ei
  • 2 el maïzena
  • 500 gram gehakt
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • zonnebloemolie
  • 100 ml ketjap manis
  • 4 el oestersaus
  • 2 tl sambal oelek
  • 1 el bruine suiker
  • witte wijnazijn

pittige-indische-gehaktballetjes-close-up

 

Bereiding

Snijd de lente-uitjes in fijne ringen en hak de pepers fijn. Kneed de lente-uitjes, het ei, de maïzena en de pepers goed door het gehakt.
Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en rol er kleine balletjes van.
Pel en snijd de uien in ringen en pel en hak de knoflook fijn.

Verhit een scheut zonnebloemolie in een pan en bak de balletjes rondom bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de uien glazig zijn.
Voeg de ketjap, oestersaus, sambal, suiker en een scheutje azijn toe en gaar de gehaktballetjes.
Laat het geheel op zacht vuur inkoken tot sausdikte.

indische-pittige-gehaktballetjes

BRON: Het recept voor deze pittige Indische gehaktballetjes, komt uit het boek Zoals alleen Oma dat kan.
In oktober 2015 schreef ik een erg enthousiast review over dit boek van 24 Kitchen kok Danny Jansen. Het boek raakte me, want het is meer dan alleen een Indisch kookboek. Naast unieke recepten, staat het namelijk boordevol met hartverwarmende verhalen en leuke feitjes, die bij mij een nostalgisch gevoel opriepen.

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit in je onderschrift of tag @hare_maristeit in je foto.
Wie weet verschijnt jouw foto met credits in een volgend artikel met lezersfoto’s!

Bewaren




Dit vind je vast ook leuk:

  • Makan Makan MeltdownMakan Makan Meltdown
  • Telor Boemboe Bali (Balinees Ei)Telor Boemboe Bali (Balinees Ei)
  • Gado Gado + Perfecte Pindasaus + Indische WeetjesGado Gado + Perfecte Pindasaus + Indische Weetjes
  • Sambal TomaatSambal Tomaat

Bijgerechten, Indisch, Recepten Indisch eten, Indisch koken, pittige indische gehaktballetjes, Zoals alleen Oma dat kan

Reader Interactions

Comments

  1. chucky1012 says

    06/01/2016 at 6:31 am

    Klinkt zo heerlijk 😉

    Reply
  2. olga (teamconfetti) says

    06/01/2016 at 1:20 pm

    Mmmmmm, klinkt suuuuuperlekker! Ik houd zo van Indisch eten, maar ik maak het zelf bijna nooit. Dit klinkt wel heel goed te doen. ^_^

    Reply
    • Maris Maria Renne says

      06/01/2016 at 7:09 pm

      Dit is very easy peasy 🙂
      Als je niet meteen (zoals ik) meteen in je hoofd haalt om een complete rijsttafel te willen maken, maar gewoon rustig aan begint met kleine gerechten voor 2 personen, dan is het heeeeeel goed te doen!
      Ik maak nu steeds 2 gerechten voor 4-6 personen, daar eten we dan met z’n tweetjes van. Wat overblijft gaat in de vriezer. En dan een week later weer een ander gerecht en zo bouw je een vriezervoorraad op voor een uitgebreide (slechts nog op te warmen) rijsttafel: HA!

      Reply
  3. Yolanda says

    06/01/2016 at 4:13 pm

    Ziet er lekker uit! Kookboek klinkt ook heel goed

    Reply
    • Maris Maria Renne says

      06/01/2016 at 7:10 pm

      Het kookboek is fantastisch! Naast heerlijke recepten en prachtige food foto’s, ook mooie verhalen. Het staat dan ook op mijn lijstje met favorieten uit 2015 🙂

      Reply
  4. Nesrin says

    07/01/2016 at 4:05 pm

    SAVEN! Ik ben zo slecht met gehaktballetjes, de Nederlandse, de Turkse maar hopelijk lukt het met deze Indische wel.

    Reply
    • Maris Maria Renne says

      07/01/2016 at 8:40 pm

      Hear hear. Het gaat bij mij beter sinds ik kleinere ballen maak, die garen sneller 🙂 (Ik heb geen geduld voor grote ballen). Hier vind je ook nog handige tips: http://www.gehaktballen.net/gehaktballen-braden/

      Reply
  5. Kirsten says

    13/04/2016 at 11:30 am

    Wij hebben dit gisteren gegeten met sajoer boontjes erbij. Het was heerlijk! Bijna net zo lekker als van een toko… 😉

    Reply
    • Maris Maria Renne says

      14/04/2016 at 12:50 pm

      Ik heb het nu al zo vaak op deze manier gemaakt, dat ik eigenlijk nooit meer ‘gewone’ gehaktballen maak haha 🙂 Wij zijn er echt dol op, maak ook vaak grotere porties voor meerdere dagen.

      Reply
  6. Eveline says

    03/05/2016 at 7:18 pm

    Heer-lijk!! Die gaan vaker gemaakt worden. Vandaag icm gewokte ‘hutspot’

    Reply
    • Maris Maria Renne says

      03/05/2016 at 10:03 pm

      Gewokte hutspot? Nu ben ik nieuwsgierig, vertel me meer 🙂
      Deze balletjes zijn ook lekker bij een gewone Hollandsche Andijviestamppot!

      Reply
      • Eveline says

        03/05/2016 at 10:42 pm

        Ui&knoflook in de wok aangebakken, aardappels (gekookt) toegevoegd met bv kerrie, peper, bieslook en vervolgens de gekookte wortelschijfjes nog even erbij gewokt. De heerlijke balletjes+saus erop en het was wat ons betreft een feestje:)
        Oei dat klinkt ook goed idd! Dat staat dan binnenkort op tafel. Ik vroeg me al af waar dit allemaal lekker bij zou zijn.

        Reply
  7. Nurmjap says

    28/01/2017 at 10:49 am

    Ik mis 2 kruiden namelijk koriander en nootmuskaat vermeng ze met het gehakt. Probeer het maar eens dat is echt heerlijk. Smullen maar.

    Reply
    • Maris Maria Renne says

      28/01/2017 at 12:43 pm

      Ik eet geen koriander ? Maar nootmuskaat lijkt me een lekkere toevoeging en ga ik eens proberen, thanks ?

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Hare Maristeit


Hare Maristeit is het kleurrijke, diverse en persoonlijke blog van Maris Maria Renne uit Haarlem.
Gepensioneerd webwinkelier, hardcore shopaholic, 90’s Lover en retro-nerd. Pimpt graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijkt ook veel films en series.
Dol op koffie, rosé, veggie burgers en Mexicaans eten.
Meer weten? Klik HIER!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Thanks 4 UR support!

Lees hoe je mij kosteloos een beetje kunt supporten tijdens de coronacrisis, wanneer je gaat shoppen op Bol.com

Volg Hare Maristeit op Pinterest

Like Hare Maristeit op Facebook

Footer


Nog even wennen (en vanmiddag nieuwe kleurpotloden Nog even wennen (en vanmiddag nieuwe kleurpotloden en stiften scoren), maar wát een supertof verjaardagscadeau kreeg ik van mijn zoon 😍
Hij maakte een winkelafspraak bij @pipooshobby en kocht daar dit boek met ‘Extreme Kleurpuzzels voor volwassenen’ voor mij ❤️🙏🏻

Gister kreeg ik zoveel leuke reacties & DM’s van 80’s kinderen over de Troeliewoelies en dat de My Little Ponies van nu zoveel lelijker, stommer en hysterischer zijn dan die van de 1e generatie 😆
Ik schreef er in 2018 een betoog over met filmpjes van de tekenfilms, van toen en nu. Deze blogpost heb ik even opgepoetst en vandaag opnieuw gepubliceerd op de homepage van www.HareMaRisteit.nl

Happy reading & trips down memory lane en ik wens jullie een zonnige zaterdag 😘
💡QUIZ-vraagje: wie van jullie 80’s kinderen w 💡QUIZ-vraagje: wie van jullie 80’s kinderen weet hoe dat beestje/speelgoed rechtsboven op de foto heet...?

Thanks voor alle felicitaties en leuke berichtjes gister: ik heb een heel fijne en relaxte verjaardag gehad ❤️

Vandaag zette ik deze fijne vibe voort met een #vrijmibo samen met m’n posse 🤟
#Vega bitterballen & kaasstengels uit de oven en Frozen Kwartet 😊

#80s #retrotoy #retrotoys
42 🤟 Photo Credits @glowzyig ❤️ 42 🤟

Photo Credits @glowzyig ❤️
Niet normaal, hoeveel berichten & vragen ik heb ge Niet normaal, hoeveel berichten & vragen ik heb gekregen op mijn Stories van de betegelde vensterbank die ik gisteren heb gevoegd 😍

Een blogpost met voor-en-na foto’s + tips & tricks staat op de planning: ik moet eerst nog de motivatie vinden om de verwarming van een laatste laag radiatorlak te voorzien 🤪

#diy #meetmycolors #interior #budgethome #budgethomedecor #mosaic #mozaiek
Vandaag tegels gesneden en op de vensterbank gelij Vandaag tegels gesneden en op de vensterbank gelijmd + pizza 🍕 & wijn🍷 geconsumeerd met de lieve @sylvia_buyten van @voilawalhalla 🥰

Dit weekend voegen: WHO’S excited?!?

#diy #interior #mosaic #mozaiek #meetmycolors #klusseninhuis #interior #interiorinspiration
I ❤️ haar zelfportret 🥰 #selflove #selfie I ❤️ haar zelfportret 🥰

#selflove #selfie #seeyourself #girlswithglasses #youarebeautiful #mygirl
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2021 · HareMaristeit.nl

Privacyverklaring