Hotspot in Haarlem: Stadstrand de Oerkap

oerkap
Vorige week mochten we genieten van een paar mooie zomerse dagen en hadden we geen zin om binnen in huis opgesloten te zitten met kraamvisite. We besloten onze gasten daarom te meet & greeten bij mijn favoriete Haarlemse hotspot in de zomer: Stadsstrand de Oerkap.

De Oerkap: Stadstrand in Haarlem

Wanneer wij geen tijd hebben om naar Zandvoort of Bloemendaal te gaan, zijn we binnen no-time bij de Oerkap en hebben we toch dat fijne ‘beachy‘ gevoel waar wij zo blij van worden.

oerkap ingang
Dit kleine knusse stadsstrandje grenst aan het spoor (naast gevangenis ‘De Koepel’) en is op loopafstand te bereiken vanaf Haarlem CS en het centrum. De sfeer bij de Oerkap is superrelaxt en leuk voor alle leeftijden. Overdag kunnen kinderen lekker spelen in het zand, terwijl ouders kunnen relaxen met een lekker drankje.

oerkap entree
Je vindt hier geen hippe loungesets, wel een vrolijke en bonte verzameling van verschillende stoeltjes en tafels, gezellige lampjes en fijne muziek: I like! Wanneer het buiten koeler is, kun je binnen in de grote blokhut opwarmen bij de houtkachel.

oerkap 1
oerkap vanaf het spoor

‘s Avonds gaat de muziek wat harder, iedere donderdag treden er live bandjes op en maandelijks is er een volle maan feestje.

De menukaart is simpel, maar érg lekker, betaalbaar en past bij de relaxte sfeer. Overdag kun je heerlijke broodjes (€4,-) bestellen en vanaf 17:00 bakken ze verse, verrukkelijke home made pizza’s (€7,- en €10,-). Voor gezelschappen van 20 personen of meer, kan er ook een BBQ georganiseerd worden.

oerkap bbq

De Oerkap is geopend van april tot oktober van 12.00 tot 00.00 uur.

Stadsstrand de Oerkap
Harmejansweg 95
2031WJ Haarlem
www.deoerkap.nl

Credits: De meeste foto’s in dit artikel zijn door mij gemaakt, een aantal heb ik van de Facebookpagina van Stadsstrand de Oerkap geplukt. LIKE deze pagina om up to date te blijven van leuke feestjes en bandjes bij de Oerkap!

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

5 reacties

 1. Wat leuk en gezellig!
  Hier had ook eerst een groot soort strand maar helaas is dat er niet meer.
  Toen waren er elke zondagmiddag salsa danslessen.
  Ook traden er soms artiesten op.
  Het was in het voorjaar en de zomermaanden.
  Ik mis het heel erg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret