Boozy & Arty Popsicles

pacman popsicles

Een product dat al een tijdje op mijn verlanglijstje stond om eens te testen, is de Zoku Quick Pop Maker. Ik ben namelijk dol op zelfgemaakte ijsjes en heb vorig jaar ook al een aantal how to’s (met ijsmallen) en recepten hiervoor gedeeld.
Het enige wat ik jammer vind van zelf ijsjes maken, is dat ze een nacht in de vriezer moeten voordat je ze kunt eten. Met de Zoku is dat wachten verleden tijd, want je hebt in 8 minuten al twee of drie ijsjes, afhankelijk van welk model Pop Maker je hebt.

Ik was vooral benieuwd of het mij zou lukken om van die mooie arty ijsjes met verschillende laagjes te kunnen maken, of dat dit een welbekende Pinterest illusie is.
Ik ging aan de slag met een flesje Smirnoff, Guava sap en pakje yoghurt:

zoku benodigdheden

Foto: De how to voor de regenboogslinger op de muur, kun je HIER terugvinden.

Hoe werkt de Zoku Pop Maker?

Je bewaart de Zoku Quick Pop 24 uur voor gebruik in de vriezer. Vervolgens plaats je de stokjes in het apparaat en schenk je de vloeistof (van limonade, sap, fruit en/of yoghurt) in de houders. Wacht enkele minuten en haal de ijsjes er met behulp van de bijgeleverde Super Tool uit.

Boozy & Arty Popsicles

Ik wilde zo snel mogelijk al een ijsje eten om te testen, dus ik goot één van de houders tot het streepje vol met Smirnoff en een dun schijfje kiwi.

Leermomentje: koolzuurhoudende dranken bruisen en dan schuimt het boven de rand eruit. Dit moest ik er dus afkrabben:

zoku fout
Bij mijn eerste batch moest ik nog even oefenen met het schenken van de vloeistoffen, ik mikte het er al snel naast, maar bij de tweede batch ging dit al stukken beter.

zoku knoeien
In de linkerhouder zie je hoe de Smirnoff aan het stollen is. In de andere twee houders, goot ik om en om een laagje yoghurt en guavasap. Netjes yoghurt schenken is best lastig, het is namelijk veel dikker dan de vruchtensap, stroomt niet soepeltjes uit de verpakking en blijft al snel aan de rand van de houder plakken.

zoku smirnoff kiwi

Het Smirnoff ijsje was na 8 minuten klaar en ik vond ‘m erg leuk geworden! Goed om te onthouden dus, om met stukjes fruit (of een eetbare bloem!) en een doorzichtig drankje eenvoudig en snel een verrassend ijsje te maken.
Het ijsje was ook superfris, echt heel erg geschikt voor een warme zomerse dag!

Ik ga dit ook een keer met verschillende kleuren Breezers doen. Wordt ongetwijfeld vervolgd 🙂
De ijsjes met guavasap en yoghurt kwamen helaas niet zo mooi uit de houders. Ik hoopte op mooi gestreepte ijsjes, maar ze zijn ehm…. Nou ja, laten we het maar artistieke vrijheid noemen:

zoku ijsjes kiwi

Proberen om laagjes te maken met yoghurt, was dus niet zo’n goed idee.
Maar ondanks dat ze niet heel mooi zijn, waren ze wel onwijs lekker! Vooral als je ze meteen eet, is het yoghurtgedeelte een beetje zacht, maar is het toch een ijskoud ijsje. Eén at ik de dag nadat ik ze had gemaakt en toen waren ze ook nog lekker, maar wat harder.

Ik deed nog een poging om mooie gestreepte ijsjes te maken, dit keer alleen met guavasap en Smirnoff. Geduldig heb ik ieder laagje 5 minuten laten uitharden, voordat ik het volgende laagje erop goot en nu is het me wel gelukt:

zoku ijsjes
Niet slecht voor een eerste keer, toch?! Ook deze smaakcombi is erg lekker trouwens, een fijne mix van zoet en fris. Ik heb nu de smaak te pakken en heb wat uitdagingen gevonden om te gaan proberen met mijn Zoku.

Ik heb ook nog wat geëxperimenteerd met gezonde popsicles en maakte deze easy peasy banaan-yoghurt en meloen-munt popsicles:

 

Rosanna Pansino

super mario popsicles

Mijn nerdy hart maakte een sprongetje, toen ik het YouTube kanaal van Rosanna Pansino ontdekte. Zij maakt echt de meest geniale popsicles met de Zoku Pop Maker, zoals deze Super Mario Mushrooms:

Hier wil ik Mika een keertje mee verrassen (eerst even oefenen) en deze Pacman Popsicles staan ook op mijn To Do lijstje:

Naast popsicles, maakt Rosanna nog veel meer bijzondere en speelse creaties, zoals Superhelden hamburgers en Game Boy Ice Cream Sandwiches.
Haar YouTube kanaal en haar Instagram account zijn een feestje om te volgen, als je net als ik houd van vrolijke kleurtjes en spelen met je eten.
Ze heeft ook een Nerdy Nummies Cookkbook geschreven, dat in november uitkomt en dat ik met de feestdagen cadeau ga vragen.

Maken jullie ook vaak zelf ijsjes en wat vinden jullie van de Zoku?
Laat het horen in de comments!

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

12 reacties

 1. Wij hebben de slushmaker van zoku,
  Heerlijke slush’s dochterlief is niet Vd ijsjes?( hoe bestaat t hé) maar slush van allerlei vruchtensappen wel!
  Mijn favo Vietnamese koffie slush van espresso& gecondenseerde melk??

  1. Haha, misschien draait ze nog bij ?
   Mijn broer at als kind geen friet en mijn zoon moest een tijd niets hebben van pannenkoeken en dat is bij beiden goedgekomen ?
   Een slushmaker lijkt me ook te gek! Ik zou dan waarschijnlijk ook heel veel ijskoffies maken ?

 2. Oeehhh die met smirnoff 😀
  Ik ben gek op de popmaker.
  Mijn tips, doe de vloeistof in een knijpfles (waar je normaal poffertjesbeslag in doet) dan kan je het netter en snel vullen.
  Te dikke vloeistoffen een beetje verdunnen.
  En heb je al eens een split gemaakt? Dat is zoooo leuk en je kan het zo ongezond of gezond maken als je zelf wil http://happyveggiefamily.nl/2014/09/30/happy-healthy-pops/

  Een simpel receptje met weinig calorieën, kokoswater met een paar stukjes fruit, bosbessen bijvoorbeeld. Heerlijk verfrissend.

 3. Dit apparaat staat al een eeuwigheid op mijn lijstje. Hoe ellendig als je een goddelijk ijsje gecreëerd hebt, en je moet gewoon tot de volgende dag geduld hebben, dat is voor mij niet cool maar voor mini-me al helemaal niet!
  Je hebt me overtuigd, wij moeten ook een Zoku!

  1. Haha, klopt: voor kids is het echt een kwelling om een dag te moeten wachten op hun zelfgemaakte ijsje 🙂
   Wat ik ook fijn vind trouwens, is dat je gewoon één ijsje kunt maken wanneer je NU METEEN zin hebt in een ijsje en dat kunt maken met sap of fruit wat je op dat moment in huis hebt. Daar had ik vandaag met het mooie weer opeens behoefte aan, tijdens mijn gevecht tegen de zwangerschapskilo’s. En dat probleem was dus binnen 8 minuten (en gezond!) opgelost 🙂

 4. Superleuk, hier is iedereen gek op ijsjes ! Dus heb hem gelijk op mijn lijstje gezet, en wat leuk hij is er ook in het paars !!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret