Tips & Inspiratie voor eten in de tuin

moestuin

Ein-de-lijk komen er weer droge en warmere dagen aan deze zomervakantie! Het leek wel herfstweer de afgelopen weken pff… Omdat ik deze zomer niet op vakantie ga (ik heb afgelopen jaar meer dan genoeg city tripjes gemaakt) had ik flink uitgepakt om mijn gare tegeltjestuin te transformeren tot een Pink Barbie Palm Springs Garden. Ik had me er echt op verheugd om hier heel veel middagen en avonden te borrelen en eten met vrienden en de kinderen, maar tja: dan moet het weer wel meezitten natuurlijk 😉 .

Buiten eten smaakt gewoon lekkerder

Niet alleen voelt mijn mini-huisje veel groter, wanneer de deuren naar de tuin openstaan en ik al werkend aan mijn tafel de fijne buitenlucht voel en ruik. Er is gewoon ook iets magisch aan het buiten eten. Of je nu een grote tuin hebt of een klein balkon, zelfs een simpel broodje met pindakaas smaakt gewoon lekkerder in de buitenlucht.

patatje eten op het strand

Mijn dochter heb ik beloofd om zo snel als mogelijk weer een patatje te gaan eten op het strand. Sowieso vindt ze patatjes eten altijd een feestje, maar het geeft gewoon zo’n heerlijk vakantiegevoel om in je bikini die zoute frietjes in een sausje te dippen, met het geluid van de golven op de achtergrond terwijl je naar de wapperende parasollen kijkt. Deze beachy sfeer heb ik geprobeerd door te voeren in mijn achtertuin en vandaag deel ik graag wat tips en inspiratie met je om ook optimaal te genieten van het buiten eten in je tuin of op je balkon.

Buiten eten: 5 tips!

  1. Hoe lekker het ook is om de zon op je huid te voelen, buiten eten doe ik het liefst in de schaduw. Wanneer jouw woning is voorzien van een uitschuifbaar zonnescherm kun je er voor kiezen om de eettafel zo te plaatsen dat deze in de schaduw komt te staan. Kies voor een zonweringdoek op maat in de kleur van jouw keuze, dan ziet het er ook meteen heel gezellig uit! In mijn eigen tuin heb ik een tropische parasol bij de eettafel staan die ik met een handige parasolvoet kan verplaatsen:

2. Een comfortabele tuinset en gezellige aankleding. Zelf heb ik al jaren plezier van mijn Hartmann tafel en stoelen die niet alleen heerlijk zitten (lekkerder dan mijn eettafelstoelen haha, lees HIER mijn review terug) en wissel ik om de paar jaar van een gezellig XL buitenkleed om de tuinset op te zetten. Dit ziet er zo gezellig uit!

3. Insecten vinden het meestal ook gezellig wanneer jij buiten gaat eten. Om wespen op afstand te houden, kun je bepaalde geuren op tafel zetten. Geuren waar zij bijvoorbeeld niet van houden zijn: azijn, ui, sinaasappel en citroen. Ook leuk zijn deze beschermers die ik een paar jaar geleden maakte. Heel handig om ’s zomers de beestjes uit je limo te weren:

limonade deksels strijkkralen

Bekijk de DIY voor fruitige deksels van strijkkralen >> >>

4. Keep it simple. Op warme dagen heb ik geen zin om uren in de keuken te staan kokkerellen. Fijne gerechten om buiten te serveren zijn bijvoorbeeld maaltijdsalades, soep met broodjes, kaasjes, smeersels en rauwkost. Mexicaans eten doet het bij mij in de tuin ook altijd goed:

vega mexicaans eenpansgerecht

Bekijk het recept voor Vega Mexicaans Eenpansgerecht >> >>

5. Je hoeft niet net zoals ik een schutting Barbie-roze te schilderen voor een vrolijke en tropische vibe in je tuin. Hier en daar wat gekleurde plantenpotten met vrolijke bloemetjes geven al een hoop sfeer, net zoals lichtslingers en een draagbare speaker voor een fijne zomerse playlist. Overigens heb ik in de afgelopen jaren verschillende LED-slingers uitgeprobeerd en heb ik de beste ervaringen met die van de Action.

tuinbankje tuinkussens kees smit

Hopelijk heb je wat aan deze tips! Nu allemaal fingers crossed dat dit fijne zomerweer nog een flinke tijd blijft aanhouden en we allemaal nog lang van vele avonden buiten eten mogen genieten 🙂 .

Dit artikel is geschreven i.s.m. zonneschermdoek.nl

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret