Vroeger dacht ik altijd dat vegetarisch koken erg ingewikkeld was, omdat je naar mijn idee zoooooveel ingrediënten nodig had om het ‘gemis’ van vlees te vervangen. Ik mikte dan zelf ook altijd zoveel mogelijk groenten in zo’n maaltijd, waardoor het dus niet alleen een onsamenhangend gerecht werd, maar ook nog enigszins aan de prijzige kant.
Sinds wij regelmatig boodschappen en recepten door HelloFresh laten bezorgen, ben ik keer op keer verrast door het vegetarische gerecht uit de box. Door het gebruik van de juiste (verse) kruiden en het matchen van de juiste ingrediënten, heb je niet veel nodig om een heerlijke en voedzame maaltijd (zonder vlees!) op tafel te zetten, leer ik nu.
Sinds dit jaar kom ik er eindelijk aan toe om meer te experimenteren en de tijd te nemen in de keuken, en ik vind het een erg leerzaam en leuk proces. Met name op vegetarisch vlak!
Deze pasta van HelloFresh viel ook bij de andere twee huisgenoten in de smaak en het recept wil ik graag met jullie delen.
Ingrediënten voor 2 personen:
– 1 aubergine
– 1 rode ui
– 250 gr cherrytomaten
– 1 takje Rozemarijn
– 180 gr Fusilli Integrale
– 10 gr pijnboompitten
– 2 el paprikapoeder
– 75 gr Griekse Feta
– 2 el olijfolie + 2 el extra vierge olijfolie
– 2 el zwarte balsamicoazijn
– peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
1. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli integrale.
2. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van maximaal een halve centimeter dik en bestrooi beide kanten met een beetje zout. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de aubergine op hoog vuur 2-4 minuten aan elke kant.
3. Versnipper ondertussen de rode ui. Snijd de cherrytomaten doormidden. Hak de rozemarijnblaadjes fijn.
4. Kook de fusilli, afgedekt, 9 minuten en giet daarna af.
5. Verhit dezelfde wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
[bctt tweet=”Recept voor fusilli met aubergine, cherrytomaten en Griekse feta, van HelloFresh”]
6. Verhit de overige olijfolie in de wok of hapjespan en fruit de rode ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de rozemarijn, cherrytomaten, paprikapoeder, zwarte balsamicoazijn, 1 el water per persoon en peper en zout toe en bak 4 minuten op hoog vuur.
7. Verkruimel de helft van de feta boven de cherrytomaten, voeg de fusilli toe en verhit alles 1 minuut.
8. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pijnboompitten, overige feta en de extra vierge olijfolie. Serveer met de aubergine.
Tips!
– Door de aubergineplakken na het snijden aan beide kanten met wat zout te bestrooien, voorkom je dat deze zich volzuigen met vocht of olie.
– Lenteui in huis? Bak deze mee met de cherrytomaten voor een extra pittige smaak!
Kijk HIER voor onze reviews van eerdere HelloFresh gerechten. HelloFresh bezorgt de ingrediënten en recepten, jij hoeft het alleen maar te bereiden. Nieuwsgierig geworden en wil je het ook eens proberen?
Met deze code krijg je €20,- welkomstkorting op jouw eerste box van HelloFresh:
ET2J9U
De korting wordt verrekend bij afname van minimaal twee boxen, je hoeft GEEN abonnement te nemen. Kijk HIER voor meer prijsinformatie en de flexibiliteit van de HelloFresh boxen.
3 reacties
Leuk concept!
Het gerecht ziet er heerlijk uit 😉
Dit ziet er heerlijk uit! Ben zowieso dol op aubergine én pasta!
het ziet er niet alleen heerlijk uit, het is ook heerlijk ?