Lasagne Passata met oude kaas en verse tijm

lasagna passata

Afgelopen week lieten we weer eens een maaltijdenbox bezorgen door HelloFresh. Ik deelde eerder al het recept voor Turkse Pizza’s en vroeg aan jullie via social media of ik nog meer recepten uit de box zou delen. Bij deze!

Het vegetarische gerecht in de box was deze week een ‘Lasagne passata’ en ik was ontzettend enthousiast.
Seth was niet thuis toen ik deze maaltijd had bereid, dus ik heb het samen met Mika opgepeuzeld. Voor ons tweetjes was het net iets teveel, maar als Seth wel mee had gegeten, was er zeker weten niets van over gebleven.

Ik heb trouwens nooit eerder verse lasagnebladen gebruikt, wat een verschil!
Dit ga ik vaker kopen.

lasagne passata ingredienten

Ingrediënten voor 2-3 personen

  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 700 gr tomatenpassata
  • 250 gr verse lasagnebladen
  • 75 gr oude kaas
  • 2 el olijfolie
  • 2 el zwarte balsamicoazijn
  • peper en zout naar smaak

Lasagne Passata met oude kaas en verse tijm

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 220 graden.

2. Was de courgette en snijd in zo dun mogelijke plakken. Pel de ui en knoflook en snijd beide fijn. Gebruik voor de knoflook eventueel een pers. Spoel de tijm af en ris de blaadjes van de takken.

3. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan of grote pan met deksel en bak de courgetteplakken 1-2 minuten op hoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart. Als je de plakken heel dun hebt gesneden, hoef je ze maar enkele tellen te bakken aan elke kant.

4. Verhit de overige olijfolie in dezelfde pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de tomatenpassata, tijm en zwarte balsamicoazijn toe en laat 5 minuten afgedekt sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

5. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Schenk een laagje tomatensaus op de bodem. Bedek deze met lasagnebladen, vervolgens met een deel van de courgetteplakken en verdeel daarover een deel van de geraspte oude kaas. Herhaal dit tot alle ingredienten op zijn en eindig met een laagje tomatensaus en de overige oude kaas.

LET OP: omdat we gebruik maken van verse lasagnebladen moeten de sauslagen heel dun zijn, hierdoor wordt de lasagne mooi compact. Verse bladen hebben minder vocht nodig om te garen dan gedroogde lasagnebladen.

6. Bak de lasagne 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de lasagne over de borden en garneer met een scheutje olijfolie.

Ik heb een beetje valsgespeeld, door extra oude kaas toe te voegen. Kaas is namelijk mijn ‘guilty pleasure’ en bij ovengerechten vind ik dat kaaskorstje zooooo lekker!
Ook heb ik wat verse blaadjes basilicum en nog een beetje tijm erover gestrooid.

Lasagne Passata met oude kaas en verse tijm

Heb jij een DIY of recept gemaakt van mijn blog en wil jij ook een keer schitteren in de rubriek met lezersfoto’s?
Deel dan een foto van jouw creatie op de Facebookpagina van Hare Maristeit of tweet het naar @MarisMariaRenne
Deel je jouw foto op Instagram?
Gebruik dan de hashtag #HareMaristeit en/of tag @hare_maristeit in je foto.

[bctt tweet=”Lasagne Passata met oude kaas en verse tijm, naar een recept van HelloFresh” username=”MarisMariaRenne”]

Bewaren

Dit vind je vast ook leuk:

Laat een reactie achter

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hare Maristeit

maris maria renne

Hi!
Mijn naam is Máris Maria Renne en ik woon samen met mijn twee kinderen en dikke rode kater in het prachtige Haarlem.
Hare Maristeit is mijn kleurrijke, diverse en persoonlijke site, waar ik mijn passies en inspiratie met je deel. Je kunt mij ook inhuren als freelance content creator, voor blogposts op jouw website of het beheren van je socials.

Verder ben ik een gepensioneerd webwinkelier, vegetariër, shopaholic, 90’s Lover, retro-nerd en dol op city trips. Ik pimp graag kleding of meubels met kleur, printjes of confetti en kijk veel films en series. Ook ben ik gek op koken, goede koffie, rosé en comfort food.
Lees meer over mij >> >>

Zoek

Webshop

Haarlem Tips

Toiletportret