Je kunt wel merken dat het seizoen voor ovenschotels en comfort food is aangebroken!
We zijn alweer aangekomen bij de dertiende editie met lezersfoto’s, met dit keer dus opvallend veel ovengerechten én een naaiproject 🙂
Wat ook heel tof is: de Groningse Brandweermannen smulden van mijn favoriete broodje spinazie, mozzarella, avocado en sambal badjak!
Kijk mee naar een aantal inzendingen van mijn lezers, die aan de slag zijn gegaan met recepten of DIY’s van mijn blog:
Een foto die is geplaatst door Dori (@doriensoejoko) op
@doriensoejoko ging aan de slag met de Home Made Kapsalon, die bij ons thuis erg populair is.
Kapsalon uit de kebabzaak vind ik vaak maar ‘mwah’.
Negen van de tien keer wordt dit geserveerd met kleffe friet en laffe knoflooksaus. Wanneer je het zelf maakt met knapperige friet en groenten, is het véél lekkerder!
Ook maak ik zelf graag een wat mildere knoflooksaus, met weinig knoflook en veel yoghurt: een stuk frisser!
Femke Kooiman-Goessens deelde deze foto op Facebook:
Zij maakte een VEGA variant van de kapsalon, maar vond de ovenfriet alsnog een beetje slap.
Ik word niet gesponsord door de DeKaMarkt, maar ik vind persoonlijk deze ovenfriet (DeKa huismerk dus) als beste uit de test komen!
Een foto die is geplaatst door A&A? Anita&Anniekindekeuken (@anita_anniek_koken_bakken_eten) op
@anita_anniek_koken_bakken_eten ging op de Indische tour en maakte de (supermakkelijk te bereiden!) Ajam Mosterd (Mosterdkip) naar het recept van Danny Jansen, uit mijn favoriete kookboek ‘Zoals Alleen Oma Dat Kan‘.
Als je van Indisch eten houdt en je weet niet wat je cadeau moet vragen deze feestdagen: SCHRIJF DIT BOEK OP JE VERLANGLIJSTJE!
Lontong (blokjes kleefrijst) heb ik een tijdje geleden voor het eerst zelf bereid en dit was makkelijker dan ik dacht! Ik had alleen wel veeeeeeel te veel gemaakt, dus we aten een hele week Soto Ajam met lontong 🙂
Ik word dus heel blij van foto’s met Indisch eten. Jij ook?
Dan wil je ook lid worden van de Facebookgroep ‘Roy’s Indische Recepten‘. Echt: hier moet je niet doorheen scrollen voordat je gaat slapen, want je gaat gegarandeerd met een hongerig gevoel jezelf in slaap huilen. Je bent gewaarschuwd.
Van deze foto werd ik trouwens ook heel erg blij:
Jeanine de Kleine deelde deze foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit.
Zij had ‘mijn’ broodje Spinazie #2 thuis gemaakt en dit was zo’n succes, dat haar vriend het vervolgens voor zijn collega’s van de Groningse Brandweer serveerde!
ZOOOOooooo cool, echt: ik gloei van trots 🙂
Dit warme broodje met spinazie, mozzarella, avocado, sambal badjak en pijnboompitten is mijn allerfavorietste broodje uit mijn lievelingslunchroom in Haarlem. Het recept heb ik twee jaar geleden gehackt, omdat ik anders tijdens mijn zwangerschap iedere dag in deze lunchroom te vinden was…
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Een foto die is geplaatst door Aukje Leermakers (@aukjeleermakers) op
@aukjeleermakers (van het blog Wolken en Zonnestralen) maakte de Mexicaanse Taco Lasagne, die onlangs uitgeroepen is tot het lievelingsgerecht van mijn zoon.
Het lijkt een Italiaans gerecht, maar het smaakt dus hartstikke Mexicaans. Een leuke verrassing, die mogelijk bij meer kids in de smaak zal vallen.
Het recept komt uit het ‘Lekker & Simpel Kookboek‘ waar ik al enthousiast meer recepten uit heb gemaakt. Zie bijvoorbeeld deze Griekse Pitabroodjes met Kip & Feta of deze Snelle Pasta met Peer & Gorgonzola.
A productive sewing day!! #proud #sewing #haremaristeit #emmaenmona #byjo #handmade
Een foto die is geplaatst door Fanny Van de Sype (@fannyvandesype) op
@fannyvandesype maakte een paar Baby Badcapes voor jongens. Superleuk om te zien, want mijn eigen variant (roze met hartjes) was natuurlijk hartstikke girly 🙂
Mijn dochter is alweer anderhalf jaar oud, maar ik gebruik de badcapes nog steeds regelmatig.
Mocht je een beetje handig zijn op de naaimachine, dan is dit een leuk kraamcadeautje om zelf te maken en te personaliseren in de smaak en stijl van de nieuwbakken ouders!
En hier moest ik dus erg om lachen:
@roryrj (van het blog 40envoorheteerstmoeder.nl) is naar eigen zeggen niet bepaald een keukenprinses. Een tijdje geleden probeerde ze mijn quiche met peren en blauwe kaas te maken en dit mislukte helaas.
Onlangs liep ik Rory voor het eerst ‘live’ tegen het lijf op een bloggers event. Samen wandelden we (al winkelend) terug naar het treinstation en smeerde ik haar een betere ovenschaal aan.
Mijn hart zwelt weer van trots:
Ze maakte mijn SAS (Schijt Aan Sonja) Andijviequiche, naar een recept van Sonja Bakker, maar dan zonder light producten en met extra veel (belegen) kaas.
Ik geef nog eens een virtuele high five aan Rory, die met klotsende oksels aan dit project begon.
Als jij ook geen gevorderde keukenprinses bent, zoek niet verder: vrijwel alle recepten op mijn blog zijn su-per-mak-ke-lijk om te maken!
Ik geloof gewoon niet in moeilijk doen, als het ook makkelijk kan.
Maak je ook een DIY of recept van mijn blog en wil je ook een minute of fame op mijn blog?
Stuur me een foto en wie weet staat deze in een volgend artikel met lezersfoto’s!
Tweet je foto @MarisMariaRenne of deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit.
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de HASHTAG #HareMaristeit of tag @Hare_Maristeit IN je foto!
NOG WAT KLEINE TECHNISCHE & HUISHOUDELIJKE MEDEDELINGEN!
Ik krijg op een dag best veel notificaties op social media.
Foto’s die in reacties op Facebook gedeeld worden, zie ik daardoor helaas vaak over het hoofd.
Foto’s die op Instagram zonder de hashtag gedeeld worden daarom dus helaas ook.
Wanneer je mij op Instagram tagt IN je foto, kan ik het altijd terugvinden. Wanneer je mij tagt in het onderschrift van je foto (of in een reactie onder de foto) dan lukt dit mij helaas NIET.
Houd er ook rekening mee dat wanneer je een afgeschermd profiel hebt, jouw foto NIET op de feed van #HareMaristeit verschijnt en ik deze dus ook niet kan zien.
Zit je niet op social media maar wil je wel een foto van je creatie delen voor deze rubriek op mijn blog? Stuur dan een mailtje met een foto van je kunstwerk naar maris@haremaristeit.nl
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
3 reacties
Wat leuk dat die brandweermannen hebben gesmuld. Leuke foto’s weer, je mag er zeker trots op zijn. Geweldig (en herkenbaar) de laptop van Rory op de kookplaat.
Die foto van de brandweermannen ❤️
Hahaha die klotsende oksels, dat klopte zeker. En ik moet zelf ook weer lachen om de laptop op de kookplaat. Ik ga snel weer een fijn recept van je uitproberen 🙂 En gewéldig van de brandweermannen! Ik zeg: printen en inlijsten.