Indische Sandwich met Pindakaas & Sambal Badjak

indische-sandwich-pindakaas-sambal-badjak

Toen ik het vorig jaar aandurfde om te gaan oefenen met Indische recepten, ben ik lid geworden van de groep ‘Roy’s Indische Recepten‘ op Facebook.
Dit is zo’n leuke, gezellige en inspirerende groep! Iedere dag zit ik me te verlekkeren aan de meest heerlijke foto’s van Indische gerechten, van zowel beginners als gevorderden in de Indische keuken.

Ik steek er een hoop van op. Zo heb ik al een aantal erg leuke recepten van leden gekregen die ik nog wil gaan maken en lees ik er handige tips. Zo wil ik bijvoorbeeld graag nog eens Lontong zelf bereiden, maar ben ik bang voor een deceptie. Op deze Facebookpagina kreeg ik fijne feedback en ik ga het binnenkort proberen.

De Indische keuken vind ik best wel ingewikkeld, maar wel een leuke uitdaging. Ook komen er in deze Facebook groep regelmatig grapjes en gewoontes voorbij die voor veel Indo’s herkenbaar zijn.

Zo slaakte ik een klein vreugdekreetje, toen ik een foto van een boterham met pindakaas en sambal badjak voorbij zag komen. Mijn BFF (net als ik ook half Indisch) en ik kennen niemand anders die dit ook eet en wij zijn er dol op.
Toen ik vervolgens in de comments suggesties voorbij zag komen om er ook komkommer en gebakken uitjes aan toe te voegen, móest ik dit natuurlijk ook proberen!

Wat heb je nodig?

 • Twee sneetjes brood
 • Pindakaas
 • Sambal Badjak
 • Gebakken uitjes
 • zes plakjes komkommer
  indische-sandwich-ingredienten

 

Hoe maak je het?

Besmeer twee sneetjes brood met pindakaas:

indische-sandwich-pindakaas

Besmeer één sneetje met sambal badjak:

indische-sandwich-badjak-pindakaas

Leg hier de plakjes komkommer op:

indische-sandwich-pindakaas-badjak

Strooi er gebakken uitjes over:

indische-sandwich-komkommer

Snijd de bammetjes schuin doormidden en Selamat Makan!

indische-sandwich-sambal-badjak-pindakaas

De toevoeging van komkommer is superfris en de gebakken uitjes geven het geheel een lekkere crispy bite.
Ik ga het nooit meer anders maken!

Zijn jullie ook zo gek op de combi van pindakaas en sambal badjak?

TIP!
Ook superlekker: gegrild broodje met spinazie, mozzarella, avocado, pijnboompitten en sambal badjak.

[bctt tweet=”Indische sandwich met pindakaas, sambal badjak, komkommer en gebakken uitjes.” username=””]

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne

Deel je jouw foto op Instagram?
Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit en/of tag @Hare_Maristeit in je foto.
Wie weet verschijnt jouw foto in een volgend artikel met lezersfoto’s!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

14 reacties

 1. Lekkerrrr al eet ik t liever met kaas en sambalbadjak en dan als tosti ??Ben je al eens bij ” de overkant” geweest in de paarlaarsteeg? Tosti kaas banaan sambal badjak… En meer….?

  1. Jaaaah mijn favoriete lunchroom in Haarlem! Alleen bestel ik daar al 15 jaar het broodje spinazie #2 ? (recept hiervoor staat ook op mijn blog)
   Ik zal een keer uit mijn comfort zone treden en die tosti proberen!

 2. Ik eet ook overal sambal bij/op. Mijn favo broodje is: broodjes met brie, sambal, rauwe ui en komkommer. Hmm. Mag je me (bijna) snachts voor wakker maken.

  1. Oh dat klinkt heerlijk! Op mijn blog staat ook een recept voor een gegrild broodje met spinazie, mozzarella, avocado, pijnboompitten en sambal badjak. Té lekker! Ik zal dat nog even toevoegen/linken in deze post ?

 3. Ik vraag me echt heel erg af hoe dit smaakt, ik ben totaal geen sambal eter hahaha.. Ik ga het een keertje uitproberen het klinkt namelijk wel erg lekker!

 4. Ik eet het dus sinds kort wel eens als late night snack en ik be fan. Wel zonder de komkommer en uitjes, maar die heb ik wel in huis en voeg ik er een volgende keer wel aan toe. Dankjewel voor je tip!

 5. Jaa, heerlijke combi ! Het grappige is als je dit eet in gezelschap, dat mensen de week er na het allemaal bij zich hebben, omdat iedereen het lekker vind, maar er nog nooit van gehoord had.

  1. Klopt! Altijd wanneer ik het over dit broodje heb, trekken mensen een wenkbrauw schuin op. Een tijdje later krijg ik dan een berichtje dat ze het inderdaad ook zoooooo lekker vinden. Gevalletje ‘I TOLD YOU SO!’ 🙂

 6. Ja heerlijk ik eet het nu ook al jaren . Zou het niet meer anders willen eten. Wat ik ook lekker vind is een cracker met pindakaas gebakken uien , knoflookpoeder , pepper , en Chili vlokken.. ook echt een aanrader

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret