Zelf Thuis Maken: Broodje Kruidenroomkaas van La Place


Nope: dit artikel is niet gesponsord 😉 . Ik ben serieus een groot fan van dit broodje roomkaas met bieslook van La Place.

Al sinds ik me kan herinneren, at ik dit broodje regelmatig. Als scholier tijdens tussenuren en later vaak tijdens mijn werkpauzes. Maar nu werk ik inmiddels al een flink aantal jaren zelfstandig en voornamelijk vanuit huis, dus kruisen de broodjes roomkaas niet meer zo vaak mijn pad.

Op de website van LaPlace.com zag ik dat ze de recepten van al hun succesnummers gewoon delen (yay!) en ontdekte ik daardoor waarom het me eerder nooit was gelukt om dit beroemde broodje zelf thuis na te bootsen. Hét geheime ingrediënt om de roomkaas zo lekker romig en fris te maken is namelijk…. crème fraîche!

Ik heb het inmiddels een aantal keren thuis gemaakt en (no disrespect to La Place…) mijn versie vind ik inmiddels nóg lekkerder. De walnoten die ik eraan heb toegevoegd, geven het namelijk een fijne bite én ik gebruik meer peper, wat het meer spice geeft.

Ingrediënten voor 1 of 2 broodjes kruidenroomkaas van La Place

  • 10 g romaanse sla
  • 120 g roomkaas
  • 15 g crème fraîche
  • verse peper
  • 15 g bieslook
  • 5 g peterselie
  • 1 meergranen triangel broodje
  • klein handje walnoten

Bovenstaande hoeveelheden zijn volgens het originele recept van La Place, maar persoonlijk vind ik het voldoende voor twee normaal/bescheiden belegde broodjes. Maar je moet natuurlijk vooral lekker doen wat je zelf het lekkerst vindt.

Hoe maak je zelf dit broodje kruidenroomkaas van La Place?

Meng de roomkaas met de peper.
Gebruik hiervoor een spatel, zodat er een gladde structuur ontstaat.
Voeg daarna de crème fraîche erbij en zorg ervoor dat de structuur glad blijft.

Snijd de bieslook in stukjes.
Voeg de helft van de bieslook en alle peterselie toe aan het mengsel.

Snijd het broodje open de romaanse sla in kleine reepjes.
Leg de sla op het broodje en verdeel de kruidenkaas hierover.
Decoreer het broodje met de overige bieslook en walnoten.

Ga je aan de slag met een DIY of recept van mijn website? Maak er dan vooral een foto van, wellicht deel ik ‘m in een volgende blogpost met Fan Mail! Deel je foto op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tag @hare_maristeit op Instagram.

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret