Mexicaans eten is favoriet bij ons thuis en ik zet vrijwel iedere week wel een keer wraps (of taco’s) op tafel. Paar schaaltjes met verschillende ingrediënten erbij en iedereen kan dan lekker een eigen wrap vullen met de dingen die hij of zij het lekkerst vindt. Soms pak ik wat meer uit en maak ik bijvoorbeeld vegetarische empañadas of een uitbundige Tex Mex Bonenburger. Maar iedereen lekker zelf wraps laten vullen, scheelt een hoop tijd en daar ben ik wel een voorstander van op drukke doordeweekse werkdagen.
Superveg: meer dan 100 vegetarische recepten met 25 gezonde groenten
Groente is al lang geen bijgerecht meer. Of je nu vegetariër bent of vaker vlees of vis achterwege wil laten, het boek Superveg geeft meer dan 100 recepten met daarin een hoofdrol voor de 25 meest gezonde groenten. Ieder gerecht gaat uit van de voedzame kracht en smaak van het specifieke ingrediënt. Van uitgeverij Good Cook ontving ik dit kookboek en hierin vond ik nieuwe inspiratie voor onze geliefde Taco Tuesdays / Tortilla Thursdays 🙂 .
Met toestemming van de uitgever deel ik dit waanzinnige recept voor vegetarische wraps met geprakte avocado, maïs en zwarte bonen. Ook fijn: het staat al binnen 20 minuten op tafel!
Vegetarische wraps met guacamole, maïs en bonen
Ingrediënten voor 4-6 personen
- 8-12 tortilla’s
- 400 gram zwarte bonen in blik, uitgelekt en afgespoeld
- 2 el limoensap + 2 tl voor over de avocado’s
- 2 el extra vergine olijfolie
- 0,5 tl gemalen komijn
- zeezout
- cayennepeper, naar smaak
- 3 grote of 4 middelgrote, rijpe avocado’s
- 150 gr maïs
- 2 lente-uitjes, gehakt
- 1-2 kleine rode chilipepers, fijngesneden
- ca. 20 basilicumblaadjes, gehakt
Om erbij te serveren:
- zure room, crème fraîche of Griekse yoghurt (of een plantaardige variatie zoals Alpro Go, voor een volledige vegan proof maaltijd)
- hete chilisaus
VARIATIETIPS:
- In plaats van tortilla’s, kun je ook Chinese koolbaderen of grote slabladeren vullen met de guacamole en bonen.
- De bonen in dit gerecht worden koud geserveerd, maar deze kun je natuurlijk ook vlak voor het serveren even opwarmen.
- Vervang de basilicum eventueel door verse koriander, hoewel basilicum, avocado en maïs érg goed bij elkaar passen en ik dit een te gekke combi vind.
- Je kunt ook kidneybonen nemen in plaats van zwarte bonen.
- Zet desgewenst een kommetje geraspte cheddar of verkruimelde feta op tafel. Lekker om er over de vulling te strooien voordat je de wraps oprolt!
Hoe maak je het?
Doe de zwarte bonen in een kom en schep er 2 eetlepels limoensap, de olie en komijn door.
Breng op smaak met zout en cayennepeper. Zet even weg.
Schep het avocadovlees in een grote kom en voeg de rest van het limoensap en een flinke mespunt zout toe.
Prak samen tot het de consistentie heeft van guacamole, met wat stukjes.
Schep de maïs, lente-ui, chilipeper en basilicum erdoor en zet weer even weg.
Schep het bonenmengsel (warm of koud), het avocadomengsel en de zure room in aparte kommetjes en leg de tacoschelpen/tortilla’s/slabladeren op een bord.
Je gasten kunnen zo hun eigen gerecht samenstellen.
Begin met de avocado als eerste vulling en schep er de bonen op. Garneer met zure room, hete saus of ander lekkers dat je hebt geserveerd.
Eet smakelijk!
Ga je aan de slag met een DIY of recept van mijn blog? Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tag @hare_maristeit op Instagram, vind ik leuk! En misschien zie je ‘m binnenkort met credits terug in een nieuw artikel met lezersfoto’s 🙂 .
Eén reactie
Klinkt heerlijk ?