Mijn metershoge zelfgekweekte basilicumplantjes zijn aan het afsterven #RIP dus ik ging even op zoek naar recepten waarvoor je VEEL verse basilicum nodig hebt.
Dan kom je dus al snel uit op zelfgemaakte pesto en het leek me lekker om dit eens een keer met walnoten te maken.
Bij Oom Albert had ik een pak tortellini met vulling van kaas en noten gekocht.
In combinatie met de walnotenpesto is dit dus een érg nootachtig en kaasrijk gerecht (I like!).
Het is supersimpel om te bereiden en staat in recordtijd op tafel.
Ideaal voor die avonden dat je weinig tijd of zin hebt om lang in de keuken te staan.
Ingrediënten voor 2 personen
- 250 gr tortelloni formaggio e nocci (AH Huismerk)
- grote hand walnoten
- 15-20 gr verse basilicum (alleen de blaadjes)
- flinke snuf verse peper en zeezout
- olijfolie
- 1 teen knoflook
- 50 gr Grana Padano (of een ander kaasje dat je lekker vindt)
Hoe maak je het?
Hak de walnoten fijn en rooster ze in een droge koekenpan.
Meng dit met de basilicumblaadjes, kaas, peper zout en knoflook in een keukenmachine.
Of in een grote kom met een staafmixer, dat kan ook prima:
Hoeveel olijfolie je nodig hebt, hangt af van hoe dik, vloeibaar of hoe smeuïg je het wilt hebben.
Begin met een klein scheutje en beslis na het pureren of er nog wat bij moet.
Bereid de tortelloni volgens de aanwijzingen op de verpakking (slechts 2-3 minuten: yay!) en giet af.
Meng het met de walnotenpasto, verdeel over de borden en garneer eventueel met extra kaas, walnoten en verse basilicum.
Simpel, no?!
Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram?
Tag mij ( @hare_maristeit) in je foto of gebruik de HASHTAG #HareMaristeit in je onderschrift.
Wie weet zie je jouw creatie terug in een volgend artikel met lezersfoto’s ?
[bctt tweet=”3 x S: Snel, Simpel en Superrrrlekker! Tortelloni met Walnotenpesto!” username=”MarisMariaRenne”]
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
2 reacties
Oh, lekker! Ik heb net gegeten maar krijg nu alweer zin in die walnotenpesto.
Dat ziet er zo heerlijk uit!
Ik bewaar zeker je recept.
Xoxo