14/06/2017 | 3 reacties

NO BAKE: Naturel Kwarktaart met Oreo’s & Chocolade

Naturel Kwarktaart met Oreo's en chocolade

Mijn dochter werd afgelopen maand twee jaar oud en dit vierden wij twee keer met kleine familiefeestjes.
Ik had geen tijd of zin in ingewikkelde taartrecepten, dus hield ik het KISS.

“Het KISS-principe (afkorting voor ‘keep it simple, stupid’) gaat er vanuit dat dingen en producten het beste werken, wanneer ze simpel worden gehouden in plaats van complex worden gemaakt.
Eenvoud dient een hoofddoel te zijn bij het maken van ontwerpen. Daardoor gaat de ontwikkeling sneller, worden er minder fouten gemaakt en is ook het beheer en onderhoud eenvoudiger.”

Bron: Marketingtermen.nl

Voor beide feestjes greep ik daarom naar een pakje kwarktaart uit de supermarkt, waar ik een leuke draai aan gaf.
Eerder liet ik al zien hoe ik hiermee een ‘No Bake Unicorn Rainbow Cake‘ maakte en vandaag deel ik tips & tricks om een hoge kwarktaart te maken, met een bodem van Oreokoekjes, overgoten met chocolade!

Video: kwarktaart met een bodem van Oreo-koekjes en overgoten met chocolade

Ik heb het al vaker geroepen: ik heb heus geen vlogambities 😉

Maar ik wil wel stug door blijven oefenen met het maken van video’s, omdat dit voor sommige artikelen (recepten en DIY’s bijvoorbeeld) een toegevoegde waarde kan zijn.

Deze video maakte ik met mijn iPhone en dit ging niet helemaal soepeltjes <kuch>.

Zo zit er o.a. een clipje tussen dat abrubt werd afgebroken (geheugen vol) en de kwaliteit van het beeld en geluid kan beter.
Met mijn nieuwe camera kan ik betere filmpjes maken, maar er zijn nog veeeeel dingen die ik wil/moet oefenen.
Na het uploaden op YouTube, zag ik dat er in het begin nog een edit-foutje stond (stomme tekst in beeld!), maar ik was er he-le-maal klaar mee dus ik laat het zo #sorry

Als je het leuk vindt om mijn gestuntel te volgen, kun je abonneren op mijn YouTube kanaal. Ik heb as we speak al 34 abonnees, yeah 😉

Uiteraard heb ik overal foto’s van gemaakt, dus ik schrijf hieronder uit hoe ik de taart gemaakt heb.

Ingrediënten voor een extra hoge taart van ø 20cm

BODEM:

  • 100 gr roomboter of margarine
  • 250 gr Oreo koekjes (= 23 stuks)

Naturel Kwarktaart met Oreo's en chocolade

TAART

  • 2 pakjes naturel kwarktaart
  • 1000 gr naturel kwark
  • 500 ml verse room
  • handmixer (die ik in het filmpje heel suf ‘staafmixer’ noem, zucht…)
  • keukenmachine, staafmixer, vijzel, of stevige lepel om koekjes te verbrijzelen
  • velletje bakpapier en bakspray
  • 1 grote reep pure chocolade
  • OPTIONEEL: decoraties zoals strooisels en een cijferkaarsje. Ik maakte madeliefjes van witte en gele fondant.

LET OP: als je geen extra hoge taart wilt maken, gebruik je 1 pakje naturel kwarktaart, 500 gr naturel kwark en 250 ml slagroom voor de taartvulling in een springvorm met ø 20 cm of 24 cm.
De ingrediënten voor de bodem van Oreo-koekjes blijven hetzelfde.

Naturel Kwarktaart met Oreo's en chocolade

 

Hoe maak je het?

BODEM
Smelt de boter in een steelpannetje.
Maal de koekjes fijn in een foodprocessor en meng met de gesmolten boter.
Ik heb geen foodprocessor en in het filmpje laat ik zien hoe ik de koekjes met een staafmixer en lepel heb verkruimeld.

Leg de cirkel bakpapier uit het supermarktpakje op de bodem en druk de koekkruimels er stevig in.
Zet de bodem in de vriezer tot de vulling klaar is.

Knip een vel bakpapier doormidden en spray de randen van de springvorm in met bakspray.
Bekleed de springvorm met het bakpapier en knip op maat. Het papier moet hoger zijn dan de rand.

Naturel Kwarktaart met Oreo's en chocolade

Mix alle ingrediënten voor het kwarkbeslag, volgens de omschrijving op de verpakking.

Naturel Kwarktaart met Oreo's en chocolade

Giet dit in de met bakpapier beklede springvorm, wanneer de oreo-bodem volledig is afgekoeld.
Volgens de verpakking, moet de kwarktaart ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.

Omdat ik een hogere taart heb gemaakt en geen risico wilde nemen, heb ik het een nacht in de koelkast laten staan:

Naturel Kwarktaart met Oreo's en chocolade

Van witte en gele fondant, maakte ik met behulp van uitstekers kleine madeliefjes:

Naturel Kwarktaart met Oreo's en chocolade

Naturel Kwarktaart met Oreo's en chocolade

Naturel Kwarktaart met Oreo's en chocolade

De volgende ochtend heb ik de taart uit de springvorm gehaald en deze was mooi hoog en stevig.
Ik smolt een grote reep chocolade au bain marie, en liet dit een beetje afkoelen.

Ik wilde dit namelijk niet loeiheet op de koude taart gieten, maar het moest nog wel volledig vloeibaar zijn om met een (siliconen) spatel uit te smeren:

oreo kwarktaart

Hierna plakte ik meteen de madeliefjes van fondant op de (snel stollende!) chocolade en prikte het cijferkaarsje erin:

Naturel Kwarktaart met Oreo's en chocolade

De taart heeft vervolgens nog een paar uur in de koelkast gestaan om volledig uit te harden, voordat ik het serveerde aan de verjaardagsvisite.

Naturel Kwarktaart met Oreo's en chocolade

Van tevoren was ik bang dat deze taart (net zoals de regenboogkwarktaart met macarons, die ik voor mijn eigen verjaardag maakte…) volledig zou instorten na het aansnijden. Maar hoera hoera: hij bleef mooi stevig!

Naturel Kwarktaart met Oreo's en chocolade

De visite vond het een erg leuke en lekkere taart en ik ga ‘m zeker nog eens vaker maken! No fuss, no stress: IEDEREEN kan dit maken!

Ook leuk om bijvoorbeeld met aardbeienkwarktaart te maken en te overgieten met aardbeienglazuur of witte chocolade en er eetbare pareltjes overheen te strooien: volop mogelijkheden!

Naturel Kwarktaart met Oreo's en chocolade

 

Maak je een DIY of recept van mijn site?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Misschien verdien je hiermee een moment of fame met eervolle credits in een volgend artikel met lezersfoto’s!

 

Supersimpel om te maken: naturel kwarktaart met Oreo's en chocolade! Click To Tweet

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

3 reacties

  • Beantwoorden Anita 15/06/2017

    Chilllllll alleen vraag ik mij af was de chocolade niet te hard of te dik om goed aan
    tesnijden? ik doe het ook weleens maar dan met bonbonblok praline.Toch maar eens met een pure reep proberen.

  • Beantwoorden Jody 15/06/2017

    Fuuuuck dit moet ik ook maken. Ik vraag me alleen hoe ik het kan vervoeren naar mijn moeder (voor haar bday..geldig excuus).

    • Beantwoorden Maris Maria Renne 16/06/2017

      Hmmmm…. Dat is inderdaad tricky! Dan zou ik het op safe spelen en niet zo’n hoge taart maken als ik in dit voorbeeld heb gedaan, maar 1 pakje taartmix en met doos op schoot in de auto/trein 🙂
      Succes!

    Laat een reactie achter