12/06/2017 | 7 reacties

Pittige Pesto Pastasalade met Mozzarella

Pittige Pesto Pastasalade met Mozzarella

Deze heerlijke pittige pesto-pastasalade met mozzarella is simpel om te maken, staat lekker snel op tafel en is zowel warm als koud te serveren.
Lekker om als lunch mee te nemen naar je werk of als bijgerecht op een BBQ-feestje!

Ingrediënten voor 2 salades

  • 150 gr penne
  • handje gemarineerde rode paprika uit een potje, gesneden
  • 4 el groene pesto
  • 120 gr rucola
  • handje pijnboompitten
  • 150 gr mini mozzarellabolletjes
  • paar sprieten bieslook (fijngeknipt) en een paar blaadjes basilicum (fijngesneden) voor de garnering
  • strooikaas
  • peper
  • OPTIONEEL: 1 rode peper, fijngesneden

 

Hoe maak je het?

Bereid de penne volgens de verpakking.

Snijd de gemarineerde paprika in stukjes.
Laat de mozzarellabolletjes uitlekken en rooster de pijnboompitten.
Snijd de basilicum fijn en knip de bieslook in kleine stukjes.

Giet de penne af en schep hier de rucola doorheen, zodat de blaadjes slinken.
Meng dit met de groene pesto en verdeel het pastamengsel over de twee borden.

Voeg hier de mozzarellabolletjes en paprika aan toe en strooi er de pijnboompitten, bieslook en basilicum overheen.
Voor een spicy bite, kun je nog een rood pepertje fijnsnijden en over de salades verdelen.
Voeg hier tot slot nog wat versgemalen peper en strooikaas aan toe en je kunt aan tafel!

Pittige Pesto Pastasalade met Mozzarella

 

Maak je een DIY of recept van mijn site?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Misschien verdien je hiermee een moment of fame met eervolle credits in een volgend artikel met lezersfoto’s!

 

Pittige pesto-pastasalade met mozzarella: snel klaar & makkelijk om te maken! Click To Tweet

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

7 reacties

  • Beantwoorden Anita 12/06/2017

    Lekker ! Als je zo dol bent op mozzarella dan moet je echt een keer buretta nemen ! Zó goddelijk romig van binnen😍ik leg het zakje altijd even in warm water ,maak de salade en trek het dan uit elkaar boven de salade zalig…. (wel machtig )

  • Beantwoorden Rachel 12/06/2017

    Wat klinkt dit heerlijk, SAVED

  • Beantwoorden chucky1012 13/06/2017

    Dit ziet er zo heerlijk uit 😉

  • Beantwoorden sil 06/10/2017

    verrukkelijke salade 😀 deze gaan we vaker maken! bedankt voor het recept

    • Beantwoorden Maris Maria Renne 06/10/2017

      Dank je wel, leuk om te horen 🙂
      Ik maak het vaak voor feestjes, valt altijd in de smaak. Pan soep erbij, broodjes snijden, salade (uit de koelkast/van tevoren gemaakt) op tafel en klaarrrrr!

      • Beantwoorden Sil 06/10/2017

        Dat kan natuurlijk ook prima, wij hebben het als avond maaltijd genuttigd, vult ook meer dan voldoende ☺️
        De paprika kon ik trouwens niet vinden dus heb er daarom zon gedroogde tomaatjes door gedaan!

        • Beantwoorden Maris Maria Renne 06/10/2017

          Ja, het is een heerlijke maaltijdsalade! Maar ook geschikt dus voor een ‘buffet’ op een feestje: kan iedereen pakken wat ‘ie lekker vindt 🙂 Zongedroogde tomaatjes: ook lekker! Ik moet ook vaak improviseren met ingrediënten omdat onze buurtsuper niet altijd alles op voorraad heeft 🙂

    Laat een reactie achter