Suikervrij Sorbetijs van Kersen

suikervrij kersen sorbetijs
Net toen ik vorige week besloten had om te beginnen met het wegwerken van mijn overtollige zwangerschapskilo’s, werd het verdorie tropisch warm. Ik ben een slappeling wanneer het aankomt op mezelf iets ontzeggen en lijnen is helaas echt niet mijn ding.

Ik vind namelijk dat ik dat wijntje op een zonnig terrasje verdien, omdat ik negen maanden niet gedronken heb. En met tropische temperaturen verdien ik vier een ijsje.
En hoe vaak is het nou zulk mooi weer in Nederland? Precies: ik mág die extra wijntjes en ijsjes van mezelf op doordeweekse schitterende zomerdagen en niet alleen maar in het weekend, wanneer van Sonja de teugels ietsjes losser mogen.

Sterker nog: met die extreme temperaturen is verkoeling natuurlijk noodzakelijk (I keep telling myself that…), maar die lekkere ijsjes zitten natuurlijk boordevol suikers.
Daarom was ik oh zo blij toen ik op het blog van Oh My Foodness dit fantastisch makkelijk te bereiden recept voor suikervrij kersen sorbetijs tegenkwam!

Ingrediënten voor 1-2 personen

  •  250 gram bevroren kersen
  • citroensap
  • scheutje water (ongeveer 4 eetlepels)

suikervrij kersen sorbet

De bereiding is echt supersimpel: je stopt namelijk gewoon alles bij elkaar in een blender of foodprocessor, laat dit vijf minuten draaien en je kunt het meteen opeten!

Ik ben echt waanzinnig enthousiast en ga het ook proberen te maken van andere soorten fruit. Op deze manier kan ik toch schuldvrij genieten van iets lekkers als het later deze week weer mooi zomerweer wordt 🙂

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

7 reacties

  1. ik maak dit zelf met bevroren banaan en lepel kwark erdoor en draaien maar. 😀 ook de combi met paar stukjes kiwi erdoor is aan te raden 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret