Smoothie met pompoen, banaan & avocado

pompoensmoothie1

Onlangs maakte ik een heerlijke curry volgens een recept van HelloFresh voor 2 personen, waarvoor ik maar een halve pompoen en half pakje kokosmelk nodig had.
Zonde om weg te gooien natuurlijk! Gelukkig hebben we sinds de aanschaf van de blender altijd verschillende soorten fruit en groenten in huis, dus binnen no-time had ik deze smoothie gemaakt om na de curry als toetje op te slurpen.

Om twee grote glazen van deze romige en zoete smoothie te maken heb je nodig:

 • halve flespompoen, in blokjes gesneden
 • twee bananen
 • een avocado
 • een half pakje kokosmelk
 • een scheut aardbeiensap (of sinaasappelsap)

ingredienten pompoen smoothie

Leuke Pompoenfeitjes:

Het vruchtvlees van pompoen is een weldaad voor je gezondheid. Het bevat veel ijzer, caroteen en vitamine C.
Pompoen (vooral rauw) heeft een vochtafdrijvende werking.

Je kunt pompoen ook eenmaal aangesneden nog ruim een week bewaren. Het beste kun je dan de pitten verwijderen en de twee lege helften weer tegen elkaar leggen. Stop de pompoenstukken vervolgens in een plastic zak in de koelkast.

pompoensmoothie 2

[bctt tweet=”Romige moothie van pompoen, banaan en avocado” username=”MarisMariaRenne”]

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

Eén reactie

 1. Het lijkt me alle twee heerlijk om te drinken.
  Zal ze dus de komende week ook maken.
  Ik leef de hele dag op smoothies van groente,fruit en zaden,dus dit past
  er wat gezondheid heel goed in m’n dagelijks menu.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret