Ik kan er zo gelukkig van worden als een recept dat ik zelf heb bedacht niet mislukt! Ik heb wel vaker leuke ideeën die ehm… niet altijd even goed uitpakken.
Van een aantal andere recepten die ik had uitgewerkt had ik allemaal kleine beetjes ingrediënten over. Ik mikte alles bij elkaar in één pan en het resultaat was 1) waanzinnig lekker, 2) een kleurrijk feestje om naar te kijken en 3) binnen een paar minuten klaar.
Drie goede redenen om dit recept ook eens te proberen dus! Oh ja: en ik gebruikte maar één pan, dus weinig afwas. En dat is ook een bonuspunt voor luie huisvrouwen zoals ik.
En ik heb dus geen voedsel verspild en weer een dag vega gegeten: so proud!
Ingrediënten voor 2 personen
- 200 gram spaghetti
- klein stronkje broccoli
- 1 grote winterpeen (of 2 kleintjes)
- handje walnoten, grof gehakt
- 2 plakjes zachte geitenkaas (uit zo’n rolletje)
- paar sprietjes bieslook, fijngesneden
- peper en zout naar smaak
Hoe maak je het?
Breng een ruime pan water aan de kook.
Hak de broccoli in roosjes.
Boen de winterpeen schoon en snijd met een dunschiller lange reepjes.
Wanneer het water kookt voeg je de spaghetti toe. Dit laat je 9-10 minuten koken.
Voeg de laatste 5 minuten de broccoli toe en de laatste 2 minuten pas de reepjes winterpeen.
Giet en spoel het geheel af en laat even uitlekken in een vergiet.
Schep in een bord en strooi hier de walnoten, geitenkaas en bieslook over.
Snufje peper erover en… klaar!
Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Wie weet verschijnt jouw foto met credits en een applausje in een volgend artikel met lezersfoto’s!
[bctt tweet=”Vega eenpansgerecht met spaghetti, geitenkaas en walnoten. Supersnel klaar + waanzinnig lekker!” username=”MarisMariaRenne”]
Bewaren
6 reacties
Lijkt me super lekker! En een gerecht uit 1 pan; daar hou ik van! Morgen een avonddienst, dus ideaal gerecht om in de ochtend snel te maken. Thnx voor deze goeie tip!
You’re welcome ❤
Eet smakelijk en werkze!
Dat klinkt lekker! Jou recepten doen t sowieso goed hier thuis :):). Vorige week de biefenbrger gemaakt! Kan ik je ook een foto mailen gezien ik social media free ben ? 🙂
Natuurlijk! maris@haremaristeit.nl
En wat leuk om te horen 🙂
Het ziet er heerlijk uit!
Ik hou van pasta recepten , heerlijk!