Deer Mama Vegan Mylk & Burger Bar in Amsterdam

pandan pina colada vanilla milkshake deer mama

Gisteravond had ik een fantastisch leuke date night met mijn nieuwe liefde. We gingen naar het concert van Kurt Vile & The Violators in Paradiso en ik besloot hem mee te nemen naar één van mijn allerfavorietste restaurantjes in Amsterdam: Deer Mama.

Deer Mama: The Menu

In 2019 schreef ik al een review over mijn eerste bezoek aan Deer Mama Vegan Mylk & Burger Bar in Amsterdam. Inmiddels heb ik er al veel vaker gegeten en is het interieur een beetje veranderd, dus ik vond het wel tijd voor een update van dit artikel. Ik word nog steeds echt héél erg gelukkig van Deer Mama’s menukaart, want werkelijk alle dingen die ik lekker vind staan erop.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Have you tried our BBQ nachos yet? Smoky from our charcoal grill, loaded with @beyondmeat, guacamole, jalapeño peppers & our homemade CHEESE SAUCE ?

Een bericht gedeeld door Deer Mama (@deermama.nl) op


Grote keuzestress dus als je hier voor het eerst komt, want eigenlijk wil je van alles wat proeven.
Voor een goede en rijkelijk belegde veggie burger mag je me ’s nachts wakker maken, de Mexicaanse keuken is mijn grote favoriet en ik ben een enorme sucker voor milkshakes, romige cocktails en alles met sprinkles of confetti. Kijk maar naar de Food Index op mijn site: al deze elementen zijn rijkelijk vertegenwoordigd in mijn recepten. Deze foto’s maakte ik in 2019 bij Deer Mama:

BBQ Nacho Bucket (Nachos with minced ‘meat’, black beans, sweet corn, tomato salsa, jalapenos, guacamole and extra cheesy cheese sauce), vegan bitterballen met roze mosterd en ‘The Millionaire‘ uit het burgermenu, met onder andere rode ui en truffelmayonaise. De burger is 100% plantaardig en uiteraard niet makkelijk om te eten zonder te knoeien.

En zoals altijd wanneer ik bij Deer Mama ben, bestelde ik gisteravond ook weer een Pandan Piña Colada. Dit is echt zó god-de-lijk, een soort Indische milkshake met sprinkles! Het is een heerlijke cocktail van witte rum, kokosmelk en pandan en…. I ❤️ all things pandan.
Check ook mijn recepten voor Pandan Poffertjes en mijn fantastische Pandan-Kokos Kwarktaart >> >>

Op de menukaart heb je veel keuze voor verrassende milkshakes en cocktails, met of zonder alcohol.
Iedere keer wanneer ik bij Deer Mama ga eten, neem ik me voor om ruimte over te laten voor een toetje. Maar ik ga eigenlijk altijd weer rollend naar huis na twee gangen en een pandan piña colada. Rumour has it dat de taarten ook echt geweldig zijn, maar hiervoor moet ik dus nog een keertje terug 😉 .

Deer Mama: The Interior

Natuurlijk ga je naar een restaurant voor de menukaart, maar het interieur is voor mij minstens net zo belangrijk. Ik moet me ergens op mijn gemak voelen en tja… al toen ik de eerste keer bij Deer Mama binnenstapte, voelde het voor mij meteen heel vertrouwd:

De gebruikte kleuren in het interieur en zelfs de diagonale kleurvlakken op de muur zie je ook in mijn huis terug, maar de stijl is een beetje een ‘Diner uit de 50’s’ met ‘een 80’s touch’. De metalen roze stoeltjes en grafische zwarte stickers op het plafond vind ik echt geweldig. Een neon-lamp op de muur staat nog op mijn wish list 🙂 .

Uit de speakers hoor je vooral fijne 80’s hitjes, het personeel is er nog steeds supervriendelijk en de sfeer is er gewoon ontzettend relaxt. Echt een aanrader dus, als je net als ik van vega(n) comfort food en vrolijke kleuren houdt!

Je vindt Deer Mama op de Ceintuurbaan 71 (in de Amsterdamse Pijp) en je kunt er iedere dag van 11:00 tot 22:00 terecht.
Check de website: deermama.nl >>

UPDATE: Helaas sloot restaurant Deer Mama in 2023 voorgoed haar deuren 🙁

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

5 reacties

  1. Woah, dat ziet er goed uit. Wij wilden een tijdje terug ook gaan, maar (echt heel stom…) we konden het niet vinden :(. Volgende keer een nieuwe poging.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret