28/08/2017 | 5 reacties

Spicy Komkommersoep met Garnalen

komkommersoep

Ik kwam afgelopen vrijdag terug van een midweekje Braboland (verslag volgt nog) en was even klaar met het snaaien en makkelijk eten. Eenmaal terug thuis heb ik de koelkast en fruitmand volgeplempt met groenvoer en vers fruit. Ook snakte ik na een week patat en pizza eigenlijk vooral naar salades en soepjes.

Ik maakte literrrrrrs van deze Komkommersoep en dit is wederom weer een succesnummertje! Blij dus dat ik wat porties heb ingevroren 🙂
De soep is zowel warm (met garnalen) als koud (gewoon uit een groot glas!) lekker!
Stiekem vind ik ‘m koud eigenlijk het lekkerst, zeker wanneer het zulk warm weer is zoals vandaag en morgen.

De basis van deze soep is erg neutraal en fris (door de verse munt), dus heb ik ‘m een oppepper gegeven met een rood pepertje en knoflook.

Ingrediënten voor 6 personen

  • 2 komkommers
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rood pepertje
  • 1 kleine ui
  • 10 takjes munt (alleen de blaadjes)
  • 200 gr crème fraîche
  • 750 ml groentebouillon
  • 100 gr garnalen
  • 2-3 el olijfolie

komkommersoep

Hoe maak je het?

In veel recepten voor komkommersoep, lees ik dat je de komkommer in de lengte moet doorsnijden en de zaadlijsten eruit moet lepelen.
Dit vind ik zonde (en teveel gedoe…) dus ik heb de komkommers gewoon in blokjes gesneden 🙂

Snipper het uitje, snijd het pepertje fijn en pers/rasp de knoflook. Fruit dit samen in een scheut olie even kort aan.
Voeg de blokjes komkommer toe, roer snel door en giet er dan de bouillon bij.
Laat 10 minuten pruttelen op een laag vuurtje, roer regelmatig door en voeg in de laatste twee minuten de muntblaadjes toe.

Haal van het vuur en pureer de inhoud van de soeppan met een staafmixer of in een blender.
Voeg de crème fraîche toe (houd een lepel achter) en meng nog een minuutje goed door.

Verdeel de komkommersoep over borden, garneer met een schepje crème fraîche, de garnalen en een snuf versgemalen peper.

Ik vond deze soep dus warm érg lekker, maar koud nóg lekkerder! Gewoon uit een glas dus en zonder garnalen 🙂

VARIATIETIPS!
Gewone Hollandse Garnalen zijn lekker (en makkelijk) in dit soepje, maar probeer ook eens in knoflook gemarineerde wokgarnalen! Even kort wokken en… yum!
Geen fan van garnalen? Rauwe ham geeft ook een lekkere bite aan dit frisse soepje!

komkommersoep

Maak je een DIY of recept van mijn site?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne

Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Misschien deel ik jouw foto met eervolle credits in een volgend artikel met lezersfoto’s!

 

Supersoepje! Spicy komkommersoep met garnalen: zowel warm als koud lekker! Click To Tweet

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

5 reacties

  • Beantwoorden chucky1012 28/08/2017

    Lijkt me zo lekker 😉

  • Beantwoorden Astrid 28/08/2017

    Mij lijkt normaal komkommersoep niet zo lekker (inderdaad, ik heb het nog nooit op) maar met die peper en knoflook erbij lijkt het me wel wat. Ook die garnalen lijken me er lekker bij.

    • Beantwoorden Maris Maria Renne 28/08/2017

      De komkommer en munt maakt het (fluweel-)zacht en fris. Prima als een smoothie 😉 Maar voor een soepje houd ik van spicy en een beetje bite, dus dan zijn de knoflook, pepers en garnalen echt een fijne toevoeging! DO try this at home 🙂

  • Beantwoorden yvonne 28/08/2017

    Klinkt echt superlekker! Fa ik zeker eens uitproberen.

  • Laat een reactie achter