In deze editie met lezersfoto’s, veel feestelijke plaatjes van lekker party food!
Zo tof om te zien dat mensen aan de slag zijn gegaan met (makkelijke!) traktaties die ik de afgelopen jaren gemaakt en gedeeld heb ❤
Naast traktaties, zijn er ook broodjes en soepjes van mijn blog gemaakt: perfect januarivoer!
Dit is mijn persoonlijke favoriete rubriek op het blog, want ik gloei echt van trots als ik deze blije berichtjes en foto’s krijg van mensen! Op mijn blog deel ik regelmatig ingestuurde lezersfoto’s, met daarbij de linkjes naar het oorspronkelijke artikel (mocht je er zelf ook mee aan de slag willen gaan) en naar de website en/of het social media account van de maker.
Een foto die is geplaatst door Rory Blokzijl (@roryrj) op
Rory (van het blog 40envoorheteerstmoeder.nl) maakte voor het kerstdiner op de school van haar dochter mijn slagroomsoesjes met chocolade en sprinkles.
Rory is (net als ik) ook niet altijd even handig en deelde ook deze foto:
Een foto die is geplaatst door Rory Blokzijl (@roryrj) op
Die wilde ik ook even delen met jullie, want: voor velen vast herkenbaar denk ik?
Feel your pain Rory 😉
P.s. @Rory (na het lezen van je hashtags): had je ook whiskey in huis of nog een wijntje ingeschonken…?
Een foto die is geplaatst door Esmeralda (@save.the.mama) op
Esmeralda (van het blog Save The Mama) maakte de soesjes zoals ik ze in 2015 wilde maken: met Xmassy sprinkles! Ik kon ze toen alleen nergens krijgen, dus ging ik met gewone sprinkles aan de slag. Ook leuk.
Maar zoals Esmeralda ze heeft gemaakt, zo wilde ik het dus eigenlijk maken voor het kerstdiner (op school) van mijn zoon. Ook tof trouwens, dat Esmeralda witte chocolade heeft gebruikt: ziet er écht kerstig uit!
Als jij dus volgend jaar met je handen in het haar zit voor het schoolkerstdiner, omdat je te laat was met het aanvinken van ‘stokbrood & kruidenboter’ weet dan: NO STRESS!
Je koopt gewoon kant en klare slagroomsoesjes (vriesvak bij de supermarkt), dipt deze in gesmolten chocolade en strooit hier sprinkles over. Lees HIER mijn tips en tricks om niet net zoals Rory na afloop met de stofzuiger in de weer te moeten. (Sorry Rory! 😉 ❤)
Nicole Pegels ( @worteltje81 ) stuurde mij op Instagram een privé berichtje met deze foto. Voor haar jarige zoon had ze een taart bekleed met Smarties en dit idee kreeg ze na het zien van de foto’s in deze taartenparade.
De vorige verjaardag van mijn zoon was de eerste keer dat ik niet in de weer hoefde met rare taartwensen, maar een pizza versierde met slingers en kaarsjes. Ook leuk, maar bij een verjaardag hoort toch taart, vind ik…
Het beplakken van een taart met Smarties is niet moeilijk, maar vereist wel wat voorbereidingen. Ik maakte er ook eentje voor mijn eigen 30-something Rainbow Party en wist toen gelukkig van tevoren beter waar ik op moest letten.
Bewaren
Lunchtijd met broodje van @MarisMariaRenne ?broodje met rosbief, oude kaas, pijnboompitten en honing-mosterd #yum pic.twitter.com/f9CDjGnySj
— Marina Zoet (@SweetMarien) 23 december 2016
Marina Zoet maakte mijn broodje met oude kaas, rosbief en honing-mosterd en deelde hier een foto van op Twitter.
Dit is echt zooooooo simpel om te maken en zoooo lekker! Ook zonder de rosbief is dit trouwens erg lekker, mocht je geen vlees eten. Vooral de combinatie van de oude kaas en de dressing en pittige rucola is super!
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Een foto die is geplaatst door A&A? Anita&Anniekindekeuken (@anita_anniek_koken_bakken_eten) op
Deze wortelsoep met salie en chorizo deelde ik nog niet zo lang geleden op mijn blog en @anita_anniek_koken_bakken_eten ging er meteen mee aan de slag. Zij omschreef de smaak van de soep treffend: ‘fluwelig‘ en dit heb ik ook meteen aangepast in mijn artikel (Thanks, Anita!)
Het is dus een zacht, romig en neutraal soepje, wat echt waanzinnig is in combinatie met de smakelijke en krokant gebakken salie en chorizo.
Een foto die is geplaatst door A&A? Anita&Anniekindekeuken (@anita_anniek_koken_bakken_eten) op
Deze zelfde Anita maakte ook een panini-variant met kaas, van mijn Indische Sandwich en dit wil ik eigenlijk ook wel eens proberen te maken. Mijn broodje is belegd met pindakaas, komkommer, sambal badjak en gebakken uitjes.
Dit is supersnel klaar, heeft een Indische bite, maar het is geen ‘huss & fuss’ met urenlang koken zoals vaak het geval is met Indische gerechten.
THANKS @ iedereen die mij blij maakt met zulke foto’s ! Keep ‘em coming ❤
Maak je ook een DIY of recept van mijn blog?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit en/of tag @hare_maristeit in je foto (NIET in een reactie onder je foto).
LET OP: als je geen openbaar profiel hebt, kan ik jouw foto niet zien/werkt de hashtag niet. Je mag jouw Instagramfoto dan ook in een privé berichtje naar mij sturen ❤
Wie weet zie je jouw foto met eervolle vermelding terug in een volgend artikel met lezersfoto’s!
Bewaren
5 reacties
Aah wat super tof van je dat je mijn soesjes creatie hebt uitgelicht! Ik ben je nog steeds dankbaar voor het idee, scheelde echt een boel stress en alles is opgegaan in de klas. Dankjewel!
Dit jaar kregen de ouders een strikt menu met instructies, dus er was geen ruimte voor soesjes (anders had ik het wéér gemaakt ?). Het jaar ervoor was het echt een hit in de klas en het leverde mij NUL stress op: ideaal!
Vind het leuk dat jij het met witte chocolade hebt gemaakt, ga ik een volgende keer ook doen ?
Leuk om te zien dat zoveel lezers van je blog jouw gerechten klaarmaken 😉
Leuk dat iedereen door elkaar weer word geïnspireerd love iT ???als je soep een dag / week soep gaat worden laat ik t weten!??
Hahaha, dank voor het delen. Ook van de foto van de stofzuiger … 😉 Ik had wat stress die middag. Niks gewend die Blokzijl. Afijn, helaas had ik geen whiskey. Ik had wel de fles cognac al in mijn hand, totdat ik mij bedacht dat ik als hulpmoeder bij het kerstdiner aanwezig zou zijn. Stiekem heb ik wel een glas witte wijn genomen, hehehe.
Het zag er fan-tas-tisch uit (vond ik zelf) het resultaat. Note to myself voor de volgende keer. Toch eerder uit de vriezer halen. Vlak voor ik naar school ging was toch te laat. Overigens heeft de juf de helft bewaard voor als traktatie de ochtend erna en toen ging het in no-time op! Zeer geslaagd dus 😀