Sperzieboontjes zijn makkelijke en snel te bereiden groenten, maar…. ook een tikkeltje saai.
Gelukkig kun je in een handomdraai deze oersaaie en simpele boontjes omtoveren tot een lekker en spicy Indisch bijgerecht.
Je hebt er nauwelijks omkijken naar, dus kun jij je mooi focussen op de moeilijke gerechten voor de Indische rijsttafel.
Voor 4 personen
- 400 gram sperziebonen
- 1 ui
- 2 el sambal badjak
VEGANS opgelet: check het etiket van de sambal! Bevat het trassi? Dan is het niet vegan proof. - OPTIONEEL: fijngehakte rode pepers + gebakken uitjes voor de garnering
Maak de sperziebonen schoon, blancheer ze in ruim kokend water en laat ze goed uitlekken.
Pel en snipper de ui.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan en fruit de uit met de sambal ongeveer 1 minuut.
Voeg de sperziebonen toe en bak deze 4 minuten mee.
Garneer eventueel met wat fijngehakte rode pepers en/of gebakken uitjes.
That’s it!
Simpel, niet?
Selamat makan! (Eet smakelijk!)
Rechtsonder op de foto: Daging Rendang (scherpe rundvleesschotel, gestoofd in kokosmelk)
Bekijk HIER alle Indische gerechten van mijn blog.
Maak je een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Misschien verover je hiermee een moment of fame met eervolle credits in een volgend artikel met lezersfoto’s!
[bctt tweet=”No fuss: Snelle & simpele Sambal Goreng boontjes!” username=”MarisMariaRenne”]
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
9 reacties
Mmmmm….
Dit is een makkelijk en lekker snel klaar te maken gerecht 😉
Xoxo
Ziet er heerlijk uit! Toch maar eens proberen … 🙂
Jum, als alle Indische gerechten zo easy peasy zijn zou hier iedere dag een rijsttafeltje verorberd worden. Misschien maar beter ook dus 😉
Ik plan Indische rijsttafels inderdaad van tevoren in en verspreid het voorbereiden van de gerechten over meerdere dagen ? Heerlijk allemaal, maar zoooooveel werk!
Lekker receptje :))
Zelf voeg ik er nog een scheutje kokosmelk bij. Jammie jammie!
Oh lijkt me lekker, thanks voor de tip!
Als je bonen niet voorgaart, maar rauw gebruikt, trekken de smaken beter in.
Bedankt voor de tip, dat ga ik eens proberen 🙂