Ik heb weer een aantal toffe lezersfoto’s ontvangen de afgelopen weken en die deel ik vandaag weer trots met jullie!
Vooral mijn makkelijke taarten waren populair: meerdere mensen gingen aan de slag met mijn regenboog kwarktaart, maar ook wat andere baksels en een paar Indische recepten passeerden de revue:
@cyntjatje maakte een mooie eigen en persoonlijke creatie van mijn Oreo-Lavendel Cheesecake:
Ik vind het er heel leuk uitzien, met confettistrooisels en de koekjes in het chocoladelaagje!
Op mijn versie had ik de halve Oreo-koekjes in toefjes slagroom gestoken, maar dit ziet er ook erg leuk uit én het is langer houdbaar 🙂
Monique van den Broek deelde op Facebook deze regenboogkwarktaart (gedecoreerd met vers fruit en geweldige taarttoppers!) die ze voor de vijfde verjaardag van haar dochter had gemaakt:
Cool, nietwaar?
Deze taart is heus echt waar NIET moeilijk om te maken. Je gebruikt zelfs gewoon een kant en klaar pakje uit de supermarkt.
Hij is dus érg Dummy Proof en kan gewoonweg niet mislukken 🙂
Lees HIER hoe je deze kleurstoffenbom maakt en geniet van een stressvrije voorbereiding op een verjaardagsfeestje.
Monique was niet de enige lezer die met dit idee aan de slag ging.
@myrthy87 deelde op Instagram ook een aantal foto’s van de Unicorn Kwarktaart die zij maakte voor haar jarige dochter:
Hoe je deze unicorn variant van de regenboogkwarktaart maakt, lees je HIER.
Ook @biebaboo ging met dit idee aan de slag:
En ik zag nog een variant van dit succesnummertje voorbijkomen op het Instagram account van @moedersenmeiden:
Maar mocht zelfs dit je nog te moeilijk lijken, het kan nóg makkelijker!
Namelijk: gewoon met een kant en klare supermarktcake, wat gesmolten chocolade en versiersels 🙂
@anpeijn stuurde mij een privé berichtje met een foto van haar creatie:
Heel cool: ze heeft de cake rondom beplakt met Kit Kat’s en 40 kaarsjes voor de jarige in het chocoladeglazuur gestoken 🙂
En volgens mij heb ik nog nooit een artikel met lezersfoto’s gedeeld, zonder een foto van @anita_anniek_koken_bakken_eten dus ook in deze editie schitteren Anita & Anniek weer:
Zij maakten de Ajam Pangang Pedis (pikant gegrilde/gesmoorde Indische kip) met een zoetzure komkommersalade. Superlekker! Maar wel een tikkeltje pikant dus: zeker wat minder sambal toevoegen als je niet gewend bent om pittig te eten 🙂
Bovenstaande foto deelde Anita op Instagram en ze stuurde me later nog een privé berichtje met deze foto:
ZO lekker vond ze dit kipgerecht dus, dat ze het nog vaker hebben gemaakt!
@madebybir deelde deze foto op Instagram en ik moest even diep graven in mijn geheugen:
Dit recept voor roergebakken spitskool met gemarineerd vlees, rijst en pindasaus, deelde ik namelijk in februari 2015 en was ik alweer he-le-maal vergeten.
Niet zo gek, want ik heb sindsdien heeeeel veel recepten gepost en ik onthoud ook niet alles 🙂
Dit recept stamt nog uit het tijdperk dat ik het nog niet echt aandurfde om flink te experimenteren in de Indische keuken en het vooral lekker veilig en simpel(er) hield.
Desondanks is dit een prima gerecht om snel een gerecht met een Indisch tintje op tafel te toveren!
Wil jij ook een keertje shinen in deze rubriek?
Dan hier wat tips & tricks!
Maak je een DIY of recept van mijn blog en lijkt het je leuk om ook eens met eervolle vermelding in een artikel met lezersfoto’s te verschijnen?
Je foto’s doorsturen kan op verschillende manieren, maar er zijn wel wat dingetjes om rekening mee te houden:
FACEBOOK
Deel je foto OP de Facebookpagina van Hare Maristeit
Dus een los bericht op de pagina zelf, liever/beter niet in een reactie onder een foto.
Ervaring heeft namelijk geleerd dat ik door de vele alerts (meldingen), reacties en likes helaas niet alle reacties/foto’s kan achterhalen.
Zeker niet wanneer je onder een ouder bericht een reactie achterlaat. Zonde dus ?
TWITTER
Tweet je foto naar @MarisMariaRenne
INSTAGRAM
Gebruik de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Dus niet in een reactie of in de tekst van je onderschrift, maar echt IN de foto zelf.
De kans is namelijk groot dat ik je foto anders nooit zal zien (alleen de laatste 100 alerts zijn voor mij zichtbaar, dus ik mis wel eens wat!).
Ditzelfde geldt voor foto’s op Instagram Stories: ik ben niet 24/7 online en Instastories zijn maar 24 uur zichtbaar ?
Tot slot:
Houd er ook rekening mee dat wanneer je een afgeschermd profiel hebt, je foto ook niet op de feed van #HareMaristeit verschijnt. Jij ziet ‘m wel, maar mensen die jou niet volgen dus niet.
Je mag je foto op Instagram ook in een privé berichtje naar mij sturen, of als je niet actief bent op social media en/of het zekere voor het onzekere wilt nemen, gewoon e-mailen naar maris@haremaristeit.nl
Oké, doei! ?
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
5 reacties
Je kip is hier echt favoriet en de restjes gaan naar onze buurman die smult d’r ook zó van!
Binnenkort maar weer je eitjes maken lekker na het werk snack?.
Zo leuk om te zien dat er lezers zijn die jouw heerlijke lekkernijen namaken 😉
Xoxo
Echt leuk om te zien!
Dat ziet er weer goed uit!
Ik heb vrijdag je Ajam Mosterd voor de eerste keer gemaakt, ook meteen goedgekeurd door mijn ouders die bleven eten (en waarvan papa voorheen zei niet zo van Indisch eten te houden) en natuurlijk ook de kids die nog net niet hun bordje aflikten 🙂 Helaas geen foto van gemaakt omdat er 6 mensen zeer veel trek hadden :p
Haha, wat leuk om te horen 🙂
De mosterdkip doet het inderdaad goed bij kinderen en is minder spicy dan je zou denken van een typisch Indisch gerecht.