
Toen ik besloot om de ingrediënten van een paar van mijn lievelingssalades te mixen , ontstond deze spinaziesalade met avocado, appel, ei en feta. Yay: weer een nieuw succesnummertje in de saladerubriek van mijn Food Index 🙂 .
Appel en avocado: een goddelijke combinatie!
De combinatie van een friszure appel en romige avocado vind ik echt fantastisch: die twee smaken gaan zo goed samen! Avocado en ei is natuurlijk altijd een goed idee en de zoute feta en olijfjes in combinatie met de knapperige hazelnoten maken de smaaksensatie van deze heerlijke salade compleet. Je kunt natuurlijk ook andere noten gebruiken in plaats van hazelnoten. Wat jij zelf lekker vindt, maar ik zou persoonlijk wel een nootje toevoegen voor een beetje crunch bij de zachte avocado en ei.

Deze snel en makkelijk te bereiden salade is een heerlijke samensmelting van fris zoet, zacht, zout en knapperig. Ik had ook alle ingrediënten al in huis: soms hoef je dus helemaal niet zo moeilijk te doen om iets lekkers op tafel te toveren 🙂 .
Ingrediënten voor 2 grote maaltijdsalades met appel, avocado en ei
- paar grote handen verse spinazie
- 2 eieren
- 1 avocado
- schijfjes zwarte olijven
- handje hazelnoten
- half blokje feta
- 1 groene (zure) appel
- Optioneel: olijfolie
Hoe maak je het?
De bereidingswijze voor deze maaltijdsalade is very dummy proof.
Kook de eieren net niet hard en verdeel de spinazie over de borden.
Snijd de feta in blokjes en de appel en avocado in partjes of dunne plakken.
Snijd de eieren in vieren en hak de hazelnoten grof.
Verdeel alle ingrediënten over de spinazieblaadjes en garneer met olijfjes en een flinke snuf versgemalen peper. Drizzle er eventueel nog een beetje olijfolie over.
PIN DIT:

Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tag @hare_maristeit in je foto op Instagram, vind ik leuk 🙂