Drie “Verstopte” Kidsproof Hotspots In Haarlem

kidsproof hotspots haarlem
Vandaag deel ik drie leuke Haarlemse hotspots met jullie, die een tikkeltje ‘verstopt’ zijn, maar oh zo leuk om even neer te strijken wanneer je met kids een dagje Haarlem bezoekt.
De meeste kids (die ik ken althans), maak je niet erg blij met een hele dag winkelen, wat jij natuurlijk wél wilt doen als je de leukste winkelstad van Nederland komt bezoeken. Daarom vandaag drie kidsproof tips voor een dagje in Haarlem, om het voor iedereen gezellig te houden!

Zo zit er middenin het drukke winkelgebied een heerlijke speeltuin voor kinderen verstopt. In een zijstraatje van de drukste winkelstraat, vind je een creatief klieder-en-verfparadijs met pop up shops.
En aan het eind van de grootste winkelstraat loop je zo een park in, waar je kunt neerstrijken voor een heerlijke pannenkoek (voor de kinders) of beroemde ‘The Dutch Weed Burger’ (voor jou), met uitzicht op de hertjes!

Pannenkoek eten in de Hout

Wil je even ontsnappen aan de hectiek van het drukke Haarlemse centrum? Aan het eind van de langste winkelstraat (Grote Houtstraat), kun je het park ‘de Hout’ al zien liggen. Hier chillen en picknicken de locals op het grasveld en op 5 mei vindt hier het grootste bevrijdingsfestival (Bevrijdingspop) van het land jaarlijks plaats.

pannenkoekenhuis 3

In dit park kun je ook fijn hertjes kijken met je kiddo’s en zelf even bijkomen met een hapje en een drankje, want grenzend aan de hertenkamp zit namelijk een superleuk eettentje: Nurks in de Hout.

Wij (Haarlemmers) noemen dit eigenlijk altijd ‘Het Pannenkoekenhuis‘ maar de menukaart is zoveel uitgebreider. Zo serveren ze hier o.a. heerlijke home made taartjes, maaltijdsalades, ambachtelijk belegde oerbroodjes, uitsmijters, soepen, lekkere borrelhapjes, The Dutch Weed Burger, Saté van de haas en een dagelijks wisselende daghap voor €13,95.

Deze plek is echt een aanrader om eens neer te strijken, alleen al voor het rustgevende uitzicht op de hertjes!

pannenkoekenhuis 2 pannenkoekenhuis 1

eethuis nurks in de hout

Nurks in de Hout
Hertenkamplaan 1
2012 CV Haarlem

Alle dagen geopend van 12:00 – 20:30, maar in de winter op maandag en dinsdag gesloten.
www.nurksindehout.nl

 

Verf kliederen & Pop Up Shops bij Voilà Walhalla

In een zijstraat van de drukste winkelstraat (Grote Houtstraat) ter hoogte van Perry Sport, vind je het mooie, grote en monumentale pakhuis van Voilà Walhalla.

Dit is een sfeervolle plek voor een bedrijfsuitje, vrienden-, familie-, vrijgezellen- of kinderfeestje of als je zomaar in je up iets unieks wilt komen maken.

voila walhalla

In de grote lounge of bij de stoere industriële bar kun je verse taartjes peuzelen met een drankje, inspiratie opdoen en gezellig bijpraten. Ook zijn er regelmatig tijdelijke unieke pop up stores gevestigd in het pand, waardoor je zeker weten iets speciaals kunt shoppen wat je niet in de gewone winkelstraten tegenkomt.

De workshop ‘Action Painting‘ is favoriet bij velen. Ik heb ‘m in maart ook samen met mijn zoon gevolgd en wij waren superenthousiast. Ik moest even uit mijn comfort zone, door anders te schilderen dan ik normaal gesproken doe, wat erg verfrissend was! We hebben een heerlijke middag samen gehad en hadden na afloop ieder een kleurrijk kunstwerk als aandenken hieraan.

Naast Action Painting, kun je bij Voilà ook workshops volgen voor schilderen in Andy Warhol stijl, mozaïeken, haken (met Zpaghetti!) en nog veel meer.

Liever thuis creatief aan de slag? Je kunt bij Voilà ook terecht voor o.a. mozaïek benodigdheden, Zpagetti textielgaren, wol, katoen, haak- en andere materialen.

voila walhalla collage

Voilà Walhalla
Peuzelaarsteeg 18
2011 SE Haarlem

De winkel is geopend op dinsdag, vrijdag & zaterdag van 13.00-17.00
Je kunt 7 dagen per week terecht voor het volgen van workshops, kijk voor meer info op de website www.voilawalhalla.nl

 

Rondrennen en spelen in Het Paradijsje

Slechts een paar zijstraten van het drukke centrum verwijderd, vind je een grote speeltuin met de toepasselijke naam ‘Het Paradijsje‘. Ik ben hier heel vaak geweest toen Mika nog klein was en zal hier zeker weten weer te vinden zijn, zodra Norah ook kan rondhobbelen.

paradijsje

Speeltuin het Paradijsje is al meer dan 30 jaar een goed bewaard geheim onder Haarlemmers met kinderen. Het is eenspeeltuin met een uniek karakter, laagdrempelig en gezellig.

Dus als je na een flinke shoppingsessie even wilt neerploffen en je kids moeten even uitrazen, is dit de perfecte plek daarvoor!
Er zijn meer dan genoeg speeltoestellen, speelgoed om mee te spelen, er is ook een overdekte ruimte waar vaak leuke en creatieve dingen georganiseerd worden en je kunt er ook drankjes en snoepjes voor een paar centjes kopen.

paradijsje 2

Speeltuin het Paradijsje
Witte Herenstraat 36
2011 NW Haarlem

Geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00
Bij regen, hagel of onweer, is de speeltuin tot 13:00 gesloten.

www.speeltuinhetparadijsje.nl
Kijk voor meer sfeerfoto’s op de Facebookpagina van Het Paradijsje.

 

Kenden jullie (niet Haarlemmers) deze hotspots al?

Klik HIER voor mijn favoriete adresjes om lekker low key te ontbijten, lunchen en borrelen in Haarlem.
Eerder tipte ik ook al Stadsstrand de Oerkap. Echt een aanrader om neer te strijken na een dag winkelen op een zomerse dag!
Oh en als je hier in het juiste seizoen bent, ga dan zeker even langs bij de Pepernotenfabriek!

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret