Grappig: ik had zin in pasta, maar mijn peuterdochter niet.
I quote: ‘ik wil niet pasta, ik wil spaghetti…’
Heerlijk, die goede gesprekken met een peuter.
Extra leuk dat ik tagliatelle serveerde in plaats van spaghetti en zij het verschil toch niet ziet of proeft 🙂
Die fascinatie met spaghetti, komt trouwens door het veelvuldig kijken van Lady en de Vagebond.
Deze snelle pasta met romige spinaziesaus maakte ik met wat restjes uit de koelkast en was echt superlekker! Ook prima te bereiden dus met Farfalle, Penne of de op dit moment favoriete pastasoort van jouw kind.
Ingrediënten voor 2 personen
- 150 gram pasta naar keuze van de peuter
- 1 teentje knoflook
- 300 gram verse spinazie
- 100 gram champignons
- 50 gram naturel roomkaas
- klein handje geraspte oude kaas
Hoe maak je het?
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de champignons in kleine stukjes.
TIP!
Veel kinderen worden niet blij bij het zien van een champignon.
Hak ze indien nodig daarom extra fijn en klein, zodat ze niet opvallen in het groene spinaziemengsel.
Verhit wat olie in een hapjespan en bak hierin kort de champignons met de geraspte of fijngeperste knoflook.
Voeg de spinazie toe en blijf scheppen totdat het geslonken is.
Schep de roomkaas erbij en roer goed door tot het een romig geheel is.
Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta en spinaziemengsels over twee borden en strooi er tot slot nog wat geraspte oude kaas over.
Eet smakelijk!
4 reacties
Dit gerecht ziet er heerlijk uit ?
Xoxo
150 gram pasta naar keuze van de peuter ??
Heerlijk! Ik maak dit ook graag, alleen dan gooi ik er nog pijnboompitjes overheen.
Dat ziet er heerlijk uit! Ik ga het dit weekend meteen maken!