Haarlem in de meivakantie

haarlem kermis

Mika zei laatst tegen mij: “Ik vind het zo leuk dat jij bijna jarig bent, want dan is de kermis er ook weer!!!!”

Ik ben nu geen fan meer van de kermis, maar ik herinner nog hoe indrukwekkend ik het vond als kind. Stiekem vind ik het nog wel leuk hoor, om er even overheen te lopen. Maar niet té lang.
Ook ben ik best blij dat ik op 15 april jarig ben, want meestal begint omstreeks mijn verjaardag dan ein-de-lijk het lentezonnetje door te breken en volgen er allemaal leuke feestdagen en veel extra vrije dagen.

Deze zomer woon ik alweer 12 jaar in Haarlem en ik ben dol op deze stad. Vooral in de lente en zomer, kan ik me geen fijnere woonplaats voorstellen! Ik houd van de gezellige terrasjes, leuke festivals en natuurlijk is de locatie ook super: je fietst binnen no-time naar het strand, langs de lange file van auto’s.
Overigens ben ik ’s zomers ook vaak in Amsterdam te vinden en dat is gelukkig maar een kwartiertje reizen met de trein vanuit Haarlem.

Komende week is het meivakantie en daarom tip ik in deze post wat leuke festivalachtige uitjes om dan in Haarlem te bezoeken, met of zonder kinderen.
Ook heb ik tijdens een zeer zonnige dag een aantal erg leuke foto’s gemaakt op de kermis, die ik graag wilde delen. Ik maak vooral styling,- en sfeerfoto’s binnen in huis en wil graag meer buiten oefenen. Zo’n kleurrijke kermis met een heerlijk zonnetje is dan de perfecte setting voor mij!

LET OP: dit artikel is gepubliceerd in april 2014!
De genoemde data in dit artikel zijn dus niet meer actueel, maar alle genoemde activiteiten en linkjes waarnaar verwezen wordt wél!

haarlem kermis 8

Op de Grote Markt van Haarlem staat een kermis van 16 tot en met 30 april 2014.
Van 24 april tot en met 5 mei 2014 vind je er ook een op de Zaanenlaan in Haarlem Noord. Kijk HIER voor actuele info over de Haarlemse kermis, de attracties en een webcam.

haarlem meivakantie 1

Volle terrasjes op de Grote Markt van Haarlem.

haarlem kermis 11

Zie je Seth zitten in de Octopus? Mika (niet zichtbaar) zit ernaast, want Seth gaat heus niet in zijn eentje een ritje in de Octopus maken 😉

haarlem kermis 1

Ik ben dol op échte suikerspinnen van de kermis, niet die nepperds uit een plastic potje van de snoepwinkel of supermarkt: yuk!

haarlem kermis 6

Als klein kind kon ik me urenlang vergapen bij de snoepkramen op de kermis. Nu nog steeds trouwens. Ik word altijd aangetrokken door kleur en zoetigheid.

haarlem kermis 9

Vroeger kon ik nooit kiezen tussen een dropbal of een kaneelstok, dus kocht ik ze meestal allebei van mijn zuur gespaarde zakcentjes.
Zo’n zachte, brokkelige Oosterhoutse kaneelstok, waarvan ik me dan voornam om er heeeeel lang mee te doen en die dan meestal binnen een kwartier op was.
De dropbal verdween altijd op mysterieuze wijze, terwijl ik na een paar dagen nog maar op de helft was.

haarlem kermis 4

Je ziet ze roepen, deze Yoshi’s: “Mikaaaaaaaa jij wilt ons hebben, vraag je moeder om wat muntgeld!!!”

haarlem kermis 5

De frustratie van iedere kermisbezoeker die een gokje waagt: dat beest zit dan eindelijk in de grijparm en gaat een stukje mee de lucht in. Je slaakt een gilletje van blijdschap, en dan flikkert ‘ie weer naar beneden…

haarlem kermis 3

De Hello Kitty’s en Minions riepen ons ook, maar we hebben ze genegeerd.

haarlem kermis 2

Ook zo ontzettend verslavend: het muntschuifapparaat! Ik heb eens met een vriendin urenlang aan zo’n apparaat gestaan tijdens een avondje stappen. We hadden zoveel lol en gingen ieder met een Barbapappa knuffel naar huis. Veel leuker dan een avondje in de kroeg!

haarlem kermis 7

In deze vijver hebben kinderen altijd prijs, dus we gingen niet helemaal met lege handen naar huis. We hebben nu een plastic golfsetje om binnen mee te spelen. Jeej… (en deze verdween ook op mysterieuze wijze na een paar dagen).

haarlem meivakantie 2

Natuurlijk is de kermis niet het enige dat je tijdens de meivakantie in Haarlem kunt bezoeken. Daarom wat leuke Haarlemtips voor in de meivakantie:

26 april (Koningsdag)
koninginnedag door HansGuldemond

Foto: Hans Guldemond

In de hele stad van Schalkwijk tot aan Haarlem-Noord barst het van de activiteiten, kermissen en vrijmarkten. In het centrum van de stad zijn er swingende muziekfestivals onder andere op het Nieuwe Kerksplein, Nieuwe Groenmarkt, Lange Herenstraat, Klokhuisplein en het Kenaupark.

Het is een dag waarin de Haarlemse horeca uitpakt en werkelijk overal op iedere hoek is wel iets te beleven.
Kijk HIER voor het volledige programma van Koningsdag in Haarlem.


3 & 4 mei 2014: Bloemencorso

bloemencorso-bollenstreek-haarlem-bron-haar-2(p_event,2152)(c_0)

Ben ik de enige Haarlemmer die in de aanloop naar het Bloemencorso af en toe even moet ‘zuchten’ om al die toeristen? Opeens zijn ze o-ve-ral in de stad en moet ik de druk fotograferende en hysterisch op fietsbellen reagerende Japanners en Amerikanen ontwijken op het fietspad.

Natuurlijk vind ik dit onwijs grappig en uiteraard poseer ik altijd braaf voor een Haarlems bruggetje met mijn knalroze fiets, wanneer een enthousiaste toerist daarom vraagt.

Al die toeristen van over de hele wereld komen naar Haarlem vanwege het beroemde ‘Bloemencorso van de Bollenstreek’. Zaterdag 3 mei 2014 rijdt alweer de 67ste editie van het volledig uit bolbloemen opgebouwde corso, de 40 km lange route van Noordwijk naar Haarlem.

bloemencorso-bollenstreek-haarlem-bron-haar-3(p_event,2152)(c_0)
Bron foto’s Bloemencorso in Haarlem: Haarlem Marketing

Ik ga zelf nooit kijken naar de rijdende bloemenwagens, maar de dag erna is het centrum afgezet voor verkeer en kun je de stilstaande bloemkunstwerken bewonderen.

Er heerst dan een gezellige sfeer in de stad met veel muziek op straat. Ook is het op deze dag leuker en rustiger om met kinderen te komen kijken, dan op de dag van het corso zelf.
Kijk HIER voor meer (actuele) info over het Bloemencorso.

 

5 mei: Bevrijdingspop

bevrijdingspop-haarlem-2012

Foto: Melanie Caitlin

Met stip op 1 vind ik Bevrijdingsdag één van de leukste dagen om in Haarlem te wonen. In de Haarlemmerhout (dit is voor mij maar een paar minuten lopen: yay!) vind je dan namelijk het grootste gratis Bevrijdingsfestival van Nederland: Bevrijdingspop.
De sfeer is hier altijd supergezellig, vooral wanneer het mooi weer is.

Ik ga dit jaar in ieder geval kijken naar de optredens van ‘The Opposites’ en (de Haarlemse band) ‘Kensington’. Kijk HIER voor de actuele line up van alle artiesten op Bevrijdingspop dit jaar.

Overdag is het ook erg leuk om hier met kinderen naartoe te gaan, er is genoeg voor ze te zien en doen! Ook zijn er er leuke kraampjes waar je kunt shoppen of eten.

bevrijdingspop-haarlem-2013-sfeer
Foto: Melanie Caitlin


Aan alle Haarlemmers: mis je een uitgaanstip? Ben ik iets vergeten of heb ik iets verkeerd gemeld?
Laat het me gerust weten in een comment, dan pas ik het aan!

Lees je dit artikel ná mei 2014? Niets aan de hand: via de linkjes in deze post vind je altijd de meest actuele informatie!

Bronnen teksten & foto’s: Haarlem Marketing, Hans Guldemond, Bloemencorso Bollenstreek, Bevrijdingspop.nl, Melanie Caitlin.

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Maris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret