Jongens… dit snel in elkaar geflanste gerechtje was LEKKER!
Couscous vind ik een erg fijn ingrediënt om te gebruiken wanneer ik weinig tijd (of zin) heb om te koken.
In recordtijd heb je namelijk een complete maaltijd op tafel getoverd.
Ik maakte een extra grote portie van deze couscous met mango en in honingmosterd gemarineerde kipstukjes. Lekker om de volgende dag als lunch mee naar je werk of school te nemen!
Ingrediënten voor 2 personen
- 175 gr couscous
- bouillonblokje of bouillonpoeder
- klein handje rozijnen
- 160 gr plantaardige kipstukjes
- 1 el zonnebloemolie
- 1 grote teen knoflook
- 2 bosuien
- 1 mango
- grote hand hazelnoten
- 2 tl grove mosterd
- 3 tl honing
Hoe maak je het?
Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking, maar gebruik bouillon in plaats van gewoon gekookt water en voeg er ook de rozijnen aan toe.
Kruidige bouillon en gewelde rozijnen maakt couscous nóg smakelijker, vind ik.
Snijd de bosui in kleine ringetjes, de mango in blokjes en hak de hazelnoten grof.
Pers of rasp de knoflook en fruit dit even aan in de olie, voordat je de plantaardige kipstukjes rondom bakt.
Meng in een kom de mosterd en honing en schep hier de gebakken kipstukjes door.
Verdeel de couscous over twee borden en garneer met alle ingrediënten. Of meng alles door elkaar in je lunchtrommel 🙂
Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Easy, no!?
2 reacties
Oeh dit klinkt HEERLIJK! Gaat op de “te maken” lijst
Is het ook 🙂 En ook echt heel fijn om mee te nemen naar werk of school!