Getest: Danerolles Plant Based Cookie Dough

danerolles vegan cookie dough

Over de vraag ‘of ik de nieuwe Danerolles Plant Based Cookie Dough‘ wilde uitproberen, hoefde ik natuurlijk niet lang na te denken 😉 . Mijn achtjarige dochter is gek op zelf koekjes bakken en ik moest haar dan ook plechtig beloven dat we dit nieuwe koekjesdeeg samen in een vrij weekend zouden gaan testen.

Plantaardig koekjesdeeg van Danerolles

Danerolles ken je vast wel? Wie heeft er niet op een luie zondagochtend Cinnamon Swirls of croissantjes gerold uit de beroemde blikjes? Nieuw in het assortiment en sinds kort verkrijgbaar bij Albert Heijn en Plus Supermarkt, zijn drie smaken plantaardig koekjesdeeg: Chocolate Chunk, Almond Cranberry en Oatmeal Cinnamon.

danerolles plant based vegan cookie dough

Vegan Cookie Dough

Je kunt het vegan koekjesdeeg vinden in de koelvakken van eerdergenoemde supermarkten. Ze zijn verpakt als compacte rolletjes en op de zijkant van de verpakking vind je een handige ‘cookie meter’ waarmee je de rol in acht gelijke plakjes kunt snijden:

danerolles plantaardig koekjesdeeg

Mijn dochter en ik waren ongeduldig… wij hadden één bakplaat gevuld met 24 plakjes koekdeeg, maar hadden dit beter kunnen verdelen in twee baksessies over twee bakplaten. Het is aanbevolen om 3 cm ruimte tussen alle koekjes te laten en in het geval van mijn oven zal ik de koekjes een volgende keer 10 cm uit elkaar leggen. Onze koekjes zijn dus niet zo mooi rond van vorm uit de oven gekomen, want de bakplaat was zeg maar gevuld met één heel grote koek haha… Maar ze waren daardoor gelukkig niet minder lekker!

Vegan koekjes bakken (bereidinsgwijze)

Het bakken van deze plantaardige koekjes is kinderlijk eenvoudig.

  • Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven) of 180 graden (elektrische oven).
  • Snijd de deeggrol in 8 gelijke stukjes, met behulp van de cookie meter op de zijkant van de verpakking.
danerolles plant based vegan cookie dough
  • Leg de deegstukjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Zorg dat de deegstukjes minimaal 3 centimeter uit elkaar liggen.
  • Bak de koekjes voor een chewy koek 12 minuten en voor een crunchy koek 16 minuten.
  • Haal de koekjes uit de oven en laat ze minimaal 5 minuten afkoelen voor het lekkerste resultaat.
danerolles plantaardige koekjes

Je kunt de vers gebakken koekjes in de koelkast bewaren in een afgesloten trommel. Mijn dochter vond de Chocolate Chunk koekjes het lekkerst en de Almond Cranberry was mijn favoriet. Wij gaan ze zeker nog vaker maken en het is superhandig om een pakje cookie dough in de koelkast te hebben staan, voor als je bijvoorbeeld eens spontaan iets wilt bakken of visite krijgt. Wat ons betreft écht een aanrader en blijvertje dus!

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret