In mijn onlangs begonnen strijd tegen de overtollige zwangerschapskilo’s, grijp ik af en toe naar een recept uit de boeken van Sonja Bakker. Ik had hoge verwachtingen van deze Pizza Calzone en ook Seth en Mika verheugden zich op deze maaltijd.
De eerste calzone zat iets te lang in de oven (my bad), maar de tweede zag er prachtig uit. Voor iemand die probeert op de inname van calorieën te letten, was dit een prima gerecht. Mika en Seth vonden het geheel een beetje ‘droog en niet echt naar pizza’s smaken.
Zij hadden graag gewild dat er tomatensaus en (veel) kaas aan was toegevoegd.
Eerlijk gezegd miste ik deze twee ingrediënten ook wel, dus een volgende keer zal ik hier wel een beetje van toevoegen. Niet teveel, want dan wordt Sonja boos, maar af en toe een SAS-dag (SAS = Schijt Aan Sonja) mag best 😉
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 pak mix voor pizzabodem (450 gram)
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden
- 2 bosuitjes
- 2 tomaten
- 1 rode paprika
- snufje zout
- 10 zwarte olijven zonder pit
- 2 blikjes tonijn op water in stukjes of 300 gram achterham in stukjes
- 12 teentjes geperste knoflook *volgens mij is dit een drukfout in het boek. Ik heb zelf maar 2 (grote) tenen knoflook gebruikt!
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng de mix voor het pizzadeeg met 250 ml water, 2 eetlepels olijfolie en een mespuntje zout tot er een soepel deeg ontstaat.
Verdeel het deeg in vier stukken en rol elk stuk deeg uit tot een ronde lap van 20 cm.
Snijd de bosuitjes in ringetjes en laat de tonijn uitlekken.
Meng in een kom de tonijn of de achterhamreepjes, de tomatenblokjes, de olijven, knoflook, de paprika (in stukjes) en de bosuitjes.
Breng het mengsel op smaak met peper, zout en 3 eetlepels Italiaanse kruiden. Schep de helft van het mengsel op 1 deeglap.
Leg de andere twee helften over de gevulde helften en druk de randen goed aan. Bestrijk de bovenkant van de pizza’s met 1 eetlepel olijfolie.
Bak de pizza’s in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin.
Maken jullie ook wel eens zelf een pizza calzone? En lijkt deze jullie lekker?
Hebben jullie trouwens goede ervaringen met de recepten en weekmenu’s van Sonja Bakker? Laat het horen in de comments!
Uit het boek: ‘ZOMERSLANK MET SONJA’
Titel: Zomerslank met Sonja
Auteur: Sonja Bakker
Prijs: €13,95
[bctt tweet=”Recept voor Sonja Bakker’s Pizza Calzone!”]
Maak je een DIY of recept van mijn blog? Deel er dan een foto van op mijn Facebookpagina, tweet het naar @MarisMariaRenne of deel je foto op Instagram met de hashtag #HareMaristeit
Wie weet verschijnt jouw foto in een volgend artikel met lezersfoto’s 🙂
Wil je eens per ongeveer 3 weken een update ontvangen met de laatste artikelen, behind the scenes foto’s en exclusieve ‘Members Only’ give aways?
Vul dan hieronder je e-mailadres in + klik op SUBSCRIBE:
Bewaren
14 reacties
Dit recept bewaar ik!
De pizza ziet er zo lekker uit 😉
Mooi gedekte tafel.
ziet er goed uit. wat je ook had kunnen doen is voor je mannen de saus en kaas er naast kunnen serveren. Wel gewoon lekkere aangemaakte saus 🙂 (kale tomatensaus is wel erg kaal)
maar het ziet er goed uit
Maar het lekkere van pizza’s is juist die gesmolten kaas erover en de ingrediënten doordrenkt met de saus! Oh, nu heb ik er zin in 🙁
Maar een volgende keer maak ik 2 verschillende en kijk ik gewoon naar die van hun, al kauwend op mijn schaaltje rauwkost.
Wij zijn dollll op pizza en maken hem altijd zelf. Als ik het recept lees vraag ik mij af wat er zo ‘slank’ aan is behalve het weglaten van de kaas. Tomatensaus (mits zonder suiker) is toch niet slecht? Er gaat ook redelijk wat olijfolie in het deeg.
Als ik hem maak zou ik zelf een lekkere tomatensaus maken en maar 1 lepel olie in het deeg doen. Dan is het denk ik niet zo droog en wat gegrilde groente, omdat het zo lekker is.
nu heb ik honger…..
Haha, ga maar snel experimenteren, dan kom ik wel even proeven 😉
Klinkt goed! Ik denk dat wat tomatensaus toevoegen al wonderen doet, dan is die kaas misschien niet eens nodig. Als je zelf tomaten pureert, is het nog steeds prima verantwoord volgens de dieetregels van Sonja 😉
Het staat ook nog op mijn ‘To Do’ lijstje om hier een verbeterde versie van te maken, met tomatensaus 🙂
Wordt vervolgd!
Ziet er lekker uit, maar ik kan me voorstellen dan de mannen de kaas en saus misten ?. Eh, wat is SAS dag? Ik zag het al eerder in een bericht van je staan. En is het niet beter wél kaas maar juist geen pizza deeg (koolhydraten) te nuttigen? * Zie : Grip op koolhydraten.
SAS is onder lijners bekend als: Schijt Aan Sonja ?
En idd, volgende keer doe ik al het beleg op een luchtige cracker, mét saus en kaas ?
Haha, precies! Aha, ik ken Sonja Bakker niet eigenlijk. Ik doe niet aan dieëten zeg ik altijd, maar aan verandering van leven: gezonder eten en meer bewegen ?. En natuurlijk lukt mij dat ook niet altijd (moet weer naar de juiste way of living toe nu). Mijn lief eet géén kaas, terwijl dat bij de Grip Op Koolhydraten manier juist iets is dat goed vult én smaak geeft. Best lastig soms. ?
De pizza was heerlijk !
Maar IND volgens mij is 12 teentjes knoflook zeker een drukfout !
Denk doe de helft maar was nog teveel !!
Zal morgen erggggg ruiken hihi
Haha echt hm!? Ik ga het in mijn artikel ook maar aanpassen naar 2 teentjes, voordat mensen mij verantwoordelijk gaan stellen voor twee weken slechte adem 😉 Maar hij is wel lekker! Miste jij niet wat tomatensaus of puree?
Mijn man dacht wel de tomaten puree en de kaas te missen ! Maar toch niet de combi was perfect !
Op de knoflook na hihi
Ik vind ‘m ook erg geslaagd! Toch voeg ik de volgende keer een heeeeeeel klein beetje tomatenpuree toe 😉