Ik houd van easy peasy recepten: snel te bereiden gerechten, waarvoor weinig ingrediënten nodig zijn.
Deze eerste vier weken met onze newborn Norah verliepen voorspoedig, maar toch schoot uitgebreid koken er nog een beetje bij in.
Daarom heb ik mijn kookboeken doorgespit en hier wat makkelijke gerechten in opgezocht.
In Sonja Bakker’s boek ‘Zomerslank met Sonja‘ (die illusie heb ik deze zomer trouwens niet hoor, maar alle beetjes helpen…) vond ik dit makkelijke recept voor een Krab-Roomkaas Omelet. Hij viel in de smaak, al heb ik het wel ietsje anders gedaan dan in Sonja’s bereidingswijze staat omschreven.
Ingrediënten voor 6 personen
- 6 eieren
- 2dl halfvolle melk
- 1 bakje roomkaas light (bijvoorbeeld Boursin)
- 1 pakje surimi (krabsticks), in stukjes gesneden
- 1 eetlepel peterselie
- 1 eetlepel olijfolie
- zout en peper
Hoe maak je het?
Klop de eieren los, samen met de melk.
Voeg de overige ingrediënten (behalve de olijfolie) toe en meng alles door elkaar.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het mengsel, met het deksel op de pan, op een laag vuurtje in 10 minuten.
Je hoeft de omelet niet om te keren.
Ik heb de omelet trouwens wél gekeerd, omdat na 10 minuten de bovenkant nog niet helemaal gestold was. In totaal heeft mijn omelet ongeveer 20 minuten op een zacht vuurtje onder een deksel geprutteld.
De omelet is best machtig, dus kleine puntjes volstaan.
Seth en ik hebben er twee dagen van gegeten en hij is koud ook erg lekker!
Ook prima om als lunch mee naar je werk of school te nemen dus.
Wat vinden jullie van Sonja Bakker’s recepten?
[bctt tweet=”Recept voor Sonja Bakker’s Krab-Roomkaas Omelet. Superlekker EN snel klaar!”]
[bctt tweet=”Recept voor Sonja Bakker’s Krab-Roomkaas Omelet. Superlekker EN snel klaar!”]
5 reacties
Lijkt me heel lekker en net ff anders. Gebruik je hiervoor Boursin met kruiden of een naturel variant?
Ik heb een naturel variant gebruikt, maar denk dat een kruidige lekkerder is! Ik heb er dit keer ook flink wat peper overheen gestrooid voor extra smaak.
Ik houd van simpele gerechten! dit ga ik zeker een keertje proberen! thanks 🙂
You’re welcome 🙂
Het klinkt zo heerlijk 😉