Toen ik het vorig jaar aandurfde om te gaan oefenen met Indische recepten, ben ik lid geworden van de groep ‘Roy’s Indische Recepten‘ op Facebook.
Dit is zo’n leuke, gezellige en inspirerende groep! Iedere dag zit ik me te verlekkeren aan de meest heerlijke foto’s van Indische gerechten, van zowel beginners als gevorderden in de Indische keuken.
Ik steek er een hoop van op. Zo heb ik al een aantal erg leuke recepten van leden gekregen die ik nog wil gaan maken en lees ik er handige tips. Zo wil ik bijvoorbeeld graag nog eens Lontong zelf bereiden, maar ben ik bang voor een deceptie. Op deze Facebookpagina kreeg ik fijne feedback en ik ga het binnenkort proberen.
De Indische keuken vind ik best wel ingewikkeld, maar wel een leuke uitdaging. Ook komen er in deze Facebook groep regelmatig grapjes en gewoontes voorbij die voor veel Indo’s herkenbaar zijn.
Zo slaakte ik een klein vreugdekreetje, toen ik een foto van een boterham met pindakaas en sambal badjak voorbij zag komen. Mijn BFF (net als ik ook half Indisch) en ik kennen niemand anders die dit ook eet en wij zijn er dol op.
Toen ik vervolgens in de comments suggesties voorbij zag komen om er ook komkommer en gebakken uitjes aan toe te voegen, móest ik dit natuurlijk ook proberen!
Wat heb je nodig?
- Twee sneetjes brood
- Pindakaas
- Sambal Badjak
- Gebakken uitjes
- zes plakjes komkommer
Hoe maak je het?
Besmeer twee sneetjes brood met pindakaas:
Besmeer één sneetje met sambal badjak:
Leg hier de plakjes komkommer op:
Strooi er gebakken uitjes over:
Snijd de bammetjes schuin doormidden en Selamat Makan!
De toevoeging van komkommer is superfris en de gebakken uitjes geven het geheel een lekkere crispy bite.
Ik ga het nooit meer anders maken!
Zijn jullie ook zo gek op de combi van pindakaas en sambal badjak?
TIP!
Ook superlekker: gegrild broodje met spinazie, mozzarella, avocado, pijnboompitten en sambal badjak.
[bctt tweet=”Indische sandwich met pindakaas, sambal badjak, komkommer en gebakken uitjes.” username=””]
Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram?
Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit en/of tag @Hare_Maristeit in je foto.
Wie weet verschijnt jouw foto in een volgend artikel met lezersfoto’s!
Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit en/of tag @Hare_Maristeit in je foto.
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
14 reacties
Dit ziet er zo heerlijk uit!
Toen ik veel jonger was at ik ook zoiets maar dan met Surinaamse sambal.
Xoxo
En nu eet je het niet meer?
Lekkerrrr al eet ik t liever met kaas en sambalbadjak en dan als tosti ??Ben je al eens bij ” de overkant” geweest in de paarlaarsteeg? Tosti kaas banaan sambal badjak… En meer….?
Jaaaah mijn favoriete lunchroom in Haarlem! Alleen bestel ik daar al 15 jaar het broodje spinazie #2 ? (recept hiervoor staat ook op mijn blog)
Ik zal een keer uit mijn comfort zone treden en die tosti proberen!
Jaaaa pindakaas met sambal! Lekker! Ok, moet toegeven dat ik overal sambal bij eet • confession •
Haha, je mag het hier hardop zeggen hoor, ik eet ook overal sambal bij ?
Ik eet ook overal sambal bij/op. Mijn favo broodje is: broodjes met brie, sambal, rauwe ui en komkommer. Hmm. Mag je me (bijna) snachts voor wakker maken.
Oh dat klinkt heerlijk! Op mijn blog staat ook een recept voor een gegrild broodje met spinazie, mozzarella, avocado, pijnboompitten en sambal badjak. Té lekker! Ik zal dat nog even toevoegen/linken in deze post ?
Ik vraag me echt heel erg af hoe dit smaakt, ik ben totaal geen sambal eter hahaha.. Ik ga het een keertje uitproberen het klinkt namelijk wel erg lekker!
Sambal Badjak is perfect voor beginners, niet pittig 😉 Daarna opbouwen naar Oelek haha
Ik eet het dus sinds kort wel eens als late night snack en ik be fan. Wel zonder de komkommer en uitjes, maar die heb ik wel in huis en voeg ik er een volgende keer wel aan toe. Dankjewel voor je tip!
Jaa, heerlijke combi ! Het grappige is als je dit eet in gezelschap, dat mensen de week er na het allemaal bij zich hebben, omdat iedereen het lekker vind, maar er nog nooit van gehoord had.
Klopt! Altijd wanneer ik het over dit broodje heb, trekken mensen een wenkbrauw schuin op. Een tijdje later krijg ik dan een berichtje dat ze het inderdaad ook zoooooo lekker vinden. Gevalletje ‘I TOLD YOU SO!’ 🙂
Ja heerlijk ik eet het nu ook al jaren . Zou het niet meer anders willen eten. Wat ik ook lekker vind is een cracker met pindakaas gebakken uien , knoflookpoeder , pepper , en Chili vlokken.. ook echt een aanrader