Ik was een beetje inspiratieloos toen een vriend kwam eten en ik had beloofd een salade te maken.
Daarom besloot ik om de ingrediënten van een paar van mijn lievelingssalades te mixen en yay: weer een nieuw succesnummertje in mijn saladerubriek!
De combinatie van appel en avocado vind ik echt fantastisch: die twee smaken gaan zo goed samen! Avocado en ei is natuurlijk altijd een goed idee en de zoute feta en knapperige hazelnoten maken het totaalplaatje compleet.
Deze snel en makkelijk te bereiden salade is een heerlijke samenstelling van fris zoet, zacht, zout en knapperig.
Ik had ook alle ingrediënten al in huis: soms hoef je dus niet zo moeilijk te doen om iets te geks op tafel te toveren 🙂
Ingrediënten voor 2 grote maaltijdsalades
- paar grote handen verse spinazie
- 2 eieren
- 1 avocado
- schijfjes zwarte olijven
- handje hazelnoten
- half blokje feta
- 1 groene (zure) appel
Hoe je deze salade maakt spreekt voor zich:
Kook de eieren net niet hard en verdeel de spinazie over de borden.
Snijd de feta in blokjes en de appel en avocado in partjes of dunne plakken.
Snijd de eieren in vieren en hak de hazelnoten grof.
Verdeel alle ingrediënten over de spinazieblaadjes en garneer met olijfjes en een flinke snuf versgemalen peper.
Eet smakelijk!
Leave a Reply