18/07/2017 | 4 reacties

Cheap Ass Leftovers Pasta

penne met rucola, bacon, paprika en tomaat

Deze supersnelle pasta flanste ik in recordtijd in elkaar.
Het is eigenlijk geen recept, maar gewoon een gerecht dat per ongeluk ontstaan is door simpelweg wat restjes uit de koelkast (die snel op moesten) bij elkaar te gooien en ook mede door luiheid (geen zin om boodschappen te doen).

Het viel in de smaak bij mijn huisgenoten (toch wel een goede graadmeter voor succesverhalen), maar eigenlijk is het dus gewoon een ‘cheap ass leftovers pasta‘.

Ik houd van dit soort gerechten want 1) geen voedselverspilling en 2) lekker low budget en 3) experimenteel en succesvol.
Op dit soort momenten voel ik mij echt een geslaagde huisvrouw. En ja, dat klinkt sneu, maar laat me, want ik faal vaak genoeg op dit vlak 😉

Ingrediënten voor 2-3 borden pasta (de leftovers uit mijn voorraad- en koelkast)

  • rucola (een derde zakje)
  • bacon (paar zielige plakjes)
  • paar cherrytomaatjes (die eigenlijk al een beetje beginnen te verschrompelen, of waarvan je er te weinig hebt voor een hele maaltijdsalade)
  • ministukje kaas waar je geen boterham meer mee kunt beleggen
  • Italiaanse kruiden
  • bodempje kruidenkaas die je niet meer neer durft te zetten bij toastjes voor gasten
  • halve / een derde groene paprika
  • leftover pasta, ergens achterin je voorraadkast

Hoe maak je het?

Bereid de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snijd de tomaatjes in kwarten, de paprika in blokjes en de bacon in kleine stukjes.

penne met rucola, bacon, paprika en tomaat

Rasp het kleine restje kaas voorzichtig (let op je vingers!).
Bak de bacon knapperig in een koekenpan met een scheutje olie, laat uitlekken op keukenpapier.
Gooi het bakvet niet weg, maar bak hier op hoog vuur kort en snel de tomaatjes en paprika in.

Giet de pasta af en schep hier de kruidenkaas en rucola door. Voeg hier vervolgens de tomaatjes en paprika aan toe.
Verdeel over de borden en strooi hier de bacon en geraspte kaas overheen.

Variatietips: rooster pijnboompitten en garneer met verse basilicum voor een iets luxer ogende maaltijd.
Ook lekker met champignons en gebakken uitjes! Of andere leftovers uit je groentelade 🙂

 

Flansen jullie ook wel eens restjes bij elkaar tot een succesvolle maaltijd?
Toptips voor leftover-succesverhalen, zijn welkom in een reactie 🙂

 

Maak je een DIY of recept van mijn site?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne

Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Misschien deel ik jouw foto met eervolle credits in een volgend artikel met lezersfoto’s!

 

Penne met bacon, paprika, tomaat & rucola Click To Tweet

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

4 reacties

  • Beantwoorden chucky1012 18/07/2017

    Het ziet er zo heerlijk en gezond uit 😉

    Xoxo

  • Beantwoorden NIcole 20/07/2017

    Mooi hoe leftovers soms zo goed samenwerken 🙂 Zo heb ik vandaag een soepje gemaakt met leftovers 🙂

  • Laat een reactie achter