Weekendje Beekse Bergen


Het is niet altijd even makkelijk, om ‘business & pleasure’ te combineren.
Ik vind het te gek dat ik van mijn persoonlijke blog mijn werk heb kunnen maken, maar in deze periode van scheiden, opkrabbelen en herstellen, zijn er ook aspecten die me een tikkeltje zwaar vallen.

Zo was één van de eerste zakelijke dingen die ik snel moest doen na mijn relatiebreuk, een belletje plegen naar Eurocamp. Ik zou namelijk (voor een samenwerking) met mijn gezin van vier personen tweemaal een tripje maken en had de tickets voor ons eerste verblijf inmiddels ontvangen.
Ik vond het echt heel, heel, HEEL erg moeilijk om te moeten vertellen dat mijn gezinssamenstelling gewijzigd was en dat ik niet wist hoe ik dit op korte termijn praktisch moest aanpakken of professioneel kon invullen.

De eerste reis bestond uit een weekendverblijf in de Beekse Bergen, waarvan ik ook een dagdeel aan het werk moest. Ik zag het daarom niet zitten om in mijn eentje en met mijn beide kinderen (een jonge tiener en een peuter) te gaan. Gelukkig reageerde de organisatie supertof en flexibel en kon ik de tenaamstelling van de tickets wijzigen. Very last minute, ging ik dus op pad samen met een vriendin, haar tienerdochter en mijn eigen tienerzoon.

Weekendje Beekse Bergen met Eurocamp

Vorig jaar bezocht ik voor het eerst het Safaripark van de Beekse Bergen, maar ik wist toen nog niet dat het ZOOOooooo’n groot gebied was. Naast het safaripark, is er namelijk ook nog een speelland (inclusief een strand) en een vakantiepark. Een perfecte locatie dus om langer dan één dag te verblijven en met de verschillende bestemmingen en elementen (Natuur! Strand! Wilde en exotische dieren! Camping!) ook heel erg geschikt voor een kleine mini-break.

Op het grote vakantiepark vind je verschillende accommodaties, van basic tot luxe, voor singles en stelletjes, tot verblijven die geschikt zijn voor grote groepen en/of (kleine) kinderen. Eurocamp heeft een eigen terrein op dit vakantiepark. Nou moet je alleen weten… ik ben niet écht een kampeer type en ik huiver van de gedachte dat ik ’s nachts met een rolletje pleepapier in het donker over een grasveld langs andere tenten moet lopen.

Glamping in luxe stacaravan ‘AZURE’

De accomodaties van Eurocamp zijn allesbehalve gammele tenten of tochtige caravans. Wij verbleven in een luxe stacaravan (type AZURE) dat alles heeft wat je van een luxe vakantiehuisje ook mag verwachten. En glamping is veel meer mijn ding 🙂

azure eurocamp azure eurocampeurocamp azure stacaravan

Onze ‘caravan’ had drie slaapkamers (één met een tweepersoonsbed en twee met twee eenpersoonsbedden), een fijne keuken met alle benodigdheden, een mooie badkamer, apart toilet, een zithoek en een eigen terras. Hier was het ’s avonds heerlijk toeven met een glaasje wijn, temidden van de prachtige natuur.

Je hoeft dus niet te sjouwen met kampeerspullen (ook beddengoed en handdoeken lagen al klaar voor ons!) en als je ’s avonds zelf wil koken, kun je terecht bij een supermarkt op het vakantiepark. Maar als je daar geen zin in hebt, schuif je lekker aan bij een tafeltje in een restaurant.

De omgeving van de Beekse Bergen is werkelijk prachtig, rustgevend en uiteraard helemaal in safarisfeer. Wanneer je een verblijf op het vakantiepark boekt, heb je ook gratis toegang tot het nabijgelegen safaripark en speelland. Mocht je het (vele) wandelen beu zijn, kun je ook leuk een grappig treintje pakken naar één van de bestemmingen.

 

Wat verder nog goed is om te weten:


1) Ik heb donuts op een stokje gespot in het wild;

2) Pokémon Nerd Alert!

Als je (net als ik) kinderen hebt die graag Pokémon Go spelen (vind ik zelf ook heeeeel leuk trouwens), dan wil je zeker een bezoekje brengen aan de Beekse Bergen 😉 .
Er zijn namelijk veel Pokéstops en gyms, waarbij je ook nog wat leuke dingen leert over de dieren waar je net nieuwe candy, ballen of stardust hebt gescoord. Niets mis met een beetje educatie tussen het spelen en wandelen door, toch?

Ook deze foto mocht niet ontbreken in dit verslag:

Deze wilde leeuw ligt er precies zo bij als mijn suffe kitten Badjak! Zo zie je maar weer, dat alle katachtigen op elkaar lijken.

Er is meer dan genoeg te zien in het Safaripark van de Beekse Bergen om een hele dag door te brengen. En in combinatie met een verblijf op het vakantiepark, vind ik het ook zeker een aanrader als bestemming voor bijvoorbeeld een lang weekend of een midweekje weg. Absoluut iets om in gedachten te houden dus, mocht je een leuk weekend willen organiseren voor een tripje met de HELE familie!

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

6 reacties

 1. Leuk dat je daar bent geweest! Heb er ooit gewerkt in het animatieteam, toen hadden we helaas geen luxe caravan ?

  En, ik vind dat je er knap mee omgaat, met je scheiding, zo met social media en je blog!

  1. Dank je wel! Lief om te horen ❤️ ben nog steeds een beetje zoekende naar een manier en wat ik wel/niet wil delen, begin er een beetje mijn weg in te vinden.
   Waar logeerde het aninatieteam vroeger? In tenten? ?

   1. Ja, was een soort luxe tent inderdaad! We hoefden gelukkig niet zelf een tentje op te zetten hoor, anders had ik meteen ontslag genomen 😉

    1. Haha! En terecht 😉 Nou heb ik dat weekend wel tenten gezien, die qua luxe, comfort en inrichting overeenkomen met een vakantiehuisje. Very Glamping 🙂 Op die manier vind ik het idee van kamperen al iets uitnodigender.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret