• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Hare Maristeit logo

  • Over mij
    • Samenwerken
    • Contact & Disclaimer
    • Freelance
    • Over Mij
    • In de media
  • Food
  • DIY
  • Shopping
    • Productreviews
    • Shoplogs & Shoptips
    • Webshop
  • Persoonlijk
    • Achter de schermen
    • Entertainment
    • Gewichtige Zaken
    • Huis & Tuin
    • Kids & Stuff
    • Lezersfoto’s
    • PARTY!!!
    • Travel, Trips, Hotspots & Events

Cheap Ass Leftovers Pasta

Jul 18, 2017 · 4 Comments

penne met rucola, bacon, paprika en tomaat

Deze supersnelle pasta flanste ik in recordtijd in elkaar.
Het is eigenlijk geen recept, maar gewoon een gerecht dat per ongeluk ontstaan is door simpelweg wat restjes uit de koelkast (die snel op moesten) bij elkaar te gooien en ook mede door luiheid (geen zin om boodschappen te doen).

Het viel in de smaak bij mijn huisgenoten (toch wel een goede graadmeter voor succesverhalen), maar eigenlijk is het dus gewoon een ‘cheap ass leftovers pasta‘.

Ik houd van dit soort gerechten want 1) geen voedselverspilling en 2) lekker low budget en 3) experimenteel en succesvol.
Op dit soort momenten voel ik mij echt een geslaagde huisvrouw. En ja, dat klinkt sneu, maar laat me, want ik faal vaak genoeg op dit vlak 😉

Ingrediënten voor 2-3 borden pasta (de leftovers uit mijn voorraad- en koelkast)

  • rucola (een derde zakje)
  • bacon (paar zielige plakjes)
  • paar cherrytomaatjes (die eigenlijk al een beetje beginnen te verschrompelen, of waarvan je er te weinig hebt voor een hele maaltijdsalade)
  • ministukje kaas waar je geen boterham meer mee kunt beleggen
  • Italiaanse kruiden
  • bodempje kruidenkaas die je niet meer neer durft te zetten bij toastjes voor gasten
  • halve / een derde groene paprika
  • leftover pasta, ergens achterin je voorraadkast

Hoe maak je het?

Bereid de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snijd de tomaatjes in kwarten, de paprika in blokjes en de bacon in kleine stukjes.

penne met rucola, bacon, paprika en tomaat

Rasp het kleine restje kaas voorzichtig (let op je vingers!).
Bak de bacon knapperig in een koekenpan met een scheutje olie, laat uitlekken op keukenpapier.
Gooi het bakvet niet weg, maar bak hier op hoog vuur kort en snel de tomaatjes en paprika in.

Giet de pasta af en schep hier de kruidenkaas en rucola door. Voeg hier vervolgens de tomaatjes en paprika aan toe.
Verdeel over de borden en strooi hier de bacon en geraspte kaas overheen.

Variatietips: rooster pijnboompitten en garneer met verse basilicum voor een iets luxer ogende maaltijd.
Ook lekker met champignons en gebakken uitjes! Of andere leftovers uit je groentelade 🙂

 

Flansen jullie ook wel eens restjes bij elkaar tot een succesvolle maaltijd?
Toptips voor leftover-succesverhalen, zijn welkom in een reactie 🙂

 

Maak je een DIY of recept van mijn site?
Deel er een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne

Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit of tag @hare_maristeit in je foto.
Misschien deel ik jouw foto met eervolle credits in een volgend artikel met lezersfoto’s!

 

Penne met bacon, paprika, tomaat & rucola Click To Tweet

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren




Dit vind je vast ook leuk:

  • Pasta Pesto met Broccoli & ZalmPasta Pesto met Broccoli & Zalm
  • Pasta met Peer & GorgonzolaPasta met Peer & Gorgonzola
  • Goedkope Studentenmaaltijd: Pasta met ChampignonsausGoedkope Studentenmaaltijd: Pasta met Champignonsaus
  • Leftovers Pizza met Brie & BroccoliLeftovers Pizza met Brie & Broccoli

Pasta & Pizza, Recepten, Succesnummers koken met restjes, leftovers pasta

Reader Interactions

Comments

  1. chucky1012 says

    18/07/2017 at 4:00 pm

    Het ziet er zo heerlijk en gezond uit 😉

    Xoxo

    Reply
  2. NIcole says

    20/07/2017 at 4:57 pm

    Mooi hoe leftovers soms zo goed samenwerken 🙂 Zo heb ik vandaag een soepje gemaakt met leftovers 🙂

    Reply
    • Maris Maria Renne says

      20/07/2017 at 7:58 pm

      Wat voor een soepje? #nieuwsgierig 🙂

      Reply
      • NIcole says

        20/07/2017 at 9:22 pm

        Met courgette en gegrilde paprika. Het recept komt maandag op m’n blog 🙂

        Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Hare Maristeit


Hare Maristeit is de kleurrijke, diverse en persoonlijke site van Maris Maria Renne uit Haarlem.
Gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover en retro-nerd. Pimpt graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijkt ook veel films en series.
Gek op koken, koffie, rosé en comfort food.
Meer weten? Klik HIER!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Shop my style!

Lees hoe je mij kosteloos een beetje kunt supporten, wanneer je gaat shoppen bij Bol.com of Coolblue

Volg Hare Maristeit op Pinterest

Like Hare Maristeit op Facebook

Footer


Welke moeder luistert er al weken naar @rutgervink Welke moeder luistert er al weken naar @rutgervink op repeat?
Heel fijne & positieve liedjes, ik zing vrolijk mee ❤️🌈
Lindegracht 10 🥰 #muizenhuis #girlsroom #girls Lindegracht 10 🥰

#muizenhuis #girlsroom #girlsroomdecor #girlsroominspo #diy
They see me growin’ They hatin’ #moestuingelu They see me growin’
They hatin’

#moestuingeluk 🥕#moestuin #moestuinieren #moestuintje #veggies #crazyplantlady
Onze 1e stranddag van 2022 ☀️ Onze 1e stranddag van 2022 ☀️
Harlem girl ❤️ #haarlem Harlem girl ❤️

#haarlem
Glansrijk geslaagd met 3 achten, 2 zevens en 2 zes Glansrijk geslaagd met 3 achten, 2 zevens en 2 zessen op zijn diploma 🎓
Ben zo trots 🥹 

#examenuitslag #proudmommy
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Copyright © 2022 · HareMaristeit.nl

Privacyverklaring