Hotspot in Haarlem: Chocolate Company Café

Choco Company Haarlem Review
Sinds ik zwanger ben, lust ik geen koffie meer. Ik vind dit echt vreuselijk (snik…), want ik dronk echt graag en veel koffie (lees mijn Koffie Tag maar, snik..). Af en toe dan probeer ik het, maar het is helaas iedere keer een desillusie, want het smaakt voor mij nu echt naar slootwater.

Ik weet dat dit gelukkig weer goedkomt na de bevalling. Tijdens de zwangerschap van mijn zoon kon ik ook geen koffie verdragen.
In de afgelopen maanden heb ik verschillende smaken en soorten thee uitgeprobeerd, maar het is toch niet echt mijn ding. Ik ben een koffiedrinker, geen theeleut. Chai Tea vind ik wel erg lekker en onlangs probeerde ik ook Matchamelk met slagroom. Waar ik sinds een tijdje ook erg blij van word en inmiddels een beetje verslaafd aan ben: chocolademelk!

Een bezoekje aan Chocolate Company Café in Haarlem, stond al een tijdje op mijn ‘To Do’ lijstje.
Afgelopen week had ik ongeveer drie kwartier tijd over, tussen het naar school brengen van mijn zoon en een afspraak.
Dit vond ik een goed moment om mezelf eindelijk eens op een beker goede chocolademelk te trakteren. En een groot stuk carrot cake natuurlijk.

 

Chocolate Company

chocolate company

Op de website van Chocolate Company kun je online stoere en ambachtelijke chocolade
met unieke recepten kopen, in een eindeloze variatie smaken en soorten, waaronder ook bio en suikerarm.

chco producten webshop

Chocolate Company’s grootste trots en waar ze ooit mee begonnen, zijn de Hotchocspoons.

hotchocspoons

Dit zijn houten lepels met een lekkere brok chocolade, die je door je beker met warme melk roert, totdat alle chocolade door de melk is opgenomen.
Ik had me online al verlekkerd aan de vele verschillende smaken hotchocspoons, maar het leek me makkelijker om ze in het Chocolate Company Café ‘live’ te zien en daar te kiezen.
I was wrong…

 

Chocolate Company Café Haarlem

Choco Company Café Haarlem

Naast Haarlem, zijn er in Nederland nog acht andere Chocolate Company Café vestigingen te vinden. Hier kun je al die heerlijke chocolade producten en nog veel meer proeven.
Een lekkere bak koffie bijvoorbeeld, of een goede sandwich, een uitgebreide High Tea of een High Choc.

Choco Company Café Haarlem

Choco Company Café Haarlem

Een High Choc of High Tea bestaat uit onbeperkt thee, verschillende taartjes, bonbons, sandwiches en vers fruit overgoten met chocolade! Dit klinkt als een ideale traktatie op mijn volgende (nog alcoholvrije) verjaardag.
De High Tea kun je boeken vanaf €12,50 per persoon.

De Haarlemse vestiging (in de Kruisstraat, heel centraal gelegen, vlakbij het station) is sfeervol, knus en toch ruim opgezet met gezellige hoekjes en een fijne grote leestafel. Het is echt een heerlijke plek om ’s ochtends vroeg je dag te beginnen met een warme choco, voordat je aan het werk gaat.

Choco Company Café Haarlem

Choco Company Café Haarlem

Choco Company Café Haarlem

Ik heb een kwartier staan staren naar de enorme kast vol met verschillende Hotchocspoons.
Er was gewoon teveel keus aan smaken, dus koos ik maar voor mijn lievelingskleur: roze.

Choco Company Café Haarlem

De smaak van dit heerlijke roze chocoladedrankje? Strawberry Pink Pepper! Het was echt ongelooflijk lekker! Net als de carrot cake trouwens.

Choco Company Café Haarlem

De tijd vloog voorbij, ik had echt het gevoel dat ik nog maar een kwartiertje aan tafel zat te genieten van een krantje, mijn drankje en taartje! Het was jammer dat ik haast had, want ik had er nog wel een uur kunnen zitten.

Ik denk dan ook dat ik het aan jullie en mezelf verplicht ben, om binnenkort nog maar een bezoekje te brengen aan de Haarlemse vestiging. Jullie zijn net als ik vast ook ontzettend benieuwd naar een ander smaakje chocolademelk (toch….?) en ik heb gewoon wat meer tijd nodig om een taartje rustig te proeven en beoordelen voor een review….

Wordt vervolgd!

Hebben jullie al eens iets besteld uit de webshop van Chocolate Company, of zijn jullie wel eens bij een Chocolate Company Café geweest? Wat vonden jullie ervan? Laat het horen in de comments!

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

4 reacties

  1. Oh er zit er hier 1 in de markthal. En ik heb al wat smaakjes uitgeprobeerd, ik vind de after eight, met pepermuntsmaak en de orange die smaakt naar van die pimm’s koekjes echt superlekker, maar ook de salted caramel is goddelijk. Kortom je kan niet echt misgrijpen. Geniet ervan (ga geloof ik straks maar even naar de markthal ) lIefs Sabine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret