Disney On Ice 2019 (Backstage + Show)

Ik was uitgenodigd om de nieuwe show van Disney on Ice te bezoeken én om een kijkje achter de schermen krijgen.
Hier hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken, want ’s lands grootste Elsa-fan woont bij mij in huis.

Het is voor mijn kleuter niet altijd duidelijk wat ik nou precies voor werk doe.
Zo moest ik eens ingrijpen, toen ze enthousiast tegen een vriendinnetje zei: ‘Mijn moeder eet veel taart voor haar werk!
En laatst weer, toen ik vertelde dat we naar Disney On Ice zouden gaan en voor mijn werk Elsa vóór de show mochten zien oefenen met schaatsen.
Ze vertelde toen trots aan haar vriendinnetjes: ‘MIJN MOEDER WERKT MET ELSA!’
Ach ja, in ieder geval heb ik in haar ogen cool werk 😉

Samen met een vriendin en haar dochter, hebben we gisteren een magische dag beleefd in Ahoy Rotterdam.
Het resultaat?
Al maandenlang roept mijn kleuter dat ze later dierenarts wil worden.
Deze carrièredroom is nu van de baan. Haar nieuwste grote wens is nu om ook schaatser te worden. En ik gok zomaar in een prinsessenjurk en een lange blonde pruik met vlecht.

Ik juich het allemaal toe en zal supporten en faciliteren waar nodig.
Dit vind ik trouwens tof van de nieuwe generatie Disney films: dat de dames in de hoofdrol geen hulpeloze prinsesjes zijn die wachten op een prins om te trouwen of om hen te redden.
Anna en Vaiana zijn stoere en zelfstandige chicks: supertof dat Disney ook met de tijd meegaat.

Wat ik trouwens nou precies voor werk doe, is voor haar ook nog steeds niet duidelijk, maar leuk vindt ze het wel.
En uiteraard trok ze gister een mierzoete prinsessenjurk aan naar het spektakel, want tja: vierjarige kleuter.

Backstage bij Disney On Ice 

Op de Media Middag van Disney On Ice, werden we ontvangen met warme chocomel en verwelkomd door een aantal schaatsers uit de show.
Het was superleuk om een aantal props uit de show te mogen zien en vasthouden en extra leuk om ze later die avond tijdens de show weer te spotten.

Er zitten zo ongelooflijk veel details in alle elementen van de show: in iedere prop en in ieder kostuum. Bijna alles is handgemaakt en ook van grote hoogte en verre afstand goed zichtbaar: er is zo diep over nagedacht!

De grote en internationale crew van Disney On Ice is gemiddeld 9 tot 10 maanden weg van huis. Ze trainen dagelijks en hebben veel drukke periodes met weinig vrije tijd.
Zoals met Kerst, wanneer ze drie shows op één dag moeten opvoeren.
Ik vond het daarom extra bijzonder, dat ze deze middag zo relaxt en uitgebreid de tijd namen om met iedereen te praten en dingen te demonstreren.

Zo kletsten we honderduit met de Amerikaanse Belle, die ons make-up trucjes leerde om je gezicht te laten ‘poppen’ ook voor het publiek bovenin de zaal.
We bewonderden de prachtige kostuums en ik poseerde samen met een Vlaams vlindertje uit Olaf’s beroemde zomerliedje.

Eén van de persoonlijke hoogtepunten was toch wel om met mijn inmiddels door de magie betoverde kleuter een rondje op het ijs te glijden in dé koets van Rapunzel. Geduwd door niemand minder dan… jawel: Rapunzel en de bijzonder gespierde Flynn Rider (een professioneel topschaatser uit Oost Europa).
Dit had mijn kleuter op het moment zelf allemaal nog niet zo goed door, hopelijk beseft ze later hoe immens cool dit ritje was 🙂

Als je het leuk vindt om wat backstage foto’s en filmpjes van deze Media Middag en de show te zien: gisteren heb ik wat beelden gedeeld op Instagram Stories.
Deze heb ik opgeslagen in mijn hoogtepunten en kun je HIER terugkijken.
Sowieso vind ik het leuk als je me gaat volgen op Instagram, als je dit nog niet deed: ——–> @hare_maristeit

De act van zeemeermin Ariël aan het touw is één van indrukwekkendste elementen uit de nieuwe show en we hebben de repetities van deze act van dichtbij mogen aanschouwen.
Er was gelegenheid om zelf ook even in het touw te hangen, maar ehm… ik heb gepast 🙂
We zijn nog wel even op de foto gegaan met Vaiana natuurlijk: wát is ze mooi!

Ik heb nog geprobeerd om wat geheimen te ontfutselen, zoals het mysterie omtrent Olaf’s kostuum (zijn hoofd wordt in de show van zijn lijf geplukt, maar er zit een zichtbaar volgroeid mens in het kostuum: HOE DAN!?).
Maar de Disney On Ice crew is erin getraind om de lipjes stijf op elkaar te houden en de magie simpelweg magie te laten blijven.

Na alle toffe indrukken hebben we even kunnen bijkomen met lekker eten en een wandelingetje door Ahoy, voordat dé show begon.

Disney On Ice: Magisch IJsfestival

In 2017 bezocht ik Disney On Ice, met mijn destijds tweejarige peuter die toen ook al fan was van Elsa en Olaf:

Ze was toen diep onder de indruk van het hele spektakel en gilde, klapte en zwaaide uitbundig toen ze haar grote liefde Olaf op het ijs zag.
Haar liefde voor Frozen is in de afgelopen jaren alleen maar gegroeid en ze maakte de show dit jaar allemaal veel bewuster mee.

Zo stond ze er gister bijvoorbeeld op om haar mega-prinsessenjurk (een enorme fluffy couture van roze tule en suikerspin) aan te trekken.
Vind ik uiteraard prima (ik support ‘Less is Boring’) en ik heb als een volgzame en geduldige hofdame de tule sleep gedragen bij roltrappen en toiletbezoekjes.

In mijn Stories van gisteren zie je haar tijdens de show enthousiast en uit volle borst lekker vals meezingen (schreeuwen…) en terugzwaaien naar de schaatsers. Zo heerlijk om te zien: je kon me opdweilen, echt.

Net als de show uit 2017, bestaat ‘Magisch IJsfestival‘ ook uit een aantal Disney klassiekers, die aan elkaar gepraat en geschaatst worden door Mickey, Minnie, Donald en Goofy.
Een aantal films (zoals Frozen en De Kleine Zeemeermin) waren toen ook te zien. Het verraste me om te zien dat het nu toch anders en nóg beter was dan twee jaar geleden.
Ik snap het dus wel, dat die hard Disney-fans jaren achter elkaar opnieuw de show bezoeken: het wordt steeds vernieuwd en verbeterd.
En je gaat met een happy en Christmassy feeling weer naar huis. Dit moet ik Disney echt nageven: feeling all the feels!

Leuk detail: al het geluid in de show komt rechtstreeks uit de films.
Geen nasynchronisatie dus en het is ook geen musical: iedereen kan lekker meezingen met de echte (Nederlandstalige) stemmen, de vertrouwde songteksten en verhaallijnen.

Het is zo knap hoe snel en hoe mooi de decors tussen de verhaallijnen wisselen en hoe met subtiele details (zoals gordijnen of licht) het effect van een landschap op de bodem van de zee of het kasteel van Arendelle wordt gerealiseerd.
Stiekem is het misschien zelfs wel leuker om niet helemaal vooraan te zitten, want dan kun je alle hoeken van het ijs zien en er gebeurt zoooooveel tegelijk.

Tijdens de show gilde mijn kleuter herhaaldelijk in mijn oor: ‘IK HEB IN DIE KOETS GEZETEN!’ en ‘JIJ HEBT DAT VLINDERPAKJE AANGEHAD!‘ en na afloop van de show was ze ook helemaal bekaf.
Intens gelukkig, maar helemaal gesloopt.
De treinreis terug naar huis heeft ze dan ook niet wakker kunnen voortzetten, maar het was het helemaal waard 🙂

Dit jaar kun je Disney On Ice nog t/m 15 december bezoeken in Rotterdam (Ahoy) en van 21-29 december in Utrecht (Jaarbeurs).
Kijk voor alle informatie over de show en tickets op DisneyOnIce.nl

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

2 reacties

  1. Ik denk dat ik ook op slag weer vier jaar oud zou worden als ik achter de schermen bij Disney On Ice zou mogen kijken 😛 Superleuk dat jij dat voor je werk kan/mag/moet(?) doen en dat je dochter mee kan!

  2. Geweldig! Ik ben nog nooit naar Disney-On-Ice geweest (hoe dan?) maar als ik dit zo zie, dan is het eigenlijk wel een must-do. Ook voor Mila. Erg leuk. En dat je achter de schermen mocht meekijken is natuurlijk helemaal fantastisch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret