Dit van oorsprong vegetarische recept voor farfalle met broccoli en pesto, spotte ik op de website van Allerhande.
Het trok mijn aandacht omdat het supersnel in elkaar te flansen is én omdat het nauwelijks afwas oplevert.
Ideaal voor luie huisvrouwen zoals ik, die geen zin hebben om uitgebreid in de keuken te staan.
Mijn zoon had zin in vis, dus voilà: ik voegde zalm toe aan dit easy peasy gerecht en ik kan bijna zeggen dat ik het zelf heb bedacht. Sort of.
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr broccoli
- 1 zak paprikamix (zak van 3 stuks/3 kleuren). Ik gebruikte overigens gewoon 2 rode paprika’s.
- 300 gr farfalle
- 300 gr maïskorrels (blik)
- 90 gr groene pesto
- 300 gr belegen kaas
- optioneel: zalm + geroosterde pijnboompitten
Hoe maak je het?
Snijd de broccoli in roosjes.
Snijd de paprika in stukjes.
Meng de farfalle, broccoli en de paprika in één ruime pan.
Schenk kokend water over het mengsel en kook de pasta en de groenten gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking van de farfalle.
Voeg de laatste 5 min. de maiskorrels toe.
Laat alles in een vergiet uitlekken en doe het terug in de pan.
Roer de pesto erdoor en warm het al roerend door.
Snijd de kaas in reepjes en schep vlak voor het serveren door de pasta.
Variatietips!
- Meng op het laatst wat blaadjes verse basilicum door het gerecht.
- Rooster pijnboompitjes en strooi dit als finishing touch over de pasta.
- Bak een stuk zalm, snijd in reepjes en verdeel dit over de borden pasta.
[bctt tweet=”Snel klaar en nauwelijks afwas: pasta pesto met broccoli en zalm” username=”MarisMariaRenne”]
Ga je aan de slag met een recept of DIY van mijn blog?
Deel er dan een foto van op de Facebookpagina van Hare Maristeit, tweet ‘m naar @MarisMariaRenne of deel je foto op Instagram met de HASHTAG #haremaristeit
Wie weet verschijnt jouw foto in een volgend artikel met lezersfoto’s!
Bewaren
7 reacties
Dat ziet er erg lekker uit!!!
OH! Dat spreekt me gelijk vanwege de luiheid. Alles wat in één pan kan, vind ik interessant. En ik heb alles in huis ook nog. Als ik eraan denk, maak ik nog een foto. Verwacht geen haute cuisine foto met beeldig gerangschikte dingetjes. 😛
Ik vond het er goed uitzien! Leuk idee van die gevulde olijven ook 🙂
Wat een lekker en makkelijk recept! Ga ik zeker een keer uitproberen
Mmmm wat klinkt dit heerlijk!
Mooie foto.
Xoxo
Pesto en pasta is een heerlijke combi! Met zalm kook ik niet veel omdat moeders geen vis eet, maar dit lijkt me best wel lekker. Misschien wil vriendlief het wel uitproberen, haha. )
Zelf heb ik een receptje met kip, uien, en knoflook, welke je alledrie bakt. Kookroom erbij (500 ml op 1 potje pesto van 80/90 gram) en pesto, aan de kook brengen, en daarna dit hele mengsel door de gekookte pasta heen roeren. Op je bord doe je er dan nog rucola, pijnboompitjes, en geraspte kaas bij. Delish!
Klinkt goed, simpel en lekker, ga ik een keer proberen. Die zalm leg je er gewoon bovenop en kun je voor je moeder dus weglaten ?